Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Noin 500 kilometrin etäisyydelle Sichuanin maakunnan maanjäristysalueesta on rakennettu kolmen solan pato, maailman suurin rakennelma. Tässä muutamia piirteitä padosta:
Padon korkeudeksi tulee 185 metriä ja pituudeksi yli 2000 metriä. Kalliota ja maata siirretään 132 miljoonaa kuutiometriä ja betonivaluja tehdään 27 miljoonaa kuutiometriä.
Joen patoamisen vaikutuksesta joelle muodostuu Sanxian allas, tekojärvi, joka ulottuu 650 kilometriä padolta ylävirtaan aina Chongqingin suurkaupunkiin asti.
Maanjäristys ei tapahtunut mannerlaattojen liitoskohdassa, joten siihen on jokin muu syy. Voiko olla mahdollista, että padon rakentamissa ja altaan täyttymisessä massojen siirrokset maankuoressa ovat aiheuttaneet maanjäristyksen?

Kommentit (4)

Hakekaapa tuo Kolmen Kanjonin Pato GoogleMapsin avulla. On todella tarkka satelliittikuva alueesta. Autotkin erottuvat ihan selkeästi. Siitä saa hiukan käsitystä hankkeen valtavuudesta.
Joku näpsäkkä voisi vaikkapa linkittää oikeat koordinaatit suoraan tänne, itse en juuri nyt ehdi.

Paco

Maanjäristys ei tapahtunut mannerlaattojen liitoskohdassa, joten siihen on jokin muu syy.

Ei, mutta jos katsoo vaikka USGS:n alueen järistyksistä, olivat nämä pari isompaa ja kymmenet jälkijäristykset aika suoralle linjalle lätkäistyjä. Joku murroslinja kenties? Vai vuorista pääteltävä poimuttumisalue?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat