Seuraa 
Viestejä45973

Okey eli miten voisin asentaa jonnekkin webcameran ja seurata tapahtumia realiajassa tai mahdollisesti nauhoittaa koko hoito?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (14)

Mahdollisuudet riippuu oleelleisesti paikasta, jonne aiot sen kameran laittaa. Hankalia kohteita kannattaa lähestyä tutkimalla, löytyisikö seurattavan kohteen ymäpärisöstä helposti asennettava paikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paikka on aika syrjäinen missä ei ole ketään. Kameran avulla olis tarkotus varmistaa ettei siellä tod ole ketään. Ongelmana vain ettei siellä ehkä ole sähköä.

Joker
Paikka on aika syrjäinen missä ei ole ketään. Kameran avulla olis tarkotus varmistaa ettei siellä tod ole ketään. Ongelmana vain ettei siellä ehkä ole sähköä.

Taitaa tulla kalliiksi ilman sähköä. Akkujen kesto on rajallinen ja tuuli/ aurinkosähkö ei ole halpaa. Lisäksi luulisi niiden kelpaavan varkaille ensimmäiseksi.

Siinä olikin jo monta syytä miksi kannatan maamiinoja.

valtiokonttorin elatti
Siinä olikin jo monta syytä miksi kannatan maamiinoja.
No ei ihan miinoja. Jonkinmoisen viritelmän vois tehdä mistä näkis käykö siellä kukaan.

Joker
valtiokonttorin elatti
Siinä olikin jo monta syytä miksi kannatan maamiinoja.
No ei ihan miinoja. Jonkinmoisen viritelmän vois tehdä mistä näkis käykö siellä kukaan.

Jos on tarve vain tietää, käykö joku, voivat vanhatkin konstit auttaa. Hiekkaan jää jäljet, risuja voi passata siten, että huomaa siirtelyn, jne. Sopivasti pihkaa ovenkahvaan ja saat mahdollisesti jopa dna-näytteen. Ohut/lyhyehkö pystynaula penkissä tai portaalla tms. on suht hyvä dna-näytteen ottaja.

Moternimpiakin konsteja löytyy jos vain kuvan tarvitsee. Digikamera lisäakun kanssa saattaa olla yksi ratkaisu. Luulisi joidenkin liiketunnistimien toimivan paristoilla. Kaipa joku viisas pystyy ne virittämään siten, että digikamera käynnistyy heti kun joku on portailla paskalla.

Muista konsteista huolimatta, maamiinat olisivat näyttävin ja kuuluvin ratkaisu.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

No osta riistakamera, se kuvaa aina kun on liikettä jossain paikassa missä ei ole ihmisiä.

Osta kamera missä pimeäkuvaus mahdollisuus, salama paljastaa kameran jos sillä yöllä kuvaa ihmisiä.

Riistakameroita käytetään valvonnassa ja riistanlaskennassa.

Laitat vaan nippusiteillä johonkin puuhun kinni, niin ja käy hakemassa sitten sieltä se aina kun halua tarkistaa onko ketään liikkunut.

3 kuukautta kestää akut noissa kameroissa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45523

Haluatko jäkikäteen tiedon siitä, onko paikalla käyty, jälkikäteen tiedon kuka tai mikä on käynyt tai ilmoituksen (ja mahdollisesti myös kuvan) heti kun kävijä havaitaan? Ensimmäinen on helppo järjestää. Virität vain jotain tunnistussysteemejä, jotka kulkija rikkoo. 0.1 mm:n käämilangan tai ompelulangasta otetun ohuen säikeen voi virittää kulkureittien yli. Siitä läpi käveleminen katkaisee huomaamattomasti säikeen. Sähköinenkin piiri, joka rekisteröi kytkentätapahtuman (vaikka ovikytkimestä) on helppo tehdä niin virtapihiksi, että se kestää nappiparistolla muutaman vuoden.

Kamerata ja kuvaustarpeet vaativat sähköä. Ellei sitä paikalla ole, sitä pitää järjestää. Järkevä tapa riippuu siitä, kuinka pitkiä aikoja järjestelmän pitää toimia ilman huoltoa. Jos halutaan heti tieto luvattomasta kulkijasta, tarvitaan lisäksi tietoliikenneyhteys. Esimerkiksi puhelin, jolla laite soittaa sinulle tai lähettää tekstiviestin.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45523
Joker
Miten muuten olisi Neutroni kuuntelulaite? Oliskos semmoisen järkkääminen kuinka hankalaa?Riippuu vähän siitä, onko käytettävissä elektroniikkataitoja ja millaista toimintaa halutaan. On melko edullista ja helppoa rakentaa harrastuspohjalta paristokäyttöinen laite, joka kuuntelee ympäristöä, ja havaittuaan tietyn tason ylittävää melua, joko tallentaa äänen aikatiedon kera muistiin tai soittaa puhelimella tiettyyn numeroon, jotta hälytyksen saanut voi itse kuunnella mistä on kyse, mutta ei tuollainen ihan ensimmäiseksi elektroniikkaprojektiksi sovellu.

Toinen vaihtoehto on käyttää kaupallista äänentallennuslaitetta. En tiedä, mutta voisin kuvitella että niitäkin on sellaisella toiminnalla, joka käynnistää talletuksen ääntä kuultuaan.

Katsoin tuolta internetin puolelta ja siellä tosiaankin oli jonkinmoinen kuuntelulaite. Pieni mikrofoni ja GSM -lähetin eli laite voi lähettää kuulemansa omaan kännykkään.

Tuosta kuuntelulaitteesta. Ostin mökkijuttuja varten ns. LA puhelimet Twintalker. Siinä on toimintona ns. "itkuhälytin" Herkkyys säädettävissä. Kantama avoimessa maastossa n. 5 km. Ei siinä mitään liitäntöjä ole paitsi latausta varten. Tuo toimisi vaikkapa vakoojapuhelimena Hinta vain 50 euroa.

Tuossa olis noista riistakameroista juttua http://www.classicsportcompany.com/prod ... s.php?p=95

Joker
Katsoin tuolta internetin puolelta ja siellä tosiaankin oli jonkinmoinen kuuntelulaite. Pieni mikrofoni ja GSM -lähetin eli laite voi lähettää kuulemansa omaan kännykkään.Tommosen laitteen voi tilata vaikka koulueletroniikka.fi (tai joku semmonen).
Siinä ei kyll oo liikkeentunnistinta tms, mut äkkiäkös semmosen värkkää.
Eli siis voit tehdä ansaperiaattella, joku lanka ja transistori vahvistamaan sen katkeamisen "äänityspäälle" toiminnolle.

Tai sitte tilaat liikkeentunnistimen (saa samasta kaupasta) ja kokoat sen + sit yhdistät koko setin.

Siis tuo sit vaatii jo että on aijemminki harrastanu jotain elektroniikkasäätöä.
Varmaa noita saa valmiitakin, niih ja kameran häätyy olla infrapunakamera eli ei tarvi valoa (paitsi sitä infrapunavaloa) joka paljaistais esim. kameran sijainnin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat