Seuraa 
Viestejä45973

Mistä voisi johtua, että alkaa voida pahoin/melkein pyörtyy, kun näkee verta? Onko miten yleistä miehillä/naisilla?
Jollain lähisukulaisella kai ainakin on tuollaista, mutta itselläni en ole havainnut, niin ajattelin, että mistä voisi sellainen johtua.
Tuli mieleen, että voiko lapsuudessa olla jotain kokemuksia, joista sitten jäisi sellainen vai onko se synnynnäistä?
Jonkinlaisia hankaluuksia, joista ajattelin, että voisi johtua, ainakin on ollut kai hänen perheessä lapsuudessa, muttei ole niistä kai ikinä puhunut itse kenellekään... Molemmat hänen vanhemmat tietääkseni olleet jonkun aikaa paikallisessa mielisairaalassa ja ajattelin, että olisiko tuolloin sitten tapahtunut jotain sellaista.
Ainakin muutamalla näistä sisaruksista on myös mielestäni jonkinlaisia vaikeuksia ottaa jollain tasolla kontaktia muihin ihmisiin. Puuttuu kahdenkeskinen sellainen kosketus tai yhteys jollain tapaa, kun esim. keskustelee heidän kanssaan. Olo ainakin tuntuu silloin jotenkin etäiseltä ja siltä, että eivät huomioisi toisen tunteita kanssakäymisessä jostain syystä. Myöskin tuntuu kielletyltä kysyä oikeastaan mitään mistään asiasta tai se ainakin aiheuttaa heti jonkinlaista aistittavaa räjähdysalttiutta enkä ole tiennyt miksi. Voisikohan siis johtua nämä noista lapsuuden tapahtumista, vaikka en tosin tiedä sen tarkemmin niistä. Ovat n. 30 vuotta minua vanhempia, noin 50-60 vuotiata..

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (14)

Tämä on aika omituista. Tunnen muutamia henkilöitä jotka eivät siedä veren näkemistä ja tapaavat pökrätä jopa nähdessään. Onkohan touhun alku jotenkin siinä, että evoluutioprosessissa verilöylyn kesken pökränneet ovat selvilleet jostain?

Itse en pökrää. Ei veri tee juuri mitään vaikutusta, sitävastoin esim. oikein kunnon ruotsinlaivataxfreeliköörisekämakkaraperunalaatat saa aikaa pientä yökkätoistoa nielussa.

Heh, hyvä arvaus evoluutiosta, pitää lisätä tuo listalle. On muuten niin huonot geenit että ainoa aiemmin keksimäni oli että esi-isä on haistanut vihollisen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
pizze
Seuraa 
Viestejä602
re
Tämä on aika omituista. Tunnen muutamia henkilöitä jotka eivät siedä veren näkemistä ja tapaavat pökrätä jopa nähdessään. Onkohan touhun alku jotenkin siinä, että evoluutioprosessissa verilöylyn kesken pökränneet ovat selvilleet jostain?Ehkäpä pyörtyneet ja leikkineet kuollutta jossain verilöylyssä. Ja selvinneet!

Itse aivastan kun katson aurinkoon, oon vähä tullut siihen tulokseen, että kaikilla muilla ei tällaista reaktiota ole.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Voisiko olla niin, että veren näkemisä inhoavat ovat vältelleet tilanteita, joissa saattavat saada vaikka haavan tai muun verta vuotavan kolhun. Ovat siten säästyneet infektioilta ja turhalta veren hukalta ja saaneet siten pienen valintaedun.

Minäkin muuten aivastelen kirkkaista valoista. Kumma taipumus sekin. Veren näkeminen ei tee lainkaan pahaa.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Yksi entinen kaverini oli lapsuudessaan todistanut siskonsa itsemurha yritystä ja nähnyt kuinka tältä valui litrakaupalla verta ranteista lattialle, minkä seurauksena tämä pyörtyi. Näky oli varmasti melkoinen, ja hän on sen jälkeen kammonnut verta. Siinä ainakin yksi selitys, vaan ei välttämättä tavallisin syy.

Minä en verta itsessään kammoa, jos vaikka jotakuta on ammuttu ja verilammikko maassa tai jos nenästäni tulee. Mutta oikeastaan sana "veri" ennemminkin ja mielikuvat joita siitä syntyy, pistävät heikottamaan. Tulee mieleen kaikkia valtimoiden viiltämistä ja kaulan puukottamista ja kaikkia herkkien paikkojen vahingoittumista, näitä taipeita, sormien taipeet ja varpaiden taipeet.. ja silmät.. hyy.

くそっ!

Olisi mukava kyllä tietää, onko ihan geeneissä tällainen taipumus/ onko perinnöllistä. Vai johtuuko yleensä jostain omista kokemuksista. Tietysti jotkut perinnölliset ominaisuudet voi helpottaa tällaisen ilmenemistä esim. jonkin traagisen kokemuksen jälkeen varmaan .

asdf
Voisiko olla niin, että veren näkemisä inhoavat ovat vältelleet tilanteita, joissa saattavat saada vaikka haavan tai muun verta vuotavan kolhun. Ovat siten säästyneet infektioilta ja turhalta veren hukalta ja saaneet siten pienen valintaedun.

Minäkin muuten aivastelen kirkkaista valoista. Kumma taipumus sekin. Veren näkeminen ei tee lainkaan pahaa.Minua rupeaa aivastuttamaan jos menen kirkkaaseen auringonpaisteeseen, lampuilla ei ole vaikutusta.

En tiennyt pelkääväni verta, ennenkuin menin ensimmäisen kerran töihin sairaalaan ja menin anestesiologin matkassa. Heräämössä/nukuttamossa erään verisen esioperaation myötä nukkumatti istutti minut tuolille, "katso tyttö tuossa istuen, ettei tarvitse sinua ruveta herättelemään".

Nyt työssäni näen verta lähes päivittäin, joskus enemmän toisin vähemmän. Enään ei taju meinaa mennä eikä heikota. Joten kaikkeen tottuu. Externifiksaattoreita säätäessä välillä meinaa ahdistus iskeä, varsinkin silloin kun "sputnik" on tuoreeltaan asennettu.

Saako viimeisen lauseen vielä suomeksi
Mikä on externifiksaattori, missä niitä käytetään ja mikä sputnik?
Voi kaikilla varmaan hieman heikottaa, jos ei ole tottunut verta näkemään ja näkee jotain raakaa kuten leikkausoperaatio..

heh, heitetään kuukkelin kuvalinkillä
http://www.kir-fix.fi/anklefi.php
Externifiksaattori alias Hoffmanin laite alias Sputnik
Murtumien korjaamiseen käytettävä metallinen ulkopuolinen tuki, jossa metalliset k-piikit / ruuvit istutetaan luuhun ja siitä ulkopuoliseen fixaattoriin.

tässä esim. ranteen externifiksaattorista siisti ja nätti kuva.

ja tässä vielä kuva, näiden perusteella olen moiset ristinyt sputnikeiksi.

Ystävättäreltäni, joka alkoi käymään psykologilla tämän ongelman takia oli kysytty, että onko hän saattanut lapsuudessa nähdä väkivaltaa. Voisi tuokin liittyä jollain tavalla siihen, että on sosiaalisia vaikeuksia. Tiedä sitten.

Oma muksuni alkaa myös voida pahoin veren näkemisestä eikä sitä tarvitse olla paljoa, riittää että tonnikalapurkin kannen reunasta on saanut haavan.

Itseäni ei taas veren näkeminen sinällään pahaa tee vaan lähinnä arvelu haavan syvyydestä.
Eri juttu on jos verta olisi litra tolkulla.

Kai sillä on jotain tekemistä myös hajun/hajuaisitin kanssa.

americanruse
Ystävättäreltäni, joka alkoi käymään psykologilla tämän ongelman takia oli kysytty, että onko hän saattanut lapsuudessa nähdä väkivaltaa. Voisi tuokin liittyä jollain tavalla siihen, että on sosiaalisia vaikeuksia. Tiedä sitten.

No kyllä sosiaaliset vaikeudet jatkuvasta väkivallan näkemisestä ovat lähinnä sääntö kuin poikkeus, etenkin jos veri on lentänyt.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat