Seuraa 
Viestejä13986

[size=150:1uekhzb6]Pääministeri Matti Vanhanen: Nykypoliittinen järjestelmä kohtaamassa kriisinsä*)[/size:1uekhzb6]
[size=85:1uekhzb6](Uutisointi hehkuttaa vaalirahoitussotkuja, laittomuuksia ja salailuja. Poliitikot ovat perinteellisesti vain lakaisseet roskansa maton alle - nyt media ja kansa puuttuvat asiaan. Luottamus rapautuu, kuten jo pidempään ovat ennusmerkit olleet ilmassa - vähäinen äänestysprosentti ja kansan suussa leviävät sutkaukset ja vitsit edustajistamme ja lainlaatijoistamme --- ei laajana yleistyksenä)[/size:1uekhzb6]

YLE 1 A-talk esitti torstaina 22.toukokuuta 2008 ajankohtaishaastattelun, jossa mm. elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) ja oppositioedustaja, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanailivat voimakkaasti poliittisesta moraalista, salailusta ja sanoista, joita oli sanottu tai ei:

- Timo Soini kertoi tapaus Matti Vanhasen sanoneen toimittajalle, kysyttäessä oliko lakia rikottu, kun raportit yli 1.700 euron "vaalilahjoituksista" oli edustaja Kallilta tekemättä - "en ole keskustellut edustaja Kallin kanssa aiheesta", oli Vanhasen ilmoitus (?) --- YLE voi kaivella nauhojaan ja etsiä ko. haastatteluhetken, sillä Mauri Pekkarinen otti Soinin lausahduksen vakavasti, jopa sormeaan heristäen. Poliittinen intohimoriita on näin valmis ---

... tosin on aina muistettava, että kansa valitsee "näköisiään ja tuntuisiaan" edustajia - eduskunta on kuin pienoissuomi ilman taloudelliselta menestykseltään "alinta" kvartaalia - sen sijaan kvartaalitalous on yliedustettuna.
.........

Alla aiheeseen hyvin sopiva mielipidekirjoitus vajaan vuoden takaa, jossa käsitellään kansalaisten luottamusta, odotuksia ja ajatelmia edustajistaan, nykymenosta ja yleensä yhteiskunnastamme - mihin se sitten onkaan menossa.

*)
ei sanatarkka lainaus

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.vuodatus.net

[size=85:1uekhzb6]Lisäksi linkkejä kirjoituksiin, joissa ruoditaan luottamusta, edustajia sekä eduskuntaamme kuin nykypolitiikkaakin ----
-- http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1328581 --
-- http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/1328593 --[/size:1uekhzb6]

-------

[size=85:1uekhzb6]ORIG 13.08.2007[/size:1uekhzb6]

Peruskansalaiset valitsevat sosiaalisen ympäristövastuuelämän uudet linjat

[ ... asuntokauppa hiipuu, ... töitä riittäisi toistaiseksi kaikille, mutta mistä tekijät - osan kärvistellessä työhaluttomuudessa tai epätietoisuudessa mitä tekisi tänään ja huomenna. Perussuomalaiset kasvavat päättäjien asemaan ja sosiaalidemokratia käy omaa kamppailua puoluepolitiikan ja kansalaisliikeajatuksen rajoilla ... ]

"Maassa kaikki hyvin ja tuleva kuningas eläköön kauan". Elintasolintukotomme on yhteiskuntapoliittisessa "vaikutekriisissa" - kansa ei laajasti tue perinteellistä puoluepolitiikkaa. Kansakunta vaikuttaa nyt suoraan ja keskustelee keskenään - ohi puolueapparaattien. Suomi on syönyt hyvin, vaikka nälkä kulutuksen kasvussa onkin ohittanut vyön viimeisenkin solkireiän. Nälkä on myös tietämättömyydessä, mitä huominen tuo tullessaan.

Suomalainen on keskimäärin perusihminen, joka ei kannata Natoa, mutta kannattaa varusmiesarmeijaa ja poliisia peruskansalaisten turvaksi mm. maahanmuuttajien varalta. Tavallinen kansa uskoo Jumalaan, ei käy kirkossa, mutta maksaa verot. Suomalainen on epäluuloinen vierasta kohtaan, olemme tottuneet saloseutuihin ja olemme yksi Euroopan harvaan asutuimmista valtioista. Reviirimme istuvat mielissämme, aidoissamme ja suojauksissamme - kuitenkin kilttiä ja hyväuskoista luonnettamme puolustaessamme.

Suomi oli puolueiden maa - niitä meillä riittää, olemmahan aatesirpaloituma ilman aatetta. Meillä on kolme suurta, mutta aatekriisissä olevaa - kansa ei enää laajasti luota puoluepolitiikaan. Kansalaiset valitsevat ihmisiä, siis tekijöitä, joihin toivottavasti voisivat luottaa. 'Puolue pettää aina', näin me useasti ajattelemme.

Perussuomalaiset saivat suuren vaalivoiton, kiitos mm. hyvän Uusimaa menestyksen. Vanhempi ikäpolvi muistaa vielä Veikko Vennamon suurvoiton, jossa Suomi ja eduskunta saivat 17 kansanedustajaa unohdetulta kansalta, joka tiesi mitä halusi. Veikko loi henkeä ja siihen kulminoitua aate, mies ja tahto. Kyllä kansa sen tiesi. Perussuomalaiset, jotka ovat Veikon, Einon ja Pekan jälkeläisiä, valmentautuvat uuteen suurvoittoon, samalla kun demarit pohtivat minne jäi aate, henki ja johtajan karismaattinen voima - Tannerista ja vanhemmasta Paasiosta on jo kulunut pitkä aika.

Puolueet muuntuvat vääjäämättä kansalaisliikkeiksi. Kansalla on nyt suoravaikuttamisen kanavia käytössään, me osaamme viestiä, löytää tietoa ja mielipiteitä verkosta. Olemme verkottumassa ja bloggaamme, keskustelemme anonyymeinä sekä kerromme mistä voi ostaa ja mistä sai mitäkin palvelua. Kansalaiset siirtyvät suoravaikuttamiseen. Puolueiden on muututtava siinä mukana, jos mielivät pysyä tavallisen perussuomalaisen kelkassa. Puolueiden ja kansan etäisyys toisistansa on nyt saavuttanut rajansa.

Tämän päivän pieni puolue kansalaisliikkeenä voi olla huomisen suuri vaikuttaja. Aate on heräämässä uudelleen. Arjen pienkuluttaja on huomannut tapahtumassa olevat ympäristömuutokset niin henkisenä oravanpyöränä kuin talouskiihkeytenä, mutta ennen kaikkea muutoksina ympärillämme, mistä kuintenkin ammennamme kaiken elinvoimamme.

Haemme muutosta ja odotamme suunnannäyttäjää, mikä kulminoituu myös henkilönä, joka sanoo ja pitää sen mitä lupaa. Suurin lupaus on yhteenkuuluvuuden viesti - vaikuttavin lupaus on välittäminen ja osallistuminen, ei välttämättä katteeton palkankorotus, verojen alennus, vaan oikeudenmukaisuus jaossa, tuessa ja huomioimisessa.

Huomisen aate ei ehkä ole puoluepolitiikkaa, vaan se saattaa olla kansalaistoimintaa, jossa osallistumisen riemu ja yhteenkuuluvuus nostavat ihmiset vaikuteryhmiin kukin mieltymystensä mukaisesti. Yksinäisyys, osallistumattomuus ja sivuraiteelle jäänti pelottavat eniten. Vaatimatonkin toimeentulo hyväksytään, kunhan on tunne tarpeellisuudesta ja joukkoon kuulumisesta. Vaikeina aikoina ihminen osoittaa parhaan taistelutahtonsa ja tuolloin yhteishenki ratkaisee.

Kansalaisliike on ryhmätoimintaa, missä on päämäärä. Päämäärä kristalloituu johtotähtenä, suunnalla pitää olla näyttäjä - näyttäjä tulee olla keulakuva johon luotetaan. Johtaja antaa ryhmälle ja liikkeelle kasvot - kasvot ovat elämää suurempi asia, kun ratkaistaan tahdon lujuus ajaa omiensa asioita. Vahvin asiaansa uskova saavuttaa voiton. Muutokset ovat nyt lähempänä kuin miesmuistiin jämähtäneiden puolueapparaattien aikana, jolloin meitä "hallitsemaan" valiintuivat henkilöt, jotka kasvoivat ulos aivan tavallisen kansalaisen elämisen arkitodellisuudesta.

Seuraavat vaalit ovat yllättäen pienen ja suuren mittelö, jossa kirkastuu uusi aatteen tie, missä kansalainen saa sijansa vaikuttajana myös muulloin kuin vaaliuurnilla. Suoran kansalaisvaikuttamisen aikakausi on alkanut ja tämä edellyttää aktiivisuutta, näkyvyyttä ja määrätietoisuutta kansanjohtajilta. Lupaus huomisesta on niukkuus, josta joudumme maksamaan velkaa sinne, mistä ympäriltämme ylettömällä kulutuksella, vain oman lyhytnäköisen etumme vuoksi, ryöstimme. On velanmaksun aika.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com

--------------------------------------------------------------------------------

Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakertomus -
[size=85:1uekhzb6][kuvia saa käyttää vapasti ylläolevan kirjoituksen kanssa. Copyright by Ilkka Luoma 2007]

Kuva 1
--- http://www.panoramio.com/photo/3900903 --- 28072007098.jpg 915kB

Teksti
Suomi muutti kaupunkeihin ja autioitti maaseutua. Miltei meidän kaikkien tavallisten suomalaisten juuret ovat mullassa. Pysähtynyt juna ilman veturia Kallislahden asemalla. Ratakenttä on ruohottunut, mutta voisiko lisääntyvä kotimainen puukauppa jälleen virkistää maaseutua, junaliikennettä ja paluumuuttoa juurillemme, jonne joka kesäviikonloppu kymmenet tuhannet kaupunkilaiset suuntaavat hermojaan lepuuttamaan. Nykyiset sivuraiteet voivat olla huomisen väyliä, jotka tuovat toimeliaisuutta syrjäseuduille - Suomi on suuri maa, jossa on hyvä asua.

Kuva 2
--- http://www.panoramio.com/photo/3900907 --- 28072007126.jpg 928kB

Teksti
Tai kuinka se sitten meneekään? Kuitenkin kaikissa tilanteissa aivan tavallinen perussuomalainen on aina maksumies/ -nainen, kun päätöksille rahoittajaa haetaan. Onko nykyinen puoluebyrokratisoitunut apparaattijärjestelmä huomisen päättäjä, jää suuren kansa ratkaistavaksi. Tämän päivän pienet puolueet voivat olla huomisen suuria kansalaisliikkeitä - kansa ottaa vaikutusmahdollisuuksia enenevästi käsiinsä, ei vain vaaleissa, vaan jatkuvina vaikutekanavina valitsemilleen.

Kuva 3
--- http://www.panoramio.com/photo/3900911 --- 28072007131.jpg 1013kB

Teksti
Suomalainen aivan tavallinen kylätaiteilija ilmineerasi mielipiteensä suoraan kuvina, patsaina ja teksteinä. Tämäkin on suoraa kansalaisvaikuttamista. Vekaranjärvellä suuren varuskunnan vieressä kantaa ottava suoravaikutetaiteilija osoitti ajatuksensa kaikille ohikulkijoille (Onnela).

Kuva 4
--- http://www.panoramio.com/photo/3900923 --- DSC_8751.jpg 2802kB

Teksti
Perussuomalaisen intohimo on sauna ja usein siihen liittyvä olut ja sahti. Kaikkea kohtuudella, on vanhan kansan viisaus, joka pätee myös tunteiden ravitsemisessa. Suomalaiseen elämäntyyliin kuuluu sauna ja ranta, mistä uida. Kohtalomme alkoi vedestä ja siihen se myös joskus päättyy. Millaisia ovat tämän päivän suurien puolueiden kohtalot, kun kansakunta huomaa voivansa tehdä kansalaisliikkeinä omia päätöksiään suoraan ohi byrokratisoituneiden puolueapparaattien?

Kuva 5
--- http://www.panoramio.com/photo/3900933 --- DSC_8776.jpg 2986kB

Teksti
Meille monille aivan tavallisille perussuomalaisille riittää ruismoottorinen aitosuomalainen puuvene mökin rantaan. Vuosituhannet saloseuduillamme vesistöt ylitettiin ruuhilla, veneillä ja nimenomaan ihmisvoimalla, joka ei rasittanut luontoa, vaan ravitsi sitä väkevinä eloperäisinä luontopäästöinä. Olisiko huomisen uudet kansalaisliikkeet myös väkeviä todisteita vastuidemme kasvusta?

Kuva 6
--- http://www.panoramio.com/photo/3900944 --- DSC_8780.jpg 3097kB

Teksti
Kiihkoutuva kulutusjuhlamme vaatii lepoa ja rauhoittumista. Usko huomiseen ladataan rannoilta ja vedestä - meillä tavallisilla suomalaisilla on suuri veto veden ääreen, sieltä mistä vuosimiljoonia sitten nousimme jatkamaan sukuamme maan päälle. Tavalliselle perussuomalaiselle riittää uskottava ja luottamusta herättävä valtion ohjastaminen - syntyykö tämän päivän pienet puolueet huomisen suuriksi kansanliikkeiksi ohjastamaan meitä luontoystävällisempään suuntaan?

Kuva 7
--- http://www.panoramio.com/photo/3900952 --- DSC_8824.jpg 2798kB

Teksti
Tyven sisäsuomalainen järvi, jossa pienet veden kareet laajenevat tyyntyäkseen lopulta. Tyyntä myrskyn edellä - olemme kuluttaneet luontomme elinvoimaa siihen tahtiin, että huomisen rajuilmat odottavat jo tyvenen takana. Meillä suomalaisilla on valitettavasti yksi maailman suurimmista ekologisista jalanjäljistä, siis kulutamme henkeä kohti valtavat määrät energiaa.

Kuva 8
--- http://www.panoramio.com/photo/3900960 --- DSC_8828.jpg 2560kB

Teksti
Tavallisen suomalaisen ydinperheen pyyde ja toive on terveet lapset ja ilo niiden kasvattamisesta niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Leikkiviä lapsia kirmailee pienen järven rannalla; kaikki leikit eivät vaadi kalliita laitteita, vekottimia ja vempeleitä - joskus riittää pelkkä ilo lämpimästä vedestä ja omien vanhempien läheisyydestä.

Kuva 9
--- http://www.panoramio.com/photo/3900966 --- DSC_8861.jpg 2867kB

Teksti
Juuri tavallinen suomalainen kaipaa rauhaa, omaa rantaa ja pientä saunaa, jossa voi hikoilla pois arkipäivän murheet oman perheen kesken. Kaikki ilot ja mukavuudet eivät maksa paljon, tarvittaisiin vain yritteliästä mieltä. Tavallisen suomalaisen ikioma sauna jossain järvisuomessa.[/size:1uekhzb6]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (16)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä13986

Eilinen tulikivenkatkuinen sanailu Soinin ja Pekkarisen välillä uusitaan tänään klo noin 13 - YLE 1 A-talk. Suosittelen.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

SKANDAALISSA! on oikea sanamuoto.

Vanhanen oli pistämässä KMS:ää pystyyn KORHOSEN MUKAAN!

(http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1535221 Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ja keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen olivat taustavaikuttajina, kun Kehittyvien maakuntien Suomi ry:tä perustettiin. Korhosen mukaan Vanhanen on tiennyt Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksestä alusta alkaen. )

Ei muka tiennyt keitä sen takana on! Aikaisemmin väitti näin.

VALEHTELEVA, KORRUPTOITUNUT PÄÄMINISTERIMME!

EROA MATTI, TAI SYÖ UUNIPERUNOITA IKEASSA, EIKU IDEAPARKISSA!

Vaalien jälkeinen raha kuulemma ei ole korruptiota? No oisko kellään antaa nyt Mattipojalle muutamaa tonttua, kun kerran se on luvallista vaalirahoittamista?

Otat siten osaa yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen... kehu kehu.
VOI V::::::!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siis että silleen. Vanhasella olisi monta syytä erota.sehän on valehellu,et ei tiiä mitään. politiikan uskottavuus väätii eroa

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä13986
jousa
Siis että silleen. Vanhasella olisi monta syytä erota.sehän on valehellu,et ei tiiä mitään. politiikan uskottavuus väätii eroa....

Vanhanen ei luonnollisestikkaan halua erota - hän haaveilee olevansa joskus uusi Kekkonen, ajatus on oikea, mutta onko henkilö?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä13986

Vanhanen "kriisiytti" itsensä Koreaan, pois median pahoilta ajatuksilta hakea kuritusta nykyisille jo pitkään vallassa oleville puoluepoliitikoille.

Avasiko Urpilainen uuden aikakauden, hakeeko hän nostetta tästä Vanhasen ennustamasta politiikan kriisiytymisestä? Piileekö tässä Jutan menestys, ja kuinka demarit selviytyvät omista vaalirahoituskuvioistaan?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Vanhanen on entinen lehtimies, tai ainakin kesätoimittaja. Esitystapa ja sanan valinta ovat luottamusta herättäviä, mutta kertooko hän kaiken mitä tietää? Valikoiva muisti? Voisiko demareiden Jutta olla uusi pääministeri, jos uudet eduskuntavaalit järjestetään ja demut saisi rökälevoiton.

sefex-75
Vanhanen on entinen lehtimies, tai ainakin kesätoimittaja. Esitystapa ja sanan valinta ovat luottamusta herättäviä, mutta kertooko hän kaiken mitä tietää? Valikoiva muisti? Voisiko demareiden Jutta olla uusi pääministeri, jos uudet eduskuntavaalit järjestetään ja demut saisi rökälevoiton.Ilkka kysyy, Ilkka vastaa?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä13986

Vanhanen oli pitkälti ennustaja - kriisi on saavuttanut hallituksen - enemmistö suomalaisista ei enää luota ja usko hallitukseen Vanhanen II.

Markkinatalous lähestyy iltaansa - kykyilijät eivät enää hallitse sellaisia menetelmiä, joissa koko kansa on mobilisoitava yhteisten asioiden taakse - varsinkin jos/kun ne ovat kipeitä ja vaikeita ratkaisuja.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Vanhanen oli pitkälti ennustaja - kriisi on saavuttanut hallituksen - enemmistö suomalaisista ei enää luota ja usko hallitukseen Vanhanen II.

Markkinatalous lähestyy iltaansa - kykyilijät eivät enää hallitse sellaisia menetelmiä, joissa koko kansa on mobilisoitava yhteisten asioiden taakse - varsinkin jos/kun ne ovat kipeitä ja vaikeita ratkaisuja.
Kuten eutanasia "hyödyttömille" ihmisille, vai?

Voi tuotahan on jo ajettu jo 90-luvulta, toteudettiin edellisen hallituksen aikana voimakkaasti ja vuosi sitten jo ihan työikäisiä sairaalahoitoon joutuneita yritettiin...

Yksi tuttavani onkin tehnyt valituksen ylemmille tahoille. Pelastui ainoastaan äitinsä sinnikkyyden ansiosta.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä13986
Naltsukka
Ilkka Luoma
Vanhanen oli pitkälti ennustaja - kriisi on saavuttanut hallituksen - enemmistö suomalaisista ei enää luota ja usko hallitukseen Vanhanen II.

Markkinatalous lähestyy iltaansa - kykyilijät eivät enää hallitse sellaisia menetelmiä, joissa koko kansa on mobilisoitava yhteisten asioiden taakse - varsinkin jos/kun ne ovat kipeitä ja vaikeita ratkaisuja.
Kuten eutanasia "hyödyttömille" ihmisille, vai?

Voi tuotahan on jo ajettu jo 90-luvulta, toteudettiin edellisen hallituksen aikana voimakkaasti ja vuosi sitten jo ihan työikäisiä sairaalahoitoon joutuneita yritettiin...

Yksi tuttavani onkin tehnyt valituksen ylemmille tahoille. Pelastui ainoastaan äitinsä sinnikkyyden ansiosta.


........

Mm. eutanasia tulee esille poliittiseen päätöskoneistoon, sillä täydessä ymmärryksessä oleva ihminen on oikeutettu tilastaan huolimatta päättämään omasta huomisestaan.

Mutta tätä ennen Vanhasen hallituksen pitää saada laaja kansalaisluottamus takaisin, ei voi olla kansakunnalle hyväksi, että mm. Katainen vielä muutama kuukausi sitten julistaa USA:n pankkikriisin ulottumattomuutta Suomeen - nuo seikat ovat juuri tapahtumassa - oliko Katainen ajan tasalla vai eikö hän ymmärtänyt asioiden oikeaa laitaa...?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Vierailija

Ja kaikki alkoi Susanna Kurosesta. Oikea Mata Hari jolle pitäisi antaa presidentin palkinto teoistaan isänmaan hyväksi.

Ilkka Luoma

........

Mm. eutanasia tulee esille poliittiseen päätöskoneistoon, sillä täydessä ymmärryksessä oleva ihminen on oikeutettu tilastaan huolimatta päättämään omasta huomisestaan.
Kaksi tuttavaani, edellä kiroittamani ja toinen työikäinen molemmat kertoivat - eri aikaan toisilleen tuntemattomat , mutta viime syksynä olleet hoidossa eri paikoissa - että lääkkeitä määrätty niin. Toinen ollut ihan tajuttomana jo, lääkäri selittänyt vanhalle äidille, että kun on vähän erimielisyyksiä näistä lääkkeistä, toinen tuttavani lähti kesken hoidon pois... aikoi tehdä valituksen, mutta ilmeisesti ei ole tehnyt.

Kovin ei heiltä mielipiteitä kyselty "eutanasiaan"!

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä13986
Naltsukka
Ilkka Luoma

........

Mm. eutanasia tulee esille poliittiseen päätöskoneistoon, sillä täydessä ymmärryksessä oleva ihminen on oikeutettu tilastaan huolimatta päättämään omasta huomisestaan.
Kaksi tuttavaani, edellä kiroittamani ja toinen työikäinen molemmat kertoivat - eri aikaan toisilleen tuntemattomat , mutta viime syksynä olleet hoidossa eri paikoissa - että lääkkeitä määrätty niin. Toinen ollut ihan tajuttomana jo, lääkäri selittänyt vanhalle äidille, että kun on vähän erimielisyyksiä näistä lääkkeistä, toinen tuttavani lähti kesken hoidon pois... aikoi tehdä valituksen, mutta ilmeisesti ei ole tehnyt.

Kovin ei heiltä mielipiteitä kyselty "eutanasiaan"!


...

kahdessa "pyhässä" toimialassa - terveydenhoito ja oikeustoimi - tehdään samalla tavalla virheitä kuin muillakin aloilla - lakipiirit puhuvat epävirallisesti, että 20% tuomioista on vääriä - miksipä lääkärikään ei tekisi virheitä...?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Naltsukka
Ilkka Luoma

........

Mm. eutanasia tulee esille poliittiseen päätöskoneistoon, sillä täydessä ymmärryksessä oleva ihminen on oikeutettu tilastaan huolimatta päättämään omasta huomisestaan.
Kaksi tuttavaani, edellä kiroittamani ja toinen työikäinen molemmat kertoivat - eri aikaan toisilleen tuntemattomat , mutta viime syksynä olleet hoidossa eri paikoissa - että lääkkeitä määrätty niin. Toinen ollut ihan tajuttomana jo, lääkäri selittänyt vanhalle äidille, että kun on vähän erimielisyyksiä näistä lääkkeistä, toinen tuttavani lähti kesken hoidon pois... aikoi tehdä valituksen, mutta ilmeisesti ei ole tehnyt.

Kovin ei heiltä mielipiteitä kyselty "eutanasiaan"!


...

kahdessa "pyhässä" toimialassa - terveydenhoito ja oikeustoimi - tehdään samalla tavalla virheitä kuin muillakin aloilla - lakipiirit puhuvat epävirallisesti, että 20% tuomioista on vääriä - miksipä lääkärikään ei tekisi virheitä...?
No niinpä! Tämä äitinsä pelastama kertoi, että äidille ei meinattu ensin myöntää, että hän on edes sisällä sairaalassa. Äiti oli sanonut lääkärille, että hän on haudannut tänä vuonna oman äitinsä ja veljensä, kolmansia hautajaisia hän ei halua viettää.....

Molemmat henkilöt, joista kerroin ovat paljon alle viidenkympin ja tilapäisesti olivat työttömiä....

Mutta sellaistahan se elämä on täällä hyvinvointivaltiossa nimeltä Suomi!

Vierailija
Ilkka Luoma

kahdessa "pyhässä" toimialassa - terveydenhoito ja oikeustoimi - tehdään samalla tavalla virheitä kuin muillakin aloilla - lakipiirit puhuvat epävirallisesti, että 20% tuomioista on vääriä - miksipä lääkärikään ei tekisi virheitä...?Tuttavani oli liikenneonnettomuuden jälkeen kaksi kuukautta koomassa, kunnes sairaalassa vieraana käynyt sairaanhoitaja vaati aivonesteen paineen tarkistusta. Paineet olivatkin korkealla ja potilas heräsi heti suntin asennuksen jälkeen. Tavallinen tarina sairaaloiden arjesta, jollaisiin ei ulkopuolinen halua ottaa kantaa, mutta omaiset joutuvat nämäkin asiat hoitamaan.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä13986

Nyt mitataan nykyhallituksen kykyä hoitaa puutulliasia. Mitä tekee Vanhanen, mitä tekee presidentti ja ennen kaikkea mitä on tehnyt Metsäteollisuus ry!

Väyrynen veti vaarallisen kortin esille - EU:ssa ei ole perustetta verottaa pelkästään yhden maan autoja tietyssä tehtävässä...

Maan hallitus on nyt oikeasti menossa kohti todellista kriisiä. Katainen kertoi nuoruuden innollamuutama kuukausi sitten, että Suomen talous on niin vahva, että USA:n asuntokupla ei sitä hetkauta - se on juuri nyt sitä tekemässä - onko hyväksyttävää, että Valtiovarainministeri päästelee tälläisiä sammakoita?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat