Seuraa 
Viestejä45973

Thomas.J.Beale eli 1800-luvulla yhdysvalloissa. Hän tienasi paljon rahaa kavereidensa kanssa löytämällä kultaa ja hopeaa, nykyrahassa arvoltaan n. 20 miljoonaa dollaria. Beale valittiin porukasta piilottamaan nämä kalleudet ja sen hän tekikin. Tiedetään, että aarre saattaa olla jossain päin virginiaa, mutta ei tiedetä tarkkaan ottaen missä. Sen varalta etteivät Beale ja kumppanit palaisivatkaan kullan kaivuu reissultaan erämailta he laativat salakirjoituksen joka kertoo missä aarre on. Beale antoi salakirjoituksen lukitussa laatikossa (salakirjoituksesta mainitsematta) luotettavalle ystävälleen joka saisi avata laatikon 10 vuoden päästä jos Bealea ei näkyisi. Kun 10 vuotta oli kulunut Bealea ei näkynyt ja ystävä avasi laatikon hän löysi salakirjoituksen, mutta ei pystynyt murtamaan sitä.

2/3 osaa salakirjoituksesta on yhä murtamatta 1/3 osaa siitä saatiin murrettua "avaimen" avulla joka oli yhdysvaltojen itsenäisyysjulistus. Avattu osa kertoi paljon kultaa, hopeaa ja timantteja oli ja sen missä se suurin piirtein sijaitsee. Loppu kertoo missä se tarkkaan ottaen sijaitsee ja keitä miesten sukulaiset ovat jotta kulta voitaisiin jakaa sukulaisille jos porukka sattuisi kuolemaan.

Bealen koodi sijaitsee kokonaisuudessaan täällä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Beale_ciphers
ja samasta osoitteesta löytyy myös taustatietoa.
Ensimmäisen kirjeen täytyisi kertoa sen tärkeimmän asian.
Tässä vielä usaan itsenäisyystodistus jonka avulla avattiin toinen kirje:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ndence.jpg
Se on tosin melko epäselvällä käsialalla joten olisi hyvä jos joku löytäisi paremman.
Salakirjoitus taisi olla nimeltään kirja salakirjoitusta (?) joka toimii siten, että esim. juuri usaan itsenäisyysjulistuksen sanat numeroidaan ykkösestä eteenpäin. Eli esim. 1Menin 2tänään 3kauppaan.
Ja jos numero sarja on 2 1 3 viesti kuuluisi tmk.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat