Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Alan varmaankin tulla jo vanhaksi, kun en enää täysin ymmärrä kaikkien tiedeuutisten sisältöä. Viime vuosina on raportoitu ja uutisoitu useampaan kertaan, että ilmaston ja merien lämpeneminen lisää trooppisten hirmumyrskyjen määrää. Muistan lukeneeni lehdestä tilastonkin, jossa tämä asia on todistettu.

Nyt sitten uutisoidaan (Tiede-lehti 19.5.):
"Hurrikaaneja ja trooppisia myrskyjä esiintyy lämpenemisen myötä Atlantilla entistä harvemmin, havaitsivat yhdysvaltalaisen NOAA-ilmastotutkimuskeskuksen tutkijat."
- - -
"Malli tukee olettamusta, jonka mukaan viimeaikainen Atlantin hurrikaanien lisääntyminen johtuu trooppisen Atlantin valtameren suhteellisesta lämpenemisestä. Sen mukaan globaalin lämpenemisen aiheuttama valtamerien yhtenäinen lämpötilan nousu ei kuitenkaan tiivistä Atlantin myrskytiheyttä."

Voisiko joku palstan älyköistä selvittää minulle, mistä tässä on kysymys?

Sivut

Kommentit (23)

Mietin ihan samaa. Ainoa selitys, johon omassa päässäni pääsin, heikko sellainen, siis selitys, ei välttämättä pää, olisi että myrskykauden kesto on pidenynyt huomattavasti, kuten ainakin tänä vuonna näyttäisi. Myrskyjä kyllä tulisi vuoden mittaan entistä enemmän, ja ilmeisesti joidenkin tutkimusten mukaan voimakkaampina, kuin aikaisemmin, mutta kauden pidetessä myös myrskyjen väli tulisi pidemmäksi.

Tosin tuo ei tunnu järin loogiselta. Jos merivesi yksinkertaisesti lämpeää, mikä tekee myrskyjen muodostusvälistä pidemmän? Saman aikainen ilman lämpeäminen, jolloin myrskyn kehittyminen vaatii pidemmän ajan ja kehittyessään on voimakkaampi?

Niin, jos jollain on tarjota muuta kuin omassa päässä pähkäilemää mututietoa, niin..

Edit: '.' -> '?'

Ei ole muuta kuin mututietoa, mutta kaksi johtopäätöstä voin sillä nykyään niin aliarvostetulla maalaisjärjellä tehdä

1. Taitaapa tässäkin asiassa jälleen kerran mennä paljon median piikkiin. Kun ilmastonmuutoksella on niin muodikasta pelotella, tehdään tikusta asiaa ja kerrotaan kuinka esim. vakuutusyhtiöiden tilastojen mukaan myrskyvahingot lisääntyvät Atlantin molemmilla puolilla vuosi vuodelta (mikä sekään ei tosin pidä paikkaansa)

2. Tästäkin asiasta jälleen kerran tiedetään vähemmän kuin luullaan tiedettävän.

Älykköjä odotellessa muistuttaisin, että hieman runsas vuosi sitten IPCC:n
johtava myrskyasiantuntija erosi tehtävistään, kun hänen tuloksiaan tässä
suhteessa väärennettiin IPCC:n neljännen seurantaraportin poliitikoille tarkoitettuun yhteenvetoon. Ilmaston lämpeneminen ei ole lisännyt Pohjois-
Atlantin hirmumyrskyjä, El Nino sen sijaan vaikuttaa oleellisesti ja niitä on aina ollut heikompia ja vahvempia jo ennen kuin ihminen ilmakehää mestaroi.

Üxi vastaus... Järkeen käypää olisi esim. se jotta syvin kohta napamereltä tullessa on siinä Islannin molemmin puolin, ja kun kylmä vesi tiuhenee se tulee sitä tietä pois, ja sillee niinku Pohjois-Atlantti ei lämpenis yhtä paljon kun joku muu maalimanmeren paikka, kun merivedessä on kerroksia, jotka ei sekoitu ihan tosta vaan. Tai joteski noin. Tätä pitäisi kysyä Väinämöiseltä, mutta taitaa olla lomalla Espanjassa.

Eipä näytä tuo juttu pätevän pintalämpötiloihin, odotin näkeväni Tyyni Valtameren puolla suuremman anomalian, vaan kuinkas kävikään.
Miten lie linkki toimii
http: //da ta.theweather.com.au/access/imageserver.jsp?image=grads/sst/sstanom_hires.latest.global.png
Ainakin tuo P.Ameriikan rannikon suhteessa viileä pätkä vaikuttaa takuulla ainakin noihin hirmumyrskyihin

toisaalta pitää muistaa että eteläisel pallonpuoliskol on ihan sikana enemmän jäätä kuin täällä kylmässä pohjolassa. Sen nimi on Antarktis.

Kyllä tämä nyt vaatisi varmaan jonkun joka oikeesti tietää asiasta.

Petri Riikonen
Seuraa 
Viestejä245
Liittynyt16.3.2005
Tarkkailija
"Malli tukee olettamusta, jonka mukaan viimeaikainen Atlantin hurrikaanien lisääntyminen johtuu trooppisen Atlantin valtameren suhteellisesta lämpenemisestä. Sen mukaan globaalin lämpenemisen aiheuttama valtamerien yhtenäinen lämpötilan nousu ei kuitenkaan tiivistä Atlantin myrskytiheyttä."Tuossa on kyse siitä, että paikallinen lämpeneminen vaikuttaa hurrikaaneja tihentävästi paikallisesti mutta globaalisti globaali keskimääräinen lämpeneminen ei vaikuta näin. Siis paikallisen ilmiön ja globaalin keskimääräisen trendin ero.

Mutta vaikkeivät myrskyt yleisesti tihentyisi, ne voivat keskimäärin voimistua, mikä on sitten taas erillinen asia.

melianis
Eipä näytä tuo juttu pätevän pintalämpötiloihin, odotin näkeväni Tyyni Valtameren puolla suuremman anomalian, vaan kuinkas kävikään.
Miten lie linkki toimii
http: //da ta.theweather.com.au/access/imageserver.jsp?image=grads/sst/sstanom_hires.latest.global.pngKuinkahan siellä Tyynellämerellä kävi, kun linkkisi ei toimi?
Joka tapauksessa viime vuoden ennusteet menivät pahasti poskelleen.
Ainakaan tänä vuonna ei merkkiäkään El Niño- tai La Niña-ilmiöistä. Sadekausikin alkoi normaalisti ja vuoden kuumin aika olikin yllättävän siedettävä.
Tyynemeren (liki) harvinaiset pyörremyskyt uudella mantereella katoavat yleensä kauas merelle osumatta maihin. Noiden hurrikaanien aikahan alkaa vasta kesäkuussa, mutta...kuinka kävi jo viime viikolla eli toukokuussa?

Salakavala Costa Rican alueelta saapunut trooppinen myrsky iski rantoihin Tyynenmeren puolella, mikä on äärimmäisen harvinaista. Myrskyksi se noteerattiin jopa ”Hurricane Centerin” sivuilla liian myöhään,
http://www.nhc.noaa.gov/
vaikkakin Miamista tuli varoitus.
Tuhot olivat sitä luokkaa, että kysymyksessä oli ainakin 1-luokan hurrikaani Saffir-Simpsonin skaalassa, jota sanomalehdetkin kutsuivat oikealla nimellä:
Huracán Alma se degrada a tormenta tropical.

Re:Category One Hurricane:
Winds 74-95 mph (64-82 kt or 119-153 km/hr). Storm surge generally 4-5 ft above normal. No real damage to building structures. Damage primarily to unanchored mobile homes, shrubbery, and trees. Some damage to poorly constructed signs. Also, some coastal road flooding and minor pier damage. Hurricane Lili of 2002 made landfall on the Louisiana coast as a Category One hurricane. Hurricane Gaston of 2004 was a Category One hurricane that made landfall along the central South Carolina coast.

http://www.nhc.noaa.gov/aboutsshs.shtml

Mitä tänä vuonna sekä Atlantin puolella & Tyynellämerellä?
Parempi olla povaamatta!

Ilmastomallit eivät toimi, tämä on kutakuinkin selviö fyysikoiden keskuudessa. Siksi kirjoitellaan milloin mitäkin. Historiasta tiedetään, että intiaanit karttoivat muutoin niin ihanteellista Floridan niemimaata asuinpaikkanaan hirmumyrskyjen takia.
Totta kai myrskytuhojen korvaukset ovat kasvaneet, kun myrskyalueilla rakennetaan lisää tuhoista välittämättä. Ei niistä voi päätellä myrskyjen lisääntyneen.

Paco
Ilmastomallit eivät toimi, tämä on kutakuinkin selviö fyysikoiden keskuudessa. Siksi kirjoitellaan milloin mitäkin. Historiasta tiedetään, että intiaanit karttoivat muutoin niin ihanteellista Floridan niemimaata asuinpaikkanaan hirmumyrskyjen takia.
Totta kai myrskytuhojen korvaukset ovat kasvaneet, kun myrskyalueilla rakennetaan lisää tuhoista välittämättä. Ei niistä voi päätellä myrskyjen lisääntyneen.Jooo, tämän vuoksi(?) koko Florida oli täynnä vain kovan luokan intiaaneja, sillä pyörremyrskyjen railakkaat tuulet veivät täit ilmaiseksi mukanaan hiuksista.

Entä seuraavat Floridan heimot:
The Apalachee tribe
The Calusa tribe
The Choctaw tribe
The Creek tribe
The Miccosukee tribe
The Tequesta, Jeaga and Ais tribes
The Timucua tribe?
http://www.native-languages.org/florida.htm

Jostain lähteestä on muistitieto, että intiaanit karttoivat Floridan niemimaata myrskyjen tähden. Tietoni voi olla perätön tai vain osaksi totta.

Paco
Jostain lähteestä on muistitieto, että intiaanit karttoivat Floridan niemimaata myrskyjen tähden. Tietoni voi olla perätön tai vain osaksi totta.Kyllä tiedossasi on vinha perä, mutta tontti loppui hyvin pian ja jonkun oli mentävä.
Sama koskee Väli-Amerikkaa tolkuttomien maanjäristysten ja aktiivisten tulivuorten takia.

Planeetta käy läpi monia muutoksia tällä hetkellä. Nämä ovat tarkoituksenmukaisia ja niiden tarkoitus on puhdistaa, selvittää ja kohottaa planeetan värähtelyä.
Maapallon lämpeneminen synnyttää kaikki nämä ja sinänsä tämän kaiken kehityksen.

Maapallo vastaanottaa auringon energioita, mikä sulattaa jäähuippuja ja vapauttaa sen, mitä on koodattuna vesiin ja maapallon energiakenttiin ja kulkee niiden mukana, sekä kiinnittyy aktivoimaan myös kaiken, mitä se koskettaa. Tällä tavalla myös evoluutio, tietoisuus ja vastaava alkavat liikkua eteenpäin.

Ihmiskunnassa on monia niitä, jotka haluavat "pelastaa planeetan". Monet ymmärtävät väärin sen, että muutoksia tarvitaan ja että planeetta ei todellakaan ole riippuvainen ihmisten pelastamisesta.
Ihminen ei ymmärrä luonnon todellista toimintamallia! Ja niinpä halutessaan auttaa, nämä massat eivät todellakaan tiedä miten.

Yksi hyvin tärkeä taajuuden kohottamismekanismi planeetallamme ovat superhurrikaanit. Näiden on todellisuudessa tarkoitus varata/ladata valtameret suurilla energioilla.
Näiden myrskyjen todellinen tarkoitus on listä vesien energiaa ja antaa niiden laajentua sähköisesti. Jos nämä jäävät meriin, niin sähköenergia vain kanavoidaan virtausaaltoina hyvin suureen osaan planeetasta. Siten se kanavoidaan maalle ja ihmisiin - ei tuulen ja aaltojen avulla, vaan energiavirtauksen avulla, jotta se voi ulottua moniin muihin olentoihin. Se on täydellistä.
Täydellinen myrsky on sähkömagneettisten virtausten täydellinen sekoitus. Kun nämä sitten kulkevat ihmisten kentän läpi, niistä on hyötyä planeetan taajuuden kohoamiselle ja näin koko ihmiskunnalle.

Hurrikaanien tarkoituksena on laajentaa harmonisia energioita ja värähtelyjä ja resonanssia planeetan veden peittämillä alueilla, mikä itse asiassa on 2/3 maapallon pinnasta. Tornadot täyttävät tuon tarkoituksen maalla. Syklonit, taifuunit, hurrikaanit ja tornadot ovat kaikki pyörteitä ja tämä nimenomainen malli ei ainoastaan puhdista ja nosta ylös energiaa meren ja maan pinnassa, vaan ruokkii niitä syvälle planeetan sisään tässä pyörremuodossa. Nopeudessa ja koossa on tietty suhde ja se hajoaa paljon laajemmalle alueelle kuin vain kulkureittinsä. Ne syöttävät ley- ja akselitonaalilinjoihin energioita hyvin suurina määrinä.

Maapallon lämpenemisen pääasiallinen syy on maan sisäisen, sulan ytimen pyörimisen lisääntyminen. Pyörimisen lisääntymisellä, sisäisen ytimen ja ulkoisen sisäytimen vastapyörimismäärällä ja siitä generoituvalla lämmöllä on valtava vaikutus maankuoreen ja akselipyörimiseen. Tämän vääntövoimamuutoksen mekanismi lisää planeettamme ajan kulumista. Se myös lisää sisäisen ytimen massaa, mikä seuraavaksi lisää sitä "ionipurkausta", mitä nimitämme Schumannin resonanssiksi.

Tällä hetkellä tämä säätö ei ole valmis ja näin planeetan keskuksessa on epätasapainoa, ihan ytimessä, siinä miten ydin pyörii sekä myötä- että vastapäivään ja näin maan päälläkin täytyy tapahtua tasapainottamista. Muuten ilman sellaista tasapainoa maapallo ei pysty siirtymään korkeampiin oktaaveihinsa, mikä on välttämätöntä valmistelua korkeampien ulottuvuuksien vastaanottamiseen.

Niinpä totuus ja ironia, paradoksi ja ihmismassoille tuntematon suurempi todellisuus on, että ilman tällaista sähkömagnetismin tasapainottumista tapahtuisi vieläkin enemmän maanmuutoksia. Tapahtuisi nimittäin ensin maanjäristys ja sitten hurrikaani ja tornado tasapainottamaan sitä. Sitten toinen maanjäristys, sitten hurrikaani ja tornado, jotka loisivat oman mallinsa, mistä ei olisi apua. Tällä tavoin on ennakkoivaa energiaa siihen, miten sähkömagnetismi kulkee ympäri planeettaa ja kiertää verkkojärjestelmässä ja sitten tunkeutuu maahan ja tasapainottaa myös sisällä. Tätä ei tehdä välttämättä estämään maan muutoksia, vaan tuomaan tasapainoa sinne, missä se on tarkoituksenmukaista.
Korjaamatta jätetty epätasapaino johtaisi makrotason mullistkseen. Parempi on, että mikrotapahtumia tapahtuu tasapainon saavuttamiseksi ja näin estetään makromullistus.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat