Seuraa 
Viestejä45973

Hei.. Sain kaverilta vanhan RC auton ihmeteltäväksi ja purettavasti. Se käyttää 27 MHz taajuutta, tällä hetkellä ohjaimen kantama on noin 5 metriä. Onko mitään helppoja kikkoja, joilla sitä voisi heposti kasvattaa? Suunnattu antenni ei vaikuta kovin käytännölliseltä, eikä antennin pituuttakaan voi juurikaan kasvattaa. Onko antennin tarkalla pituudella merkitystä? Aallon pituus näyttää olevan 11 m luokkaa. Koira on joskus purrut auton antennin irti, niin vähän jatkoin sitä normaalilla sähköjohdolla. Onko kantamaa mahdollista kasvattaa kymmenkertaiseksi?

Auto ei ole enää ajokunnossa, niin modasin moottorin tilalle lampun, jota voi siis etänä sytytellä (kun käskee kääntää renkaita).

Ohjain käyttää 9 V jännitettä, auton elektroniikka käyttää ilmeisesti 4,5 V jännitettä. Auto antaa kuitenkin moottoreille 12 V.

Erään komponentin perusteella tuo on konfiguroitu käyttämään kanavaa 2, 27.045 MHz.

edit: aallonpituudessa cm => m

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Oli sama ongelma lennokissa ja korjasin sen korjaamalla vastaanottimen antennin. Eli antenni oli olemattoman ohut lanka joka kiersi lennokin runkoa... Suosittelen että etsit vastaanottimet antennin. Joo ja tietenkin se lähetinantenni kuuluu nykiä teleskooppityyliin nysästä pitkäksi.

Mimo-vastaanottimella saa lennokille n. 3km. Maanpäällinen kantama riippuu maastosta. Ehkä sata metriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Boysen
Mimo-vastaanottimella saa lennokille n. 3km. Maanpäällinen kantama riippuu maastosta. Ehkä sata metriä.Sanoisin sen lähettimen sanovan viimeisen sanan. Niin ja ensimmäisen..

Autossahan tuo ei ole niin merkittävää, kuin lennätettävissä.
Itse olen aikanaan saanut parannusta ihan sillä, että uusii johdot ja avaa kaikki kytkentäpinnat ja puhdistaa.
Vastaanottimen ja lähettimen paristojen kytkentäpinnat kannatta puhdistaa erityisesti.
Jos siirryt lennätettäviin, niin suosittelen pelkästään PCM (pulse code modulated) laitteita.

Antero Rantanen

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
re
Boysen
Mimo-vastaanottimella saa lennokille n. 3km. Maanpäällinen kantama riippuu maastosta. Ehkä sata metriä.Sanoisin sen lähettimen sanovan viimeisen sanan. Niin ja ensimmäisen..Radiotekniikassa lähetys ei ole ongelma, vaan vastaanotto.

Mutta onnistuisiko tuota kantamaa parantamaan jännitemodilla tai muuten? Jos ei, niin täytynee ostaa kaupasta vähän parempi lähetin/vastaanotin. Harmi kun ne eivät kuitenkaan ole ihan halpoja, mikäli 100 - 200 m kantaman tahtoo.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

kiinastahan hc-lennokki harrastajat hankkivat osat. alle viidenkympin tilauksista kun ei tullia tarvitse maksaa voi pyytää lähettäjää merkitsemään pakettiin alle 50 euron hinnan paketille.

toisen polven pilkkuvirhe

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat