Seuraa 
Viestejä1918

Armeijassa on paljon kehittämiskohteita mutta tässä eräs jonka typerä hoitaminen herätti mielessäni myllerryksiä jotka saattoivat olla osa syynä hermoilemiseen.

Puhun nyt rättisulkeista toiminnallisesta näkökulmasta, vänrikki oli sitä mieltä että on tarpeellista kouluttaa alokkaita vittuilun näkökulmasta kurinalaiseen käyttäytymiseen.

Annan seuraavassa armeijasta tietämättömille naisille ja sivareille koskien rättisulkeita. Ideana on juoksuttaa alokkaita tarkoituksellisesti kiireessä kasarmin pihalle ja takaisin tupiin vaihdattamaan vaatteitaan, jonka seurauksena kaappi menee ihan sekaisin.

Mielestäni kyseinen kasvatusmetodi on kyseenalainen vittuilun tehokkuuden näkökulmasta. Viime yönä laskin Excel taulukossa sen, että kuinka paljon aikaa voitaisiin säästää vittuilussa, jos komppanian tuvat jaettaisiin jatkossa kahtia ja määriteltäisiin johtajien toimesta, montako kertaa on tavoitteena vaihdattaa vaatteet vain vittuilun vuoksi, sain tulokseksi 66,6%. Tarkoitan sitä että olisi huomattavasti nopeampaa saavuttaa annettu tavoite jos puolet viikkaisi ja siistisi sotkuiseksi menneitä vaatekaappeja jotka ovat kaikille varusmiehillä identtisessä järjestyksessä ja puolet ilmoittautuisi laskettavaksi kasarmin pihalle ilmoittaen näin parinsa nimen.

Ymmärtääkseni edellä kuvattu menettely säästäisi vittuiluun käytettyyn aikaa ja voitaisiin lyhentää palvelusaikaa ja kasvattaa työssä olovuosia mikä takaisi suomelle BKT:n näkökulmasta valoisamman tulevaisuuden.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat