Seuraa 
Viestejä45973

http://www.iltalehti.fi/2005/09/28/2005 ... 7_uu.shtml
Romaneista vain puolet on töissä ja puolella romani miehistä on rikosrekisteri, miksi romanit eivät saa Suomesta yhtä hyvin töitä kuin muut ja miksi he syyllistyvät rikoksiin muita suomalaisia huomattavasti useammin?
Romanien olot ovat Itä-Euroopan maissa erittäin kurjat, Suomen sosiaaliturva takaa Suomen romaneille hyvät oltavat, mutta kuvitelkaapa romanien asemaa ilman sosiaaliturvaa: kuvitelkaa romaneja Itä-Euroopassa.

  • ylös 4
  • alas 0

Kommentit (11)

Husaari
Mitäs sitä suotta töitä tekee. Lapsilisät kun loppuvat voi siirtyä suoraan eläkkeelle.

Kun lehdestä lukee, että 25-vuotias eläkeläinen on puukottanut sukulaisensa, niin ensimmäisenä tulee mieleen ajatus:" Olikohan se mustalainen."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Täytyy kyllä rehellisesti sanoa, että varastelevat romanit eivät nostata rehellisten romanien suosiota. Romanit ovat kyllä vähemistö niitä on helpompi sortaan. Ehkä olisi hyvä että romanit kävisivät koulua että oppisivat tuollaiset asiat.

Viimeiset 10 vuotta kuin olen kuullut juttua romaneista aina on kerrottu että ne ovat taas varastaneet tietyistä paikoista.

Kyllähän niitä kunnollisiakin on ja ne ovat käyneet koulujakin ovat varmaan jossain töissäkin. Romaneilla voi olla niin huonosti asiat että pitää joukolla tulla ryöstämään ja varastamaan. Että varmasti saavat jotain saallista että voivat elättää perheensä. Mutta ilmeisesti ei tuet mitä valtio antaa niin ei riitä.

tiäremiäs

Kyllähän niitä kunnollisiakin on ja ne ovat käyneet koulujakin ovat varmaan jossain töissäkin. Romaneilla voi olla niin huonosti asiat että pitää joukolla tulla ryöstämään ja varastamaan. Että varmasti saavat jotain saallista että voivat elättää perheensä. Mutta ilmeisesti ei tuet mitä valtio antaa niin ei riitä.


Vähemmistöjen edustajat saavat suomessa erityiskohtelun sosiaalitukien saralla, joten he saavat paremmat tuet ja kaikki mahdolliset tuet. Tavallinen suomalainen ei taasen ole edes tietoinen, mitä tukia hänellä olisi oikeus saada, hän on iloinen siihen vähäänkin, mitä saa!

Jokusen työssäkäyvän mustalaisen tuntevana Me Kunkku voimme todeta heidän työsuhteestaan huolimatta olevan yhteiskunnan normeihin ja sääntöihin sopeutumattomia.
LUONNEVIKA!
Eikä sellaisesta pääse eroon millään tasa-arvojauhannalla eikä kiintiöopiskelijoilla.
Kun mustalaisten kanssa on ongelmia joka puolella maailmaa taitaa ongelmat johtua itse mustalaisista..?
Naurattaa aina kun televisioon on saatu hyvien mustalaisten malliesimerkiksi joku hassu säännön vahvistava poikkeus, "mustalammas", joka edes yrittää käyttäytyä normaalisti. Suku velvoittaa mustalaiset käyttäytymään kuin lain pykälien välillä luovien.
Joka toinen varastaa, ja ne loput nauttivat varastetusta tavarasta...

Ei kunkun rajanaapuriksi!!! Kiitos!

Tilanne on erittäin vakava rehellisten romanien kannalta.
Toisaalta, ei tule kyllä yhtäkkiä mieleen toista ihmisryhmää, joiden osalta tilastot menevät noinkin pahaksi.
Vaikka he ovatkin vähemmistöryhmä Suomessa, on heistä suurin osa asunut täällä jo lapsesta lähtien elleivät ole syntyneet maassa. Sen vuoksi olisikin mielestäni hyvin reilua, että romaneille annettaisiin tukia sun muita ihan yhtä nihkeästi kuin Suomessa syntyneelle suomalaiselle opikselijalle tai yksinhuoltajaäidille.
Jos kymmeniä prosentteja (ja tilanne on muistaakseni vielä parantunut jonkin verran entisajoista) romaneista ei käy kouluja tai saa rikonrekisteriin merkinnän jonkin vuoksi, on todennäköistä, että mikäli palkkaat 3 romania töihin, vähintään yksi niistä tulee varastamaan sinulta jotain työn aikana.

Tämä kuulostaa rasistiselta. En mielestäni ole rasisti. Uskon, että aika moni suomalainen työnantaja esimerkiksi ajattelee samalla tavalla, joka osaltaan vaikuttaa tuohon työllistymisongelmaan.

Venla
on todennäköistä, että mikäli palkkaat 3 romania töihin, vähintään yksi niistä tulee varastamaan sinulta jotain työn aikana.

Ha ha haa!

Löytääpä yhtäkkiä ne kolme työintoista mustalaista..!

Pohtija
Seuraa 
Viestejä903

Onko kellään mitään todellisia ja kattavia faktatietoja romaneista ? Esim. rikostilastoja tai rikosrekisterien määrää suhteessa koko romaniväestöön...?

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Romanien ongelmana on se, että net itse tavallaan lietsoo ennakkoluuloja. Niiden kulttuurissa kun ymmärtääkseni on erittäin oleellista, että ulkopuolisille ei pidä mennä avoimesti juttelemaan romanikulttuurista. Ennakkoluulot ja stereotypiat saa jyllätä ihan vapaasti, kun romaanit ei itse halua aktiivisesti vaikuttaa asiaan.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14253

Tuo on olennainen pointti. Erilaisuus halutaan suojata ulkopuolisilta, mitä ei auta varmasti sekään että romanit herättävät huomiota joka tapauksessa. Vaikkei ulkonäkö herättäisikään huomiota, tiivis yhteisöllisyys luo omat tunnusmerkkinsä.

Minusta romanien taauksessa kyseessä on monesti aivan samoja syrjäytymiseen ja rikollisuuteen johtavia syitä kuin "valkolaistenkin" keskuudessa. Romaneilla käytännöt ja perheinstituutio vain valitettavasti perinteen voimalla tukevat vallalla olevia käytäntöjä. Suljettujen yhteisöjen perusongelmiahan tuo on, valtaväestö nähdään toiseuden perspektiivistä ja siksi siitä erottautuminen nähdään oman identiteetin ja kulttuurin kannalta välttämättömänä.

Tuntuu kyllä, että mustalaisten luonteenpiirteisiin kuuluu olla näkyvästi esillä!
Vaikkapa vaatteet, olemus, käytös ja miksei tavat ja teotkin tukevat sitä ajatusta..?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat