Seuraa 
Viestejä45973

Tämän päivän (27.5.) Helsingin Sanomissa sivutaan arkaa aihetta: Lutherin antisemitismiä. Viittaan sivulla C3 olevaan, Jari Hanskin kirjoittamaan kirja-arvioon Eero Kuparisen teoksesta Antisemitismin musta kirja. Juutalaisvainojen pitkä historia.

Lutherin näkemykset

Martti Luther esitetään suomalaisessa koululaitoksessa radikaalina, mutta kuitenkin oikeamielisenä uskon miehenä, tai näin ainakin omakohtaisten kokemusteni mukaan tehdään. Vähälle huomiolle jää se fakta, että Luther oli ja on merkittävin natsien varhaisista oppi-isistä.

Hanskin tekstissä mainitaan lyhyesti Lutherin teos Von der Juden und Ihren Lügen. Kirja ilmestyi suomeksi nimellä Juutalaisista ja heidän valheistaan vuonna 1939, aikana jolloin suomen natsismi oli puhkeamassa kukkaan. Nettiversio kirjasta löytyy täältä.

Kyseisen teoksen luvussa 11 Luther neuvoo ihmisiä toimimaan seuraavalla tavalla (tiivistelmä):

1. Polttakaa synagogat ja juutalaiskoulut maan tasalle. Haudatkaa se mikä ei pala. Tämä tehdään Herramme Kristuksen kunniaksi.
2. Polttakaa ja tuhotkaa myös juutalaisten asumukset.
3. Kaikki juutalaisten rukouskirjat ja talmudiset kirjoitukset tulee takavarikoida.
4. Rabbeilta tulee kieltää opettaminen hengen tai raajan menettämisen uhalla.
5. Juutalaisten kulkulupa maanteillä tulee kumota.
6. Kaikki juutalaisten omistama käteinen, kulta ja hopea pitäisi takavarikoida heiltä ja siirtää turvaan.
7. Laittakaamme nuorille ja vahvoille juutalaisille varsta, kirves, kuokka, lapio tai kehrävarsi käteen. Antaa heidän ansaita leipänsä hiki otsassa.

Luther neuvoo varsin selvästi, joskin epäsuorasti, tappamaan kaikki juutalaiset. Lutherin mukaan kaikki juutalaiset ovat rikollisia ja hirttotuomio on oikein rikollisille:

"...they (jews) are nothing but thieves and robbers who daily eat no morsel and wear no thread of clothing which they have not stolen and pilfered from us by means of their accursed usury"

"For a usurer is an arch-thief and a robber who should rightly be hanged on the gallows seven times higher than other thieves."

Lisäksi Luther on todennut seuraavaa: "We ought to take revenge on the Jews and kill them" eli "meidän tulee kostaa juutalaisille ja tappaa heidät" (The Table-Talk of Martin Luther)

Adolf Hitlerin mielipiteet

Hitler, joka luokitteli itsensä katoliseksi, siteerasi monesti Lutheria. Hitler perusteli antisemitismiään ja toimiaan juutalaisia vastaan "Jumalan tahdon toteuttamisella". Mein Kampfissa Hitler kirjoittaa seuraavaa:

"What we must fight for is to safeguard the existence and reproduction of our race and our people, ... so that our people may mature for the fulfillment of the mission allotted it by the creator of the universe."

Suomeksi: "Meidän pitää taistella rotumme ja kansamme lisääntymisen ja säilymisen hyväksi, ... niin että kansamme kasvaa vastaanottamaan universumin luojan meille asettamaa tehtävää."

ja

"Hence today I believe that I am acting in accordance with the will of the Almighty Creator: by defending myself against the Jew, I am fighting for the work of the Lord"

Suomeksi: "Uskon täten toimivani Kaikkivaltiaan Luojan tahdon mukaisesti: taistelen Luojan työn hyväksi, kun puolustaudun juutalaisia vastaan."

Muita syitä holokaustiin

Holokausti ja muut natsien suorittamat joukkosurmat on liitetty Darwinin ja evoluutioteorian kannatukseen. Darwin uskoi mm. että "ylemmät" ihmisrodut tulisivat todennäköisesti jossain vaiheessa korvaamaan "alemmat" rodut. Tämä lausahdus on kuitenkin tarkoitettu deskriptiiviseksi ennusteeksi, ei normatiiviseksi kannanotoksi. Puheet ylemmistä ja alemmista roduista olivat viktoriaanisella ajalla varsin yleisiä.

Darwin, toisin kuin useimmat aikalaisensa, vastusti orjuuttamista ja eri rotujen kaltoin kohtelua, eikä hän ikinä toivonut havaitsemiaan luonnonilmiöitä käytettävän moraalisina ohjenuorina. Kuten David Hume on todennut, siitä, miten asiat ovat, ei voida päätellä, miten niiden pitäisi olla. Tässä mielessä on harhaanjohtavaa puhua Herbert Spencerin filosofiaan perustuvasta, yhteiskunnan sisäistä kamppailua käsittelevästä ajatuksesta nimellä sosiaalidarvinismi.

Vaikka Saksan kristityt tai edes katolinen kirkko eivät nousseet natseja vastaan, ei Raamattu itsessään ole antisemitistinen kirja. Itse asiassa Jeesus piti itseään puhdasoppisena juutalaisena. Yhtenä antisemitismin kasvuun johtaneista Raamatun tarinoista pidetään sitä, jossa Juudas kavaltaa Jeesuksen. Tuoreen gnostisen Juudaksen evankeliumin tulkinnan mukaan Jeesus kuitenkin käski Juudasta pettämään tämän, jotta Jeesus ristiinnaulittaisiin ja ihmiskunnan synnit annettaisiin anteeksi.

Omasta mielestäni yksi merkittävimmistä Saksan antisemitismin nousun selittävistä tekijöistä oli saksalaisiin istutettu, juutalaisten eristäytyneisyydestä voimaa ammentava, kollektiivinen pelko juutalaisia kohtaan. Bertrand Russellin sanoin: kollektiivinen pelko stimuloi laumaeläinvaistoa ja johtaa vihamielisyyteen niitä kohtaan, joita ei pidetä lauman jäseninä. Tai kuten Yoda on todennut: "Fear is the path to the dark side".

  • ylös 0
  • alas 1

Sivut

Kommentit (69)

Hitler poimi perusteluja kaikkialta, eikä välittänyt jos niiden käyttö johti ristiriitaisuuksiin. Tärkeintä oli kuulostaa vakuuttavalta. Tietenkin sanomaa vaihdeltiin aina yleisön mukaan. Akateemikoille puhuttiin tieteellisestä syystä muokata Saksaa, kansalla taas paasattiin Luojan tahdosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Advocatus Diaboli
Hitler poimi perusteluja kaikkialta, eikä välittänyt jos niiden käyttö johti ristiriitaisuuksiin. Tärkeintä oli kuulostaa vakuuttavalta. Tietenkin sanomaa vaihdeltiin aina yleisön mukaan. Akateemikoille puhuttiin tieteellisestä syystä muokata Saksaa, kansalla taas paasattiin Luojan tahdosta.Pisteet AD:lle. Tämmöisissä asioissa tarvitsemme puolueetonta ja viileää tarkkailua. Protestantit ja katoliset ei voi keskenään päättää sitä, että mikä teki Hitleristä hitlerin.

Lutherin aikana tuli protestanttien ja katolisten sota. Mielestäni katolinen kirkko oli silloin niin paha (poliitikkojen saostama, koska narsisteilla ei ollut muuta oikotietä onneen), että sille piti syntyä vaihtoehto.

Mutta jos Hitler päätti että kristalliyö tapahtuu Lutherin syntymäpäivänä (tarkasti salattu fakta), niin se ei tarkoita, että Luther oli huono. Hitler vaan fanitti hänen yhtä kirjaansa, jota luki kuten me kaikki, eli poimitaan itselle kiinnostavat palat.

Tuo Darwinin puhtaaksipesu hieman epäilyttää. Sanamuoto viittaa puhtaaksipesuun eikä hänen mahdollisiin mielipiteisiinsä. Hän oli imperialismin tuotos ja olisi suljettu pois keskeisenä vaikuttajana jos hän olisi ollut sen perusteita vastaan, joihin kuului valkoisen rodun ylemmyys.

Hitler oli taas, kumma kyllä, Imperialismia vastaan aivan selväsanaisesti.

Boysen
Mutta jos Hitler päätti että kristalliyö tapahtuu Lutherin syntymäpäivänä (tarkasti salattu fakta), niin se ei tarkoita, että Luther oli huono. Hitler vaan fanitti hänen yhtä kirjaansa, jota luki kuten me kaikki, eli poimitaan itselle kiinnostavat palat.

Wikipediasta: "According to Daniel Goldhagen, Bishop Martin Sasse, a leading Protestant churchman, published a compendium of Martin Luther's writings shortly after the Kristallnacht; Sasse "applauded the burning of the synagogues" and the coincidence of the day, writing in the introduction, "On November 10, 1938, on Luther's birthday, the synagogues are burning in Germany." The German people, he urged, ought to heed these words "of the greatest anti-Semite of his time, the warner of his people against the Jews."[20] Diarmaid MacCulloch argued that Luther's 1543 pamphlet On the Jews and Their Lies was a "blueprint" for the Kristallnacht.[21]"

Eipä vaikuta hyvältäkään tuo protestanttinen reaktio kristalliyön tapahtumiin. Suomessa luterilaiset eivät olleet yhtään parempia, mistä todisteena 30- ja 40-lukujen antisemitismi, joka huipentui suomenjuutalaisten luovuttamiseen saksalaisille vuonna 1942.

Toisaalta katolinen kirkko ja Paavi eivät ole käsittääkseni vieläkään tuominneet holokaustia (korjatkaa toki jos olen väärässä).

Ylipäätään pidän omituisena kuinka vähän Lutherin antisemitismistä puhutaan, sillä kyseinen asia on merkittävä sekä Lutherin, että maailmanhistorian ymmärtämisen kannalta. En tietenkään väitä, että Luther olisi antisemitismiä keksinyt, mutta eräänlainen historian merkkihenkilö hän tuossa suhteessa eittämättä on.

Boysen
Mutta jos Hitler päätti että kristalliyö tapahtuu Lutherin syntymäpäivänä (tarkasti salattu fakta), niin se ei tarkoita, että Luther oli huono. Hitler vaan fanitti hänen yhtä kirjaansa, jota luki kuten me kaikki, eli poimitaan itselle kiinnostavat palat.

Yksi kirja Lutherin mielipiteistä kertoo taustat hänen muihin mielipiteisiin, ajatteluun ja arvomaailmaan. Kaikki kirjat pitää ottaa huomioon luodessa kuvan Lutherista ja hänen hyvyydestään. Ihmisillä on ollut ennenkin samat tunteet, joten Lutherin tunteikkaat mielipiteet olisi nykyaikana hullujenhuoneella.

Empiristi
Ylipäätään pidän omituisena kuinka vähän Lutherin antisemitismistä puhutaan, sillä kyseinen asia on merkittävä sekä Lutherin, että maailmanhistorian ymmärtämisen kannalta. En tietenkään väitä, että Luther olisi antisemitismiä keksinyt, mutta eräänlainen historian merkkihenkilö hän tuossa suhteessa eittämättä on.

Kirkon kritisointi on edelleenkin liian tuomittua tuollaisille puheille. Ja asia kuitenkin hyväksyttäisiin vastauksella että ihmiset olisivat silloin tyhmempiä. Uskotaan ettei ihminen ole syntyjään sivistynyt vaan että nyt ollaan 2000 vuotta kivuttu sivistystasoa ylöspäin. Sivistystä ei synny siihen uskomalla.

Suomesta ei luovutettu juutalaisia. Sen takia Saksa katkaisi vilja- ja aseavun keskellä sotaa.

No millainen nyky-eurooppa olisi ilman Lutheria ?

Entä sadat protestanttiset papit, jotka joutui Hitlerin aikana linnaan, kuten tunnetuimpana ehkä Bonhoffer ja Ludwig Beck, Josef Muller and Hans Oster.

Bonhoffer tuli ulkomailta takaisin Saksaan taistelemaan Hitleriä vastaan ja joutui keskitysleirille.

Antisemitismiä oli uskonnollisissa piireissä ennen Lutheria. Espanjalaiset inkvisiittorit kehittivät ensimmäisenä kunnon rodullisen perusteen juutalaisten ahdisteluun. Kun juutalainen kääntyi kristityksi, niin hän sai olla rauhassa. Kun tarpeeksi moni juutalainen kääntyi, niin näitä käännynnäisiä epäiltiin "kaappi-juutalaisiksi", ja kehitettiin idea juutalaisesta verestä. Faith and Fratricide-kirjassa selitettiin tarkemmin asiasta. Lainaan itseäni:

Espanjan juutalaisten historia päättyy ilmiöön, joka on melkein rodullista anti-semitismiä. Juutalainen yhteisö muutettiin kristityksi - ainakin muodollisesti. Inkvisitio jatkoi kuitenkin salaisten "juutalaisten" etsimistä. 1600-luvulla Espanjassa ilmestyi "puhtaan veren" suojelemiseksi tehtyjä lakeja. Etnisesti juutalaiset ihmiset eivät päässeet julkisiin tai kirkon virkoihin, olkoon vaikka salainen uskonnollisesti juutalainen tai harras kristitty. Jos halusi näihin virkoihin, niin inkvisitiolle piti esittää sukupuu josta paljastuu juutalaisista puhtaat juuret. Tällaiset vaatimukset säilyivät katolilaisten uskonnollisissa järjestöissä (esim. jesuiitat) aina 2000-luvulle asti."

Ihan sama mitä virheitä Espanja on tehnyt. He tulppasivat islamin tulon Eurooppaan 800-vuotisessa sodassa, minkä aikana menettivät miljoonia kansalaisiaan.

Empiristi
joka huipentui suomenjuutalaisten luovuttamiseen saksalaisille vuonna 1942.

Yhtään suomenjuutalaista ei suomi luovuttanut saksalle. Sekoitat ilmeisesti sisäministeri Toivo Horellin määräykseen luovuttaa yli 40 juutalaispakolaista saksaan. Heistä luovutettiin 8 joista vain yksi selvisi hengissä. Joku juutalainen sai asiasta vihiä ja otti yhteyttä Mannerheimiin ja Tanneriin jotka sitten pystyivät estämään luovutukset. 8 jäljelle jääneen juutalisen kohtalosta hallitus kävi kovan väännön, mutta Horellin kanta voitti koska häntä tuki valitollisen poliisin päällikkö sanomalla että kyseessä on vain puhdas poliisitoimi. Näiden luovutusten takia ei yhtään suomalaista oli hyväksytty juutalaisten ylläpitämään "oikemielisten kirjaan", ei edes niitä jotka pystyivät estämään yli 30 luotuksen.
Suomi odotti samaanaikaan saksalta mittavaa aseapua, ehkä se painoi enemmän vaaassa kuin 8 juutalaista.

Vuonna 1492:

- Amerikka löytyi
- Mooseksen kirjat julkaistiin lännessä ensimmäistä kertaa
- Eurooppa vapautui muslimistien hirmuvallasta

Tässä positiivisessa fiiliksessa Leonardo da Vinci puhkesi kukkaan.

Eihän tästä ole kuin 8 sukupolvea. Se oli siis ihan äskettäin.

Toope
Seuraa 
Viestejä32355
Advocatus Diaboli
Antisemitismiä oli uskonnollisissa piireissä ennen Lutheria. Espanjalaiset inkvisiittorit kehittivät ensimmäisenä kunnon rodullisen perusteen juutalaisten ahdisteluun. Kun juutalainen kääntyi kristityksi, niin hän sai olla rauhassa. Kun tarpeeksi moni juutalainen kääntyi, niin näitä käännynnäisiä epäiltiin "kaappi-juutalaisiksi", ja kehitettiin idea juutalaisesta verestä. Faith and Fratricide-kirjassa selitettiin tarkemmin asiasta. Lainaan itseäni:

Espanjan juutalaisten historia päättyy ilmiöön, joka on melkein rodullista anti-semitismiä. Juutalainen yhteisö muutettiin kristityksi - ainakin muodollisesti. Inkvisitio jatkoi kuitenkin salaisten "juutalaisten" etsimistä. 1600-luvulla Espanjassa ilmestyi "puhtaan veren" suojelemiseksi tehtyjä lakeja. Etnisesti juutalaiset ihmiset eivät päässeet julkisiin tai kirkon virkoihin, olkoon vaikka salainen uskonnollisesti juutalainen tai harras kristitty. Jos halusi näihin virkoihin, niin inkvisitiolle piti esittää sukupuu josta paljastuu juutalaisista puhtaat juuret. Tällaiset vaatimukset säilyivät katolilaisten uskonnollisissa järjestöissä (esim. jesuiitat) aina 2000-luvulle asti."


Toki monille juutalaisille kristinuskoon kääntyminen olikin lähinnä taktinen veto (hengenmenon välttämiseksi), ajanpeluuta siis. Paljon espanjanjuutalaisia muutti pois maasta mm. Hollantiin ja esim. nykyisen Turkin alueelle. Sefardi-juutalaiset ovatkin näiden Espanjasta muuttaneiden juutalaisten jälkeläisiä.

Sinänsä mielenkiintoinen ilmiö toki, rotuoppeja satoja vuosia ennen aatteen "virallista" lähtölaukausta 1800-luvun lopussa.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Toope
Seuraa 
Viestejä32355
Boysen
Vuonna 1492:

- Amerikka löytyi
- Mooseksen kirjat julkaistiin lännessä ensimmäistä kertaa
- Eurooppa vapautui muslimistien hirmuvallasta

Tässä positiivisessa fiiliksessa Leonardo da Vinci puhkesi kukkaan.

Eihän tästä ole kuin 8 sukupolvea. Se oli siis ihan äskettäin.
Erikoinen suku teillä, 8 sukupolvea 500 vuodessa. Oletteko haltioita?

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

tietää
Tuo Darwinin puhtaaksipesu hieman epäilyttää. Sanamuoto viittaa puhtaaksipesuun eikä hänen mahdollisiin mielipiteisiinsä.

Darwin oli niin vahvasti orjuuttamista vastaan, että hän joutui jopa ongelmiin mielipiteidensä vuoksi kuuluisalla Beagle-matkallaan. Mikäli pidät käyttämiäni sanamuotoja hämäävinä, niin tässä on itsensä Darwinin kirjoittamia lauseita orjuuttamisesta, roduista ja "sosiaalidarvinismista" alkuperäiskielellään:

"I have watched how steadily the general feeling, as shown at elections, has been rising against Slavery. What a proud thing for England, if she is the first European nation which utterly abolish is it. I was told before leaving England, that after living in slave countries: all my options would be altered; the only alteration I am aware of is forming a much higher estimate of the Negros character. It is impossible to see a negro & not feel kindly toward him; such cheerful, open honest expressions & such fine muscular bodies..."

"In the long run, a million horrid deaths would be amply repaid in the cause of humanity. What wonderful times we live in. Massachusetts seems to show noble enthusiasm. Great God how I should like to see the greatest curse on Earth Slavery abolished. "

"My informer said, when he was pursuing an Indian, the man cried out for mercy, at the same time that he was covertly loosing the bolas from his waist, meaning to whirl it round his head and so strike his pursuer. "I however struck him with my sabre to the ground, and then got off my horse, and cut his throat with my knife." This is a dark picture; but how much more shocking is the unquestionable fact, that all the women who appear above twenty years old are massacred in cold blood! When I exclaimed that this appeared rather inhuman. he answered, "Why, what can be done? they breed so!"

Every one here is fully convinced that this is the most just war, because it is against barbarians. Who would believe in this age that such atrocities could be committed in a Christian civilized country?""

"By the way, a negro lived in Edinburgh, who had travelled with Waterton and gained his livelihood by stuffing birds, which he did excellently; he gave me lessons for payment, and I used often to sit with him, for he was a very pleasant and intelligent man."

"Fitz-Roy's temper was a most unfortunate one. ...We had several quarrels; for when out of temper he was utterly unreasonable. For instance, early in the voyage at Bahia in Brazil he defended and praised slavery, which I abominated, and told me that he had just visited a great slave-owner, who had called up many of his slaves and asked them whether they were happy, and whether they wished to be free, and all answered "No." I then asked him, perhaps with a sneer, whether he thought that the answers of slaves in the presence of their master was worth anything. This made him excessively angry, and he said that as I doubted his word, we could not live any longer together."

Sivulta http://home.att.net/~troybritain/articl ... n_race.htm

"Nor could we check our sympathy, even at the urging of hard reason, without deterioration in the noblest part of our nature. The surgeon may harden himself whilst performing an operation, for he knows that he is acting for the good of his patient; but if we were intentionally to neglect the weak and helpless, it could only be for a contingent benefit, with an overwhelming present evil."

http://darwin-online.org.uk/content/fra ... &pageseq=1

Näistä sitaateista selvinnee riittävän hyvin mitä mieltä Darwin oli eri rotujen ja heikkojen sortamisesta.

Cicero
Empiristi
joka huipentui suomenjuutalaisten luovuttamiseen saksalaisille vuonna 1942.

Yhtään suomenjuutalaista ei suomi luovuttanut saksalle. Sekoitat ilmeisesti sisäministeri Toivo Horellin määräykseen luovuttaa yli 40 juutalaispakolaista saksaan. Heistä luovutettiin 8 joista vain yksi selvisi hengissä. Joku juutalainen sai asiasta vihiä ja otti yhteyttä Mannerheimiin ja Tanneriin jotka sitten pystyivät estämään luovutukset.

Hyvä kun korjasit. Tutkin hieman asiaa ja selvisi että luovutettujen joukossa oli ilmeisesti yksi Suomessa syntynyt juutalaislapsi, joka kuoli sitten keskitysleirillä.
http://www.holocaustinfo.org/kysyttya/tiedot/?aihe=8

cicero
Suomi odotti samaanaikaan saksalta mittavaa aseapua, ehkä se painoi enemmän vaaassa kuin 8 juutalaista.

Meinaatko että ilman luovutuksia Suomi ei olisi saanut aseapua?

Advocatus Diaboli

Espanjan juutalaisten historia päättyy ilmiöön, joka on melkein rodullista anti-semitismiä. Juutalainen yhteisö muutettiin kristityksi - ainakin muodollisesti. Inkvisitio jatkoi kuitenkin salaisten "juutalaisten" etsimistä. 1600-luvulla Espanjassa ilmestyi "puhtaan veren" suojelemiseksi tehtyjä lakeja. Etnisesti juutalaiset ihmiset eivät päässeet julkisiin tai kirkon virkoihin, olkoon vaikka salainen uskonnollisesti juutalainen tai harras kristitty. Jos halusi näihin virkoihin, niin inkvisitiolle piti esittää sukupuu josta paljastuu juutalaisista puhtaat juuret. Tällaiset vaatimukset säilyivät katolilaisten uskonnollisissa järjestöissä (esim. jesuiitat) aina 2000-luvulle asti."
Juutalaisia on asunut jo ajanlaskun alusta asti espanjassa, siellä on muuten maailman vanhin säilynyt synagooga.
Kun islamin uskoiset maurit valloittivat espanjan niin kristyttyjä pakkokäännytettiin ja niitä jotka eivät alistuneet islamin alaisuuteen lyhennettiin päänverran. Ainostaan juutalaisia eivät islamilaiset siihen aikaan tappanet sillä koraani kieltää sotimasta kirjan saaneita vastaan"(juutalaisia).
Lainaus koraanista:
Älkää taistelko niitä vastaan jotka ovat saaneet Kirjoitukset

Juutalaistet osasivat arabiaa ja sen takia he nousivat varsin arvostetuiksi maurien alaisuudessa, jopa niin korkealle että eräälle juutalaiselle annettiin täysi valta espanjassa. Toisin sanoen hän oli kalifin jälkeen korkeaarvoisin henkilö espanjassa, kun sitten espanjalaiset viimein ajoivat maurit meren taakse niin sen jälkeen alkoivat juutalaisvainot.

Juutalaisille tehtiin selväksi se että joko kaste tai kuolema, toiset ottivat kasteen vastaan ja toiset eivät. Eräs historiallisesti merkittävä henkilö oli juutalaissyntyinen, eli Kolmubus. Hän oli marraani(sika) kristytty, kuten historia todistaa niin vaikka Kolmubus "löysi" amerikan niin hän oli jatkuvasti vaikeuksissa espanjassa syntyperänsä takia. Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös se että ensimmäisenä joka astui amerikan mantereelle oli tulkkina toiminut juutalainen(en nyt muista hemmon nimeä)

Vaikka minne juutalaiset karkotettiin niin siellä oli jo juutalaisia, sen takia he sopeutuivat aina nopeasti. Se taas aiheutti kateutta valtaväestössä. Juutalaisten lukutaito oli 100% sen takia he pääsivät kirjureiksi ja näin parempien piirien suosioon. Voi sanoa että jokaisen menestyneen liikemiehen takana hääri juutalainen neuvonantaja. Lisäksi juutalaisille oli yhteyksiä kaikkiin maihin ja se edesauttoi kaupankäyntiä.
Paavin päätös joskus ennen tuhatlukua taas aukaisi juutalaisten siirtymisen pankkimaailmaan, sillä Raamattuhan kieltää koronottamisen lainasta. Paavi ja hänen pallinsa päättelivät että se ei koske juutalaisia sillä he ovat jo muutenkin niin syntisiä että yksi synti sinne tai tänne ei heitä pelasta helvetistä.
Voi sanoa että juutalaiset ovat eläneet rauhassa kulloisessakin maassa korkeintaan parisukupolvea ja sen jälkeen heidät on karkoitettu tai vartaassa paistettu. Kun joskus tuhat luvulla päätettiin karkottaa ties monennenko kerran juutalaiset lopullisesti euroopasta niin islaminuskoinen konstantinnopoli otti heidät avosylin vastaan, sillä kalifit tiesivät juutalaiset taitaviksi kauppamiehiksi joilla on suhteita vähän sinnesuntänne.

Tämän jälkeen alkoivat ristiretket joiden ensimmäiset uhrit olivat juutalaiset, heitä tapettin mennen tullen kymmeniä tuhansia pelkästään euroopassa.
Ristiretkistä ovat nykyään pitäneet mekkalaa islamimaat ja eräät vasemmisto intellektuellit. Mutta asia ei ole niin yksinkertainen mitä annetaan ymmärtää. Kun katsoo sitä aikaa niin ei ole ihme että paavi keräsi porukan sotimaan ja "vapauttamaan" jerusalemia, sillä espanja oli islamilaisten vallassa ja islamistit työtynyivät jo eurooppaan, heitä soti jo romanissa asti.
Euroopassa oli lukemattomia eripuraisia valtioita joilla ei ollut minkäälaista yhteistä puolustus strategiaa, sen takia euroopan valloitus olisi käynyt helposti arabeilta jos olisivat voineet toteuttaa missiotaan.
Näin jälkikäteen ajateltuna paavin nostattama uskonkiihko saattoi olla se joka pelasti meidät islamilta, ainakin se pysäytti sen etenemisen. Kun katsoo kuinka nopeasti islamia levitettiin, -ei siis levisi- niin mitä luultavimmin paavin päätös oli puhtaasti sotilaallinen eikä niinkään uskonnollinen niinkuin hän antoi ymmärtää. Olen lukenut paavin puheen jonka eräs aikalainen kirjoitti ylös jälkikäteen niin puheessaan hän toi esille sen että maurit ahdistelevat heitä espanjassa ja jopa eteläranskassa taistellaan ja vihollinen työntyy jo romaniaankin.

Kun viimein päästiin jerusalememiin niin siellä olijat tapettiin armotta, suurin osa heistä oli juutalaisia. Aikalaiskirjat tietävät kertoa että temppelissä jonne viimeiset elossa olijat olivat linnottautuneet johduttin kahlaamaan verässä. Siinä vaiheessa arabit olivat jo ottaneet käyttöönsä hyvin käyttökeloisen taktiikan eli "käpälämäki taktiikka", sen jälkeen he ovat menestyksekkäästi käyttäneet hyväksi havaittua taktiikkaa.
Sitä ei tiedetä kuinka paljon juutalaisia oli siihen aikaan jerusalemissa, varmaan satojatuhansia. Niistä ei kovinkaan moni jäänyt eloon.

Kun ristiretkeläiset palasivat jerusalemista niin taas muilutettiin juutalaisia, nyt heillä oli oma kannustushuuto: Hep Hep, se tulee latinan kielisestä lauseesta "jerusalem on kukistunut" (Hierusalem est perdita)
Mooseksen kirjassa taas kerrotaan kuinka juutalaisi kohdellaan kun heidät hajoitetaan kansojen joukkoon:

64 Ja Herra hajottaa sinut kaikkien kansojen sekaan maan äärestä toiseen...
65 Ja niiden kansojen seassa sinä et saa rauhaa, eikä jalkasi löydä lepopaikkaa. Herra antaa sinulle siellä vapisevan sydämen, rauenneet silmät ja nääntyvän sielun.
66 Ja sinun elämäsi näyttää sinusta olevan hiuskarvan varassa, yöt ja päivät sinä olet pelon vallassa etkä ole varma hengestäsi.
67 Aamulla sinä sanot: 'Jospa olisi ilta!' ja illalla sanot: 'Jospa olisi aamu!' -sellaista pelkoa sinä tunnet sydämessäsi, ja sellaisia näkyjä sinä näet silmissäsi.

Tuskimpa löytyy yksikään joka väittäsi etteikö noin ole tapahunut?

Empiristi

Meinaatko että ilman luovutuksia Suomi ei olisi saanut aseapua?
Kyse ei ole siitä olisiko suomi saanut aseapua vai ei, vaan kyse on siitä mitä Horelli ja kumppanit ajattelivat. Ehkä Horelli ajatteli että jos juutalaisia ei luovuteta niin ei myöskään aseapua tule.
Olen melko varma siitä että jos Horelli ja kumppanit olisivat tienneet mitä saksassa tapahtuu niin heitä ei olisi luovutettu.

Martin Luder/Luther oli Gootti ("muinaisruotsalainen") eikä saksalainen. Hänen Saksalainen identiteetti "Saksan kirjakielen kehittäjänä" on samalla tavalla kuin "Mikael Agricola Suomen kirjakielen kehittäjä" jälkikäteen kehitetty ja samasta lähteestä. Siihen aikaan kun Martin Luder/Luther puhui Juutalaisten joukkotuhoamisesta, Juutalainen tarkoitti kaikkia ihmisiä. JW (juutalainen) on mutaatio IM (ihminen). Martin Lutherin Toinen Valtakunta edelsi Kolmatta Valtakuntaa jota edusti Adolf Hitler.

JUmala > JWmala > IMMALA

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Cicero
Toisin sanoen hän oli kalifin jälkeen korkeaarvoisin henkilö espanjassa, kun sitten espanjalaiset viimein ajoivat maurit meren taakse niin sen jälkeen alkoivat juutalaisvainot.Juutalaisvainot alkoivat Espanjassa silloin kun Pohjois-Afrikasta tulleet almohadit ottivat siellä vallan. Juutalaiset ottivat aluksi espanjalaiset vastaan pelastajina.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Almohadit

Cicero
Sitä ei tiedetä kuinka paljon juutalaisia oli siihen aikaan jerusalemissa, varmaan satojatuhansia. Niistä ei kovinkaan moni jäänyt eloon.

Jerusalemissa oli minun tietojeni mukaan silloin 30 tuhatta asukasta kaiken kaikkiaan, eivätkä edes kaikki juutalaisia.

Cicero
Eräs historiallisesti merkittävä henkilö oli juutalaissyntyinen, eli Kolmubus.Niinkö?

Advocatus Diaboli
Hitler poimi perusteluja kaikkialta, eikä välittänyt jos niiden käyttö johti ristiriitaisuuksiin. Tärkeintä oli kuulostaa vakuuttavalta. Tietenkin sanomaa vaihdeltiin aina yleisön mukaan. Akateemikoille puhuttiin tieteellisestä syystä muokata Saksaa, kansalla taas paasattiin Luojan tahdosta.Hiter kuului olleen erityisen innostunut Esterin kirjasta. Hamanin puheesta Kserkseelle.
http://www.suol.fi/raamattunet/ester.html

Toinen kohta johon Raamatussa on puututtu on jumalainen komento, jossa juutalaisten tulee olla vaelluspaikassaan "muukalaisina". Tämän katsottiin aikanaan merkitsevän sitä että uskonto kieltää juutalaisia integroitumasta länsimaiseen yhteiskuntaan. Kun juutalaisten määrä lisääntyi, syntyi "juutalaiskysymys". Siinä diskurssissa aivan neutraalina asiana pohdittiin sitä miten heistä päästään kaikkein parhaimmalla tavalla eroon.

Ratkaisu oli niin totaalinen että se estää meitä näkemästä juutalaisuutta sellaisena vieraana kulttuurina mitä se oli ennen sotia Euroopassa. Ei ole poliittisesti korrektia esittää että juutalaiset olivat eurooppalaisille – ei vain Hitlerille – toiseus, joka käsityksen mukaan eli loisena, vei naiset, oli taipuvainen rikollisuuteen, ja uhkasi länsimaalaisuutta. Tästä käytännöstä on toki hyviä seurauksia, mutta myös huonoja. Yhteyttä Halla-Ahoihin ei nähdä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat