Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

On ärsyttävää katsoa kun elokuvissa nainen juoksee metsässä karkuun pahiksia hän aina tekee nämä samat asiat: heiluttaa käsiään kuin tuulimyllyjä (typerin juoksutyyli), kaatuilee koko ajan, katselee lähinnä taaksepäin eikä eteenpäin (mistä edellinen kaatuilu helposti aiheutuu) ja pahis lopulta aina jotenkin päätyy naisen eteen vaikka olisi kuinka hidas körmy.

Toinen ärsyttävä takaa-ajo klisee on kun nuori usein musta 20-v jäntevä kaveri (lenkkitossut, shortsit) jouksee karkuun keski-ikäistä poliisimiestä (suorat housut ja pikkukengät), ihmeellisellä tavalla poliisi pysyy kannoillla ja saavuttaa viimeistään kun tämä alkaa kiivetä jotain verkkoaitaa.

Sivut

Kommentit (194)

Katson elokuvia todella vähän, mm. juuri näiden kliseiden takia.

Esimerkiksi autojen takaa-ajokohtauksissa, törmäilyn jälkeen auton kylki saattaa olla aivan ruvella, mutta eipä aikaakaan kun jo seuraavan mutkan jälkeen se kiiltelee taas uutuuttaan. Ihmeellisiä itsekorjautuvia autoja on ilmeisesti keksitty...

Viimeiset 5 sekuntia. Pommi puretaan, junaan juuri ja juuri ehditään, asteroidi räjäytetään, happea saadaan avaruusalukseen, auto saadaan käyntiin ennen pahiksien tuloa, yleensä vielä joku laskuri tai kello kertoo kuinka paljon on aikaa. Kovin ennalta arvattavaa. Jos kuitenkin jokin sivuosan esittäjä on purkamassa pommia itsevarmasti, kun räjähtämiseen olisi jäljellä vielä yli 5 sekuntia, pommi yleensä laukeaa.

Jarrutus viime tipassa. Mitä kaikkia kulkuneuvoja onkaan, mitä leffoissa on saatu juuri ja kuuri pysäytettyä ennen seinää/rinnettä/lattiaa/putousta? Heti tulee mieleen auto, rekka, hevoskärryt, juna, lentokone, avaruusalus, vene, hissi, paloauto. Ja kyllä se näyttelijä osaa jättää pysähtymisen viime tippaan myös ilman kulkuvälinettä, tai suksien/lumilaudan/kiipeilyvarusteiden kanssa.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Juuri koskaan ei juoda tilattua juomaa tai syödä tilattua ruokaa. Jääkaapin ovi jätetään aina auki.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

asdf
Seuraa 
Viestejä11860
Liittynyt16.3.2005

Hullua tappajaa paetaan aina yläkertaan tai kellariin. Yleensä aina paikkaan, joista ei ole muuta normaalia ulospääsyä kuin sama reitti, mistä sinne on tultu.

Miesten ei yleensä tarvitse ajaa partaansa, koska se ei ilmeisesti kasva. Paitsi ryypätessä, jolloin parin-kolmen päivän sänki kasvaa muutamassa tunnissa.

Parhaimmat poliisit rikkovat eniten lakia, koska vain laittomin keinoin voi saada rikolliset kiinni. (Silti The Shield on hyvä sarja.)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8642
Liittynyt16.3.2005

24 h dokumentissa Bauer Junior taas osoitti amerikkalaisten ilmanvaihdon ylivoimaisuuden. CTU:n ilmanvaihto on toteutettu yläkerroksissa olevalla potkurilla. Metrisestä kanavasta on säleiköt suoraan huoneisiin. Siis tuloilma on jostain ylemmän kerroksen huonetiloista ja ilma painetaan lapapotkurilla säätämättömillä elimillä huoneisiin. Vai olisiko se ollut poistoilmanvaihto. En huomannut katsoa kumpaan suuntaan ropeli pyöri kun J.Bauer tunki rynnärin siihen siiven ja tuen väliin. Joka tapauksessa aivan merkillinen ilmanvaihtototeutus.

Noista saisi ammattilaisille aika hauskan koosteen. Jos en ole väärin ymmärtänyt niin välillä ilmanvaihtokanavat muuntuvat vähitellen viemäreiksikin, joissa rotat ja sankarit kahlailevat.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007

Ei varsinaisia klisheitä, mutta kuitenkin:

Astronomit katselevat kaukoputkellaan tähtitornista maapalloa uhkaavan asteroidin lähestymistä kaikki mahdolliset katto- sun muut valot päällä...

"Rote Geige" -elokuvassa rakastunut pari ihailee öistä kuunsirppiä. Sirpin ylöosa on auringon valaisema

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Toimintaelokuvat loppuvat aina teollisuushallissa käytävään loppukamppailuun.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Onhan näitä... Tietokoneet piipittävät ja surisevat aina. Auto räjähtää päreiksi pienestäkin töyssystä tai päinvastoin kestää mitä mielettömimpiä hyppyjä. Sankari on ahavoitunut, viisikymppinen, kaiken kokenut mies, sankaritar taas parikymppinen nukke, joka iästään huolimatta on myös kokenut kaiken. Roistot eivät osaa ampua. Ihminen lentää kymmenen metriä taaksepäin käsiaseen osumasta.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Kaikki osaavat karatea. Rosvo kestää miespääosan esittäjän hakkaamista loputtomiin ja nousee millaisen tärskyn jälkeen tahansa, mutta kun heiveröinen nainen pelastaa pääosan esittäjän kumauttamalla rosvoa millä tahansa käteen osuvalla esineellä, karju kellistyy heti. Rosvot myös jatkavat tappelua luodin lävistettyä raajan tai kehon, mutta annas olla, jos lattialle kaadettu päähenkilö saa käteensä ruuvimeisselin ja tökkäisee sillä konnaa sääreen...

Viimeistään elokuvan jatko-osassa pahiksen missio on tuhota koko maailma.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Toimintaelokuvat loppuvat aina teollisuushallissa käytävään loppukamppailuun.Heh. Kertoo varmaan jostain ohjaajan laiskuudesta, kun ei ole kuvausporukkaa saatu raahattua ulkotiloihin. Joessa kelluvat ruumiit ovat aika kliseetä tavaraa sekä tv-sarjoissa että elokuvissa, mutta ei sillä että se sinänsä häiritsisi.

Juomakilpailu, jonka tuloksena toinen lakoaa tajuttomana pöydän alle, mutta toinen puistelee hieman päätään ja jatkaa välittömästi selväpäisen elämää. Hauskin tapaus on yhdestä Indiana Jones -leffasta, jossa erittäin alhaisen rasvaprosentin omaava sankaritar kumoaa kurkkuunsa saman määrän kirkasta viinaa kuin massiivinen äijänturilas. Lopputuloksena on se, että turilas kannetaan sammuneena ulos baarista, mutta nainen siirtyy samantein uusiin seikkailuihin kuin ei olisi yhtäkään paukkua ottanut.

Porukan nörtti hakkeroi itsensä ihan mihin tahansa alle kymmenen sekunnin vaikka taskulaskimella. Kännykkä ei toimi koskaan. Autoissa, joista roisto on ropeloinut jarruputket poikki, ei ikinä ole käsijarrua. Mutiloitua sankaria ambulanssiin kannettaessa kantajat pysähtyvät aina juuri ennen ambulanssia, koska joku haluaa jutella tohjona olevan sankarin kanssa niitä näitä.

Thomaxx
Seuraa 
Viestejä89
Liittynyt1.6.2006

Ferrarilla, Porschella tai Lamborginilla ei pääse Jenkkipakua karkuun, ei vaikka kuinka yrittäisi.

Jokaisesta tilasta johtaa (kiiltävän puhdas ja valaistu) ilmastointikanava juuri sinne minne oli menossakin.

Tietokoneiden käyttöliittymäkehitys on jäänyt jonnekin 80-luvulle...

...

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Mikä tahansa jakkara tai pöytälevy pysäyttää minkä tahansa aseen luodit, jos sankari kyyristelee sen takana. Sankari sen sijaan voi ampua roistoja tohjoksi vaikka katon läpi.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat