Seuraa 
Viestejä1399

Tälläkin palstalla löytyy muutama "terveyshörhö". Mutta eivät ole yksin.

Fanaatikot kiusaavat lääkäreitä

Pieni osa potilaista ja potilaiden vanhemmista rimpuilee koululääketiedettä vastaan. Jotkut saattavat vaatia lapsilleen uskomuksiin tai uskontoon perustuen vaihtoehtohoitoja tai kieltäytyvät itse tärkeistä toimenpiteistä. Joskus hoidolliset näkemykset törmäävät niin pahasti, että apuun tarvitaan poliisi.

Syöpä- ja veritautien osastolla annetaan leukemiaa sairastaville lapsille verensiirtoja. Niitä Jehovan todistajien vakaumus ei salli.

- Jehovan todistajien kanssa ongelmia ei ole. Kun verensiirto tulee puheeksi, otamme lapsen väliaikaisesti huostaan, sanoo Husin lasten-ja nuortensairaalassa työskentelevä erikoislääkäri Kim Vettenranta.

Huostaanotto merkitsee yleensä vain hoidollisten päätösten siirtymistä sairaalalle. Vaikeampia ovat tilanteet, joissa vain toinen vanhemmista on Jehovan todistaja.

- Se vanhemmista, joka ei ole Jehovan todistaja, ei halua luopua huoltajuudesta, sanoo Vettenranta.

Hänen mielestään vaikeampia tapauksia ovat kritiikittömästä vaihtoehtohoitoihin uskovat ja internetuskovaiset.

Luontousko melkein tappoi

Erään lapsen äiti halusi kieltää lapsensa hoidon sillä perusteella, että luonto oli asettanut leukemian lapseen.

- Se oli eräänlaista viheruskoa. Koko hoito oli yhtä takkuamista ja kinaamista. Aina, kun olimme ottamassa lasta huostaan, äiti antoi periksi.

Hoidot saatiin kuitenkin annettua. Mutta sitten perhe tipahti seurannan ulkopuolelle.

- Mekin huomasimme, että tapaamisia oli jäänyt väliin. Halusimme puhua lapsen kanssa fertiliteetistä ja gynekologisista asioista. Vanhemmat eivät tähän suostuneet, ja lopulta lapsi haettiin koulusta poliisiautolla. Vanhemmat tulivat hekin poliisikyydissä. Äiti sitten kiljui oven läpi, että huuda, jos sinulle tehdään pahaa, sanoo Vettenranta.

Toisessa tapauksessa internetissä itseään kouluttaneet vanhemmat halusivat leikkaushoidon osalta ratkaisua, jossa eloonjäämisen todennäköisyys olisi ollut kymmenen prosenttia alhaisempi kuin meidän valitsemassamme hoidossa.

Suomessa vain muutama promille lapsista jää rokottamatta. Helsingin Kätilöopistolla jotkut vanhemmat kieltävät K-vitamiinin antamisen injektiona.

- He uskovat vitamiinin piikittämisen aiheuttavan leukemiaa. Osa vanhemmista antaa vitamiinin suun kautta, mikä on hankalampaa, sanoo Kätilöopiston lastenlääkäri Auli Hakulinen.

Varo vihaista karppaajaa!

Vähähiilihydraattisesta dieetistä sanailu on Suomen oloissa ennennäkemättömän kiivasta. Lihavuustutkija, professori Aila Rissaselle toisinajattelijat ovat tuttuja.

- Kerran karppaajien nettisivulla pohdittiin, jokohan se Rissanen olisi kuollut, Rissanen sanoo.

- Potilaina on ollut tätä dieettiä kokeilleita syömishäiriöpotilaita ja laihduttajia. Muutamat fanaatikot ovat hyökänneet lihavuustutkijoita vastaan hyvin voimakkaasti, uhkailleet henkilökohtaisesti ja lähettäneet häväistyskirjeitä. Heidän motiivejaan mietin erityisesti. Jonkinlainen turvattomuus on varmasti taustalla, Rissanen toteaa.

Osa ravitsemustutkijoista ei suostu puhumaan omalla nimellään, koska ovat saaneet osakseen aggressiivista, henkilöön menevää arvostelua.

Suomen Akatemian johtaja Mikael Fogelholm on saanut osansa karppaajien reaktioista. Bloginsa keskustelun hän lopetti, koska se täyttyi karppaamisesta.

- Julkisesti esillä olevat ravitsemusasiantuntijat ovat kuulleet alakarppaajilta kunniansa monta kertaa julkisilla foorumeilla ja muutoinkin, Fogelholm toteaa.

Kuoleman edessä kaikki apu käy

Myös lääkärikunnassa on vaihtoehtohoitojen kannattajia. Kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri Antti Heikkilä puolustaa vähähiilihydraattista dieettiä ja epäilee rokotusten terveellisyyttä. Työnsä hän on tähän mennessä saanut tehdä rauhassa.

Heikkilän mielestä vaihtoehtohoidot ovat virallisia hoitoja tehokkaampia ja turvallisempia. Heikkilän mukaan lääke- ja ruokateollisuus ovat median suurimpia rahoittajia, joten media julkaisee uutisia, jotka tukevat rahoittajiensa etuja.

Husin päivähoito-osaston ylilääkärin Petri Bonon mukaan syöpäpotilaat kieltäytyvät harvoin koululääketieteen tarjoamista hoidoista. Hoitosuhde saattaa kuitenkin katketa potilaan päätöksestä. Lääkärille tilanne on hankala.

Bonon mukaan enemmistö potilaista uskoo lääkäriä. Kieltäytyminen on yleisintä, kun potilasta ei enää pystytä parantamaan. Tällöin potilas saattaa hakea apua vaihtoehtohoidoista.

Toinen syöpäklinikan työntekijä kertoo rintasyöpäsairaasta, joka halusi turvautua vaihtoehtoiseen hoitoon ja kieltäytyi koululääketieteeseen perustuvasta hoidosta. Vaihtoehtohoidon aikana syöpä ehti levitä. Jos virallinen hoito olisi aloitettu ajoissa, paraneminen olisi ollut todennäköistä.


Lähde.

Kommentit (6)

Jos on kyse lapsesta ja on oletettavissa, että vanhempien irrationaaliset uskomukset voivat olla hänelle vahingoksi, niin silloin asiaan voidaan puuttua. Mutta entäpä tapaukset, joissa lasta ollaan kiikuttamassa psykiatriseen sairaalaan älyttömien psykiatristen tekosairauksien vuoksi, mutta vanhemmat eivät halua lastaan laitokseen? Suomessa vanhemmat saattavat jopa menettää lapsensa huoltajuuden, jos eivät alistu kaikkeen, mitä lääkärit keksivät heidän lapsilleen tehdä. Tiedän, että nuoria on laitettu psykiatriseen pakkohoitoon esim. oppimisvaikeuksien tai alhaisen verenpaineen takia (joka oli muka masennuksen oire).

marliini
Seuraa 
Viestejä198
Ilmateur
Jos on kyse lapsesta ja on oletettavissa, että vanhempien irrationaaliset uskomukset voivat olla hänelle vahingoksi, niin silloin asiaan voidaan puuttua. Mutta entäpä tapaukset, joissa lasta ollaan kiikuttamassa psykiatriseen sairaalaan älyttömien psykiatristen tekosairauksien vuoksi, mutta vanhemmat eivät halua lastaan laitokseen? Suomessa vanhemmat saattavat jopa menettää lapsensa huoltajuuden, jos eivät alistu kaikkeen, mitä lääkärit keksivät heidän lapsilleen tehdä. Tiedän, että nuoria on laitettu psykiatriseen pakkohoitoon esim. oppimisvaikeuksien tai alhaisen verenpaineen takia (joka oli muka masennuksen oire).Onko jossain laitoksessa mukamas tilaa ei sairaille lapsille, kun oikeasti sairaatkaan ei sinne pääse?

Ja mihin laitettais ne vanhemmat "hoitoon", jotka syöttävät ne omat pilttinsä jopa jo alle kouluikäsenä ihan syöttöpossun kokosiksi. Ja näinollen lapset sairastuvat jo ennen työelämään menoa.

Käyn itse uimassa säännöllisesti ja kamala katsoa kun joka toinen alle 15 vuotias on lihava ja jo naamasta näkee, että on paha olla, kun näyttää rumalta ja lihavalta ja kömpelöltä.

Eli masennus ja kaikenlaiset psyykkiset häiriöt todellakin vaan tulevat lisääntymään, kun jo lapsesta asti itsetuntoa ei ole lainkaan. Kavereita ei juur ole, on kömpelö ja vastakkaisen sukupuolen edustajat eivät kiinnostu ja jäät yksin syömään.

Kroppa on täynnä sokeria ja rasvaa. Elintärkeät ravinteet jäävät ruokavaliosta pois ja kroppa sairastuu.

Amerikassa ja Englannissa se on jo valtava ongelma, mutta vanhemmat on itekkin paksuja ja terveellinen ruoka EI maistu.

Mutta onhan meillä Tolonen, jonka mielestä tähänkin "vaivaan" auttaa hänen rasvapillerinsä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Kuinka paljon tässäkin maassa leikataan luulosairaita. Tiedän muuankin ,joka ei ole tehnyt päiväkään töitä ,mutta kaikki mahdolliset rasitusvammat on leikattu. Varmaa tuloa leikkaaville osastoille :lol. Puhumattakaan kaikki luulosairaat ,joita lähetetään tutkimuksiin . Tämän kirjoittanut läski on pakertanut koko ikänsä 1 päivä/vuosi sairaslomilla .Alkaa kohta olla psykhe kovilla ,mutta en hae saikkea

marliini
Onko jossain laitoksessa mukamas tilaa ei sairaille lapsille, kun oikeasti sairaatkaan ei sinne pääse?On hämmentävää, miten harva tulee koskaan ajatelleeksi miksi sairaalat ovat niin täynnä, etteivät oikeasti sairaat sinne pääse. Olisiko syy kenties siinä, että ne pakataan täyteen ihmisiä, jotka voisivat olla muuallakin? Suomessa lasten ja nuorten psykiatria on kuulemma erittäin sairaalakeskeistä, paljon laitostavampaa kuin missään muualla Euroopassa.

Kuulin joskus mainittavan suomalaisista mielisairaaloista, että kun ne alkoivat tyhjentyä sotien jälkeen luonnollisen poistuman kautta, hoitopaikkoja alettiin täyttämään kaikenlaisilla peräkamarin pojilla ja harmittomilla kylähulluilla, joita ei oltaisi ikimaailmassa keksitty laittaa pakkohoitoon ennen potilaspulaa. Tällä tavalla saatiin ylläpidettyä valtion tukea ja mielikuvaa psykiatrian yhteiskunnallisesta merkityksestä.

marliini
Eli masennus ja kaikenlaiset psyykkiset häiriöt todellakin vaan tulevat lisääntymään, kun jo lapsesta asti itsetuntoa ei ole lainkaan. Kavereita ei juur ole, on kömpelö ja vastakkaisen sukupuolen edustajat eivät kiinnostu ja jäät yksin syömään.Masennus alkoi lisääntymään sen jälkeen, kun masennuksen diagnostiikkaa kehitettiin ylimalkaisemmaksi ja monitulkintaisemmaksi niin, että kynnys leimautua masennusta "sairastavaksi" madaltui huomattavasti. Muut psyykkiset häiriöt ovat niin ikään lisääntyneet sitä mukaa, kun ihmisen käyttäytymistä ja mielentiloja on keksitty määritellä häiriöiksi.

Minusta on huvittavaa kuulla esimerkiksi taivastelua siitä, miten ennen vanhaan eivät ihmiset uskaltaneet hakea hoitoa postdramaattiseen stressioireyhtymään. Hah! Ihmisillä oli ennen vanhaan sen verran tervettä maalaisjärkeä, etteivät ikimaailmassa olisi keksineet luokitella vastoinkäymisten jälkeen ilmeneviä luonnollisia tunteitaan sairauksiksi. Kyse ei ollut uskaltamisesta, vaan siitä, että elämän kolhut hyväksyttiin osana elämää, itkien ja valittaen, mutta kuitenkin hyväksyttiin.

Nykyään on toisin. Ihmiset ovat vieraantuneet omasta ihmisluonnostaan siinä määrin, että kaikki mikä tuntuu ikävältä on heti sairautta, johon on saatava nopeaa lääkehoitoa. Yleensä tämä tarkoittaa pelkkää keskushermoston lamaannuttamista tai kiihdyttämistä, joka peittää todellisen ongelman ja saa aikaan vaikutelman "paranemisesta". Länsimaisen lääketieteen historia onkin ollut pelkkää sairastavuuden lisääntymistä, eli ihmiset kokevat itsensä sitä sairaammiksi mitä enemmän lääketiede "kehittyy" ja kasvaa instituutiona.

Kylläpä huvittaa. En muista kertaakaan menneeni lääkärille niin, että en olisi itse tiennyt jo ennakkoon oikeata diagnoosia. Sen sijaan lääkäri on pari kertaa osunut väärään, ikävin seurauksin..

Että ainakaan minuun ei nuo puolustuspuheesi hirveästi vetoa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat