Lihan sulattaminen

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

On tuossa pakastettua sianlihaa kilon pötkö. Käsky kävi, että se pitäisi valmistaa ruuaksi mahdollisimman nopeasti.

Mikä olis paras keino sulattaa ja valmistaa? Vai lyönkö jäisenä uuniin? Tuleeko paskan makuista ja huono koostumus, jos näin teen?

Sivut

Kommentit (20)

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

Joissakin mikroaaltouuneissa on sellainen sulatustoiminto tuon tyyppisille. Jos et omista sellaista, niin laita se vesitiiviissä pussissa vesiastiaan ja vaihda vettä usein, jos sillä nyt ei ole niin aivan kova kiire. Vesi voi olla haaleaa, mutta jos et halua pintavärin muuttuvan, niin älä käytä lämmintä tai kuumaa vettä astiassa.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
Murva
On tuossa pakastettua sianlihaa kilon pötkö. Käsky kävi, että se pitäisi valmistaa ruuaksi mahdollisimman nopeasti.

Mikä olis paras keino sulattaa ja valmistaa? Vai lyönkö jäisenä uuniin? Tuleeko paskan makuista ja huono koostumus, jos näin teen?




Jos jäisenä pistät uuniin, niin ei sitä syö pirukaan.
Tuo vesiastiaan kylmään veteen on ihan hyvä konsti, jos vain aika riittää.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Vierailija

Uuniin vaan niin saat pinnalta palanutta ja keskeltä raakaa. Tämä toteutuu sitä paremmin mitä kuumemmalla uuni on.
Parasta tietenkin olisi, että antaisit sen sulaa rauhassa mutta tuo vedessä sulatus lienee paras. Mikrossa saattaa käydä vahinkoja ja liha kypsyä jostain kohtaa, mikä ei ole kovin toivottavaa lopputuloksen kannalta.

Vierailija
Murva
On tuossa pakastettua sianlihaa kilon pötkö. Käsky kävi, että se pitäisi valmistaa ruuaksi mahdollisimman nopeasti.

Mikä olis paras keino sulattaa ja valmistaa? Vai lyönkö jäisenä uuniin? Tuleeko paskan makuista ja huono koostumus, jos näin teen?




Jos jauheliha kyseessä,
Laita kuumaa vettä kattilaan ja liha sinne ilman pakettia, levy kutoselle.
Vaihda vesi kuumaan minuutin parin päästä ja anna kattilan lämmetä.
Huljuttele kimpaletta välillä että se hajoaa, keitä kypsäksi ja lisää ruokaan tai paista pannulla. Pannulla voi ruskistaa myös keitettyä lihaa jos haluaa siihen karsinogeenejä.
Ruoasta tulee ihan hyvää kun lisää raaat lihat esim. makaronien keitinveteen, mikä vähentää työmäärää samalla.
Samassa kattilassa voi keittää kananmuniakin.

Vierailija

Jos kyseessä ei ole jauheliha, niin...

Ota se pakkasesta, kävele verstaalle, ruuvaa kiinni ruuvipenkkiin tai vastaavaan, ota höylä. Höylää lihasta ohuita siivuja ja paista valurautapannulla. Mausta maun mukaan.

PS. Runsaasti sipulia.
Niin ja höylää syitä vastaan.

Vierailija

Tuo muistuttaa vähän poronkäristysvalmistusta.
Tehdäänkö "naudankäristystä",
Eipä ole sellaista koskaan tullut eteeni.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18367
Liittynyt16.3.2005
Phony
Jos kyseessä ei ole jauheliha, niin...

Ota se pakkasesta, kävele verstaalle, ruuvaa kiinni ruuvipenkkiin tai vastaavaan, ota höylä. Höylää lihasta ohuita siivuja ja paista valurautapannulla. Mausta maun mukaan.

PS. Runsaasti sipulia.
Niin ja höylää syitä vastaan.

Ja jos tahdot aavistuksen vankempia siivuja, sellaisia joita voisi jopa pihviksi luonnehtia, niin vaihda tuo höylä sahaan.

Moottorisahaa ei kannata käyttää, jollei sitten tahdo teräketjuöljyllä marinoituja painoksia ja jauhelihaa ympäriämpäri verstasta. Moon meinaan testannu jäiseen poronlihakimpaleeseen - olin aika raaka näky testin jälkeen

Vaan tokihan tuo aloittajan lihapala on jo tässä turistessa sulanut ja syötykin... ainakin luulis.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Vierailija
Seppo_Pietikainen
Murva
On tuossa pakastettua sianlihaa kilon pötkö. Käsky kävi, että se pitäisi valmistaa ruuaksi mahdollisimman nopeasti.

Mikä olis paras keino sulattaa ja valmistaa? Vai lyönkö jäisenä uuniin? Tuleeko paskan makuista ja huono koostumus, jos näin teen?




Jos jäisenä pistät uuniin, niin ei sitä syö pirukaan.
Tuo vesiastiaan kylmään veteen on ihan hyvä konsti, jos vain aika riittää.

Jos ei ole kiirettä, niin jäisestä paistista saa loistavan paahtopaistin. Paistoaika on vaan sitten huomattavasti pidempi. Joskus on tullut tehtyä hidasta hirvipaistia seuraavasti:

Otetaan pakkasesta jäinen köntti hirvenvasaa, parasta paikkaa tietty. Se isketään suoraan jäisenä ja paljaana uuniin ritilälle ja alle astia johon paistin mehut valuvat. Ei suolaa, ei mausteita tai muutakaan. Uunin lämpötilaksi vajaa 75 astetta. Annetaan kypsyä rauhassa vähintään yön yli. Tuloksena on kuivunut köntti lihaa, jonka nesteet ovat valuneet astiaan. Otetaan liemi, lisätään vettä tarpeen mukaan ja maustetaan ainakin suolalla ja ehkä muullakin maun mukaan. Otetaan lämmin paistinköntti uunista, laitetaan se pakastepussiin ja kaadetaan liemi perään. Paisti imaisee liemen mausteineen sisuksiinsa reilussa tunnissa. Tuloksena on mehukas ja kirjaimellisesti suussa sulava paahtopaisti.

Onnistumisessa oleellista on hyvä liha sekä tasainen, hidas kypsennys. Lämpömittari ja paistimittari ovat oiva apu. Kuulostaa kummalta, mutta suosittelen!

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
spin0
Seppo_Pietikainen
Murva
On tuossa pakastettua sianlihaa kilon pötkö. Käsky kävi, että se pitäisi valmistaa ruuaksi mahdollisimman nopeasti.

Mikä olis paras keino sulattaa ja valmistaa? Vai lyönkö jäisenä uuniin? Tuleeko paskan makuista ja huono koostumus, jos näin teen?




Jos jäisenä pistät uuniin, niin ei sitä syö pirukaan.
Tuo vesiastiaan kylmään veteen on ihan hyvä konsti, jos vain aika riittää.

Jos ei ole kiirettä, niin jäisestä paistista saa loistavan paahtopaistin. Paistoaika on vaan sitten huomattavasti pidempi. Joskus on tullut tehtyä hidasta hirvipaistia seuraavasti:

Otetaan pakkasesta jäinen köntti hirvenvasaa, parasta paikkaa tietty. Se isketään suoraan jäisenä ja paljaana uuniin ritilälle ja alle astia johon paistin mehut valuvat. Ei suolaa, ei mausteita tai muutakaan. Uunin lämpötilaksi vajaa 75 astetta. Annetaan kypsyä rauhassa vähintään yön yli. Tuloksena on kuivunut köntti lihaa, jonka nesteet ovat valuneet astiaan. Otetaan liemi, lisätään vettä tarpeen mukaan ja maustetaan ainakin suolalla ja ehkä muullakin maun mukaan. Otetaan lämmin paistinköntti uunista, laitetaan se pakastepussiin ja kaadetaan liemi perään. Paisti imaisee liemen mausteineen sisuksiinsa reilussa tunnissa. Tuloksena on mehukas ja kirjaimellisesti suussa sulava paahtopaisti.

Onnistumisessa oleellista on hyvä liha sekä tasainen, hidas kypsennys. Lämpömittari ja paistimittari ovat oiva apu. Kuulostaa kummalta, mutta suosittelen!




Hmmm. Täytyypä pistää kokeiluun...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Vierailija

Paras tapa sulattaa liha on sen hidas sulattaminen jääkaapissa. Ei ole suositeltavaa käyttää esim. mikrouunin sulatustoimintoa, koska liha menettää makuaan ja nestettä jos sulattaminen tapahtuu liian nopeasti.
Parhaan lopputuloksen saat, kun etukäteen tiedät koska lihaa tarvitset, ja otat sen sulamaan jääkaappiin esim. 1-2 vuorokautta ennen kuin se syödään. Eli ei ole yhtään erityisen suositeltavaa tapaa sulattaa mitään lihaa nopeasti.
Kyse on kuitenkin vain laadullisesta asiasta, eli ei nopeakaan lihan sulattaminen sinänsä pilaa sitä; vain vain maku ja rakenne kärsivät.

Vierailija

Käytin sitten mikron sulatustoimintoa, 20 minuuttia sulatusta. Kyseessä oli siis ulkofile ja siinä joku helvetin marinaadi, alennuksella ostettu.

Uuniin laitoin 175 c ja tuntumalla ja tuurilla paistoaika about 40 min. Tuli muuten yllättävän hyvä. Mehut oli tallella ja liha pehmeää ja mureaa. Jopa kaupan paskamarinadi maistui hyvältä.

Joskus onnistuu, joskus ei.

el6
Seuraa 
Viestejä1457
Liittynyt12.2.2007
Murva
Käytin sitten mikron sulatustoimintoa, 20 minuuttia sulatusta. Kyseessä oli siis ulkofile ja siinä joku helvetin marinaadi, alennuksella ostettu.

Uuniin laitoin 175 c ja tuntumalla ja tuurilla paistoaika about 40 min. Tuli muuten yllättävän hyvä. Mehut oli tallella ja liha pehmeää ja mureaa. Jopa kaupan paskamarinadi maistui hyvältä.

Joskus onnistuu, joskus ei.




Hyvä kun onnistui, mutta kyllä tuo Hans Lankarin konsti on parempi. Siis hidas sulatus jääkaapissa. Tietenkin jos kiire yllättää voi aina käyttää tuota mikron sulatustoimintoa. Ja eikun grillaamaan.

.

Vierailija

Siis vielä kerran, koska tästä asiasta jotakin tiedän: Paras tapa sulattaa pakastettu liha on tehdä se hitaasti jääkaapissa. "Tieteellisesti" selitettynä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli (mikä tahansa) liha sulatetaan keinotekoisesti liian nopeasti, lihan solurakenne rikkoutuu ja lihaneste/soluneste valuu hukaan. Toisin sanoen lihasta tulee valmistettaessa liian kuivaa.
Tämän asian voi todeta parhaiten matkustellessa ja ruokaillessa maaseuturavintoloissa, joihin yllättäen on tullut ennakoitua enemmän asiakkaita syömään.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat