Seuraa 
Viestejä1918

Tänään säikähdin hieman sitä kun en vanhempieni luona käydessä päässytkään ilman tunnuksia vieraan statuksella netissä surffailemaan. Syitä miksi näin on tapahtunut voidaan vain spekuloida. Koska olen jotakuinkin kohtuullisen hyvin oppinut läksyn että mikäli jokin metodi ei kohtuullisessa ajassa johda toivottavaan lopputulokseen olisi tyhmää olla vaihtamatta sitä. Niinpä päätin sitten lähteä erääseen Espoolaiseen kirjastoon jossa koen oloni viihtyisäksi tiedostaen että siellä on paljon sivareita töissä.

Marssin auringon hyväillessä ahavoituneita poskipäitäni karvaan makuisen miehekkään hien valuessa norona pitkin kasvojani, en muista milloin viimeksi olisin hikoillut niin runsaasti, armeijassa varmaan tammikuussa 2005 Riihimäen viestirykmentissä sotilaspoliisijoukkueessa.

No joka tapauksessa osoitin sivarimaisen täsmällisyyteni soittamalla 5-10km päässä olevaan toiseen espoolaiseen kirjastoon. Tätä kirjoittaessa puntaroin äskeistä kommellusta ja veistelin mielessäni aivan mahtavan älykkään sivariaiheisen vitsin. Jos sivari mokaa hän ottaa toisen wc-paperi rullan tulevassa sodan ajan tehtävässään ja jos sotilas mokaa hän käyttää seuraavan kerran taivaallista wc-paperia. Ai että kun on mukavaa olla sivari joille annetaan henkisen kurittomuutensa ansiosta lukuisasti enemmän mahdollisuuksia kuin armeijan käyneille. Koen hienoista ylpeyttä keksiessäni näin nerokkaan vitsin, Einstein olisi varmasti kateellinen.

Pointtini on että elämme parhaillaan valvontayhteiskunnassa jossa virkavallalla on kyky valvoa ja kerätä tietoja ihmisistä jotka tulevat suurella todennäköisyydellä käyttäytymään yhteiskunnan kannalta epäluotettavalla ja niskurimaisella tavalla poikkeusolojen koittaessa. Se olisi suorastaan tyhmää olla tekemättä niin jos siihen on mahdollisuus.

Ollessani armeijassa meitä alokkaita oli moneen kertaan kielletty soittamasta siviilipuhelimilla omia yksityisiä puheluta kasarmialueilla. Erään kerran lyhyellä iltavapaalla päätin kumminkin ottaa yhteyttä Lapinjärven sivarikeskukseen – BTW http://www.sivarikeskus.fi/ - koska koin sen henkisesti raastavaksi osoittaa nöyryyttä Herra alikersanttia kohtaan jolla oli valta määrätä minut hoitamaan asioita joihin ei annettu tarpeeksi aikaa yhä uudestaan ja uudestaan, puhun nyt esim. rättisulkeista joita oli minun lyhyen kolmiviikkoisen armeija-aikani aikana vähintään kaksi kertaa.

Kului päivä tai pari ja erään iltavahvuuslaskennan aikana julkisesti kysyttiin oliko kukaan soittanut siviilipuheluita omilla kännyköillään varuskunta alueilla, he olivat kuulemma saaneet tietää että näin on päässyt tapahtumaan. Odotin ja mietin mitä tehdä, onneksi eräs muistaakseni tupakaverini ilmoitti että Herra Alikersantti Alokas N^3 että hän oli soittanut, pelastuin pinteestä muiden ansiosta.

Minua ihmetyttää suuresti se etten enää tänään kyennytkään surffailemaan vanhempieni koneella, anarkistisia juttuja kirjoitellen. Epäilen että siihen on vaikuttanut se että isäni sattuu olemaan smurffien eli poliisin palveluksessa. Olisi aika vittumaista hänen näkökulmastaan että jos hän menettäisi työpaikkansa siitä että häntä epäillään anarkistisesta kirjoittelusta. Tietotekniikassa hän on vielä enemmän pihalla kuin minä joka ei osaa edes dos-komentoja käyttää unohtaessaan Recovery ohjelman salasanan. Ja usein isäni on töiden jälkeen niin väsynyt ettei jaksa tapella tietokoneiden kanssa. Eli päättelen näin että jostain on tullut tieto isälleni että nyt laitat suitset koneellesi. No tämä on vain omaa spekulaatiotani enkä voi osoittaa sitä oikeaksi mutta ymmärtäisin että jos oman työpaikan menettämisellä uhalla motivoitaisiin jotain henkilöä muuttamaan käytöstään. Vähän sama juttu jos papin poika kirjoittelisi isänsä koneelta satanistisia juttuja perkeleen lapsien ylläpitämille nettisivuille.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Vähän aiheen ohi, mutta kerrottiinko teille syytä miksi ei saa kasarmialueella soittaa? Kaikkihan siellä armeijassa voidaan kieltää jos halutaan, ihmetyttää kuitenkin.

Vierailija

Noniin, tuossahan oli lyhykäisyydessään kaikki ihmiselon kannalta merkitykselliset asiat. En keksi mitään lisättävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
kongo
Vähän aiheen ohi, mutta kerrottiinko teille syytä miksi ei saa kasarmialueella soittaa? Kaikkihan siellä armeijassa voidaan kieltää jos halutaan, ihmetyttää kuitenkin.Epäilen että todennäköisin syy kiellolle on pitää suomen vakoilulaitoksen, viestirykmentin tietoliikenteen valvojien ajan käytön hallinta järkevissä mitoissa niukkien resurssien vallitessa.

kongo
Vähän aiheen ohi, mutta kerrottiinko teille syytä miksi ei saa kasarmialueella soittaa? Kaikkihan siellä armeijassa voidaan kieltää jos halutaan, ihmetyttää kuitenkin.En tiiä minä vuonna tuo on tapahtunut, mutta kyllä ViestiR:ssä nykysin saa puhua omassa tuvassa niin paljon kun iltavapaalla kerkeää. Kasarmialueella ei puhelinta saa pitää esillä, kun se on siviiliesine ja siihen puhuminen on epäsotilaallista nje. nje. veikkaisin sen sijaan vekaralla sai soittaa kun lomatarkastus oli ohi, niin vaikka samantien. Mutta pääsääntönä on että palvelusajalla ei puhuta puhelimeen ellei ole hyvää syytä ja lupaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat