Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tuli taas selattua jotain vanhaa kirjaa myrkyistä ja myrkyllisistä eläimistä.
Löyty tästä tämmönenki osio ko "Tautien levittäjät" ja vesikauhusta jotain.

Vain nisäkkäille mut.. täh, veden pelkoa? raivokkuutta.. ja sanotaan myös että oireiden ilmaannuttua kuolemaa ei voida enää estää?

Aika sairaus, mitä kehossa tapahtuu ko saat tommosen?

Kommentit (12)

Rabies on ainoa tauti, joka tappaa 100% varmuudella (tai no yks on jääny henkiin). Edes Ebola ei ole yhtä paha, siitä jää kai 20-30% tartunnan saaneista henkiin. Vesikauhun vuoksi pitää aina hakeutua heti lääkäriin jos joku villieläin (nisäkäs) puree, vaikka itse purema ei olisikaan paha.

Muistaakseni tuosta selvinneestä tytöstä tuli dokkari YLE:n kanavilta joskus. Jos jotain dokkarista muistan, niin tauti on Intiassa suuri ongelma suurien kulkukoiramäärien vuoksi. Jos ei intia niin joku vastaava maa.
Ohjelmassa näytettiin myös sairaalassa olevia rabies-potilaita. Taudin loppuvaiheessa olevat "potilaa" sidottiin sänkyihin odottamaan kuolemaa. Aikamoinen tauti on tosiaan kun ebolakin on oikeastaan aika kesy tuohon verrattuna.

Mandix
Tuossa wikissä luki että 6 eloonjäännyttä, siis kirjattu...
Jos luet tarkemmin, niin siellä sanotaan että tuolle Giesen tytölle käytettyä menetelmää on kokeiltu kuusi kertaa hänen jälkeensä tuloksetta (eli siis ko. potilaat ovat menehtyneet). Eli vain yksi on selvinnyt vesikauhusta. Se ei ole vieläkään kai selvinnyt, että miksi se Jenna Giese ei kuollut.

Vesikauhu tukkeuttaa kurkun turvottamalla joten sairastunut ei voi syödä eikä juoda, veden näkeminen saa ne raivostumaan. Satunnaiset raivokohtaukset johtuvat ymmärtääkseni hermostollisista oireista mutta nämä raivospurtit kestävät vain hetken kerrallaan.

Raivotauti voi piillä yksilössä jopa puoli vuotta ennen puhkeamista. Rabies tappaa uhrin yleensä n. viikossa.

Raivotautisen eläimen uhrit ovat yleensä pahoin raadeltuja, tartunta seuraa luonnollisesti puremasta, joten selviytyminen iskusta ei todennäköisesti ole mikään onnenkantamoinen. Mutta turvotuksen takia uhreja ei syödä. Yhteistä monille rabies tapauksille on myös "killing spree" joss yksi sairastunut yksilö on tappanut useita uhreja lyhyen ajan sisällä.

Huh!

Onneksi siihen on rokote.

Tietääkö kukaan mikä on se sairaus, jonka aiheuttaa kettujen levittämä loinen, ja sen tähden mustikoiden ja muiden metsämarjojen keruu on ollut jossain päin Keski-Eurooppaa kiellettyä?

väläys
Huh!

Onneksi siihen on rokote.
Sinäsä hassua. Ilmeisesti rokotteesta tulee enempi rahaa.

Luulis että lääkityksenkin voisi keksiä jos siihen panostetaan.
Ei ilmeisesti bisneskeissi kuitenkaan.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6895
Liittynyt8.11.2007
thuga101

Ohjelmassa näytettiin myös sairaalassa olevia rabies-potilaita. Taudin loppuvaiheessa olevat "potilaa" sidottiin sänkyihin odottamaan kuolemaa. Aikamoinen tauti on tosiaan kun ebolakin on oikeastaan aika kesy tuohon verrattuna.

Herää kysymys, miksei noita potilaita voitu nukuttaa? Miksi vain sidottiin ja annettiin kärsiä?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat