Seuraa 
Viestejä45973

Mistä tietää että entropia ei vähene kun katsoo muualle? Voiko sitä edes tietää?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Miksi pitäisi katsoa muualle? Arkinen vertauskuva entropiasta on huoneen epäjärjestyksen kasvaminen, mikäli kukaan ei tee työtä sen siistinä pitämiseksi. Vaikka kyseessä olevassa ilmiössä onkin enemmän kyse huolimattomuudesta kuin entropiasta, kuvastaa se silti asioiden pyrkimystä kohti suurempaa epäjärjestystä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
kohtuus
Mistä tietää että entropia ei vähene kun katsoo muualle? Voiko sitä edes tietää?Viimeisessä "Scientific American" -lehdessä on hyvä ja ymmärrettävä artikkeli joka käsittelee juuri tuota "ajan nuolen" yksisuuntaisuutta ja sen suhdetta entropiaan.

Suosittelen.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarkoittanet tätä ?

http://www.sciam.com/article.cfm?id=the ... imes-arrow

Noin matemaattisestihan mikään ei estä ajassa kulkemista kumpaan suuntaan hyvänsä, se on vai merkityksetön etumerkin vaihto, mutta reaalimaailmassa todellakin mm. entropian kasvu määrää ajan nuolen
suunnan. Tässä artikkelissa nyt lähdetään ajan asymmetrian ongelmaa
ratkomaan rinnakkaisuniversumien avulla, joissa aika kulkisikin vastak-
kaiseen suuntaan. Hartaimmat kvanttipainovoiman etsijät eivät tyydy
hakemaan vain gravitoneja, vaan myös ajan "hiukkasia", chrononeja.

KKHS
Seuraa 
Viestejä368
kohtuus
Mistä tietää että entropia ei vähene kun katsoo muualle? Voiko sitä edes tietää?Sen voi tietää tarkkailemalla. Yksi erittäin hyvä tapa nähdä entropian lisääntyminen on katsoa yötaivaalle, jossa näkee hyvin kuinka leijonaosa maailmankaikkeudesta on tähtiä, jotka muuntavat massaa säteilyksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat