Seuraa 
Viestejä45973

En tiedä monesko tälläinen kysely tämä on, mutta onhan hyvä saada jonkinlainen käsitys tiede.fiiläisten ateismin asteesta!

Eli 1)
Juumala ei ole! HULLU OOT, Daavidin mukaan! Tai uuden käännöksen mukaan MIELETÖN!
2) Juumala on, mutta hänet pitää pitää pitää olemattomana!
3) Ehkä on: En nää häntä toiminnassa, joten en oo varma!
4) Aivan takuulla on, ei pienintäkään epäilystä!

Kommentit (6)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

On se jännä miten voi olla olemassa kysymyksiä joihin kukaan nero, filosofit eikä muut älykkäät ajattelijat eikä tiedemiehet osaa yksinkertaisesti sanoa juuta eikä jaata. Kaikki on eri mieltä asiasta, perustuvat vain mielipiteisiin. Järkeen on paha vedota tässä kysymyksessä koska sekään ei tunnu auttavan asiaa, pikemminkin johtaa ristiriitaisiin päätelmiin.

Jumalan puolesta voi esittää joitakin järkeen perustuvia argumentteja. Ihan ensimmäisenä vaikkapa, miksi on olemassa mitään? Kukaan ei osaa vastata tähän. Jotenkin tuntuu että on ollut oltava jokin joka tämän pisti alulle, jokin. Tässäkin on se ongelma että sitten voi samalla lailla ihmetellä että kukas tuon jumalan sitten loi, mistä se putkahti. Eli oikeastaan tämä yksinään on jo aikamoinen pähkinä purtavaksi kenelle tahansa. Tuntuu kuin olemassa olisi jokin totuus jota ei voi selittää. Minä ainakaan en vain keksi järkevää selitystä maailmankaikkeuden olemassaololle.

Toinen on se että jos jotain nyt kuitenkin on, niin miksi kaikki on näin - kaunista.. tai tälläistä.. tuntuu että kaikella on tarkoituksensa. Painovoima, mikä loistava voima, millaista olisikaan ilman sitä. Vaan mitä se mahdollistaakaan, kaiken tämän, planeetat, tähdet, niiden muodostamat järjestelmät.. tuota kun lähtee miettimään pidemmälle niin siinä ihan flippaa että kuinka sopivasti onkaan sattunut että universumissamme vallitsee kaikki nämä luonnonlait ja juuri nämä luonnonlait juuri sellaisina kuin ne ovat. Koitappa itse suunnitella universumi täysin puhtaalta pöydältä ja keksiä ihan omat luonnonlait sinne jotka johtaisivat toimivaan järjestelmään jossa syntyy eläviä erilaisia lajeja jotka kaikenlisäksi tulevat jotenkuten toimeen keskenään! Ajatelkaa maailmaa, ajatelkaa. Ja tapa jolla sen koemme, aivan liian kaunista ja täydellistä ollakseen vain jotain tyhjästä sattumalta syntynyttä "jotain shittiä".

Sitten nuo kaikki kertomukset, esim Raamattu. Paljon on kaikkea kirjallista matskua ihmetapahtumista, mutta ne voivat kaikki kyllä olla bullshittiä. Mutta silti mielenkiintoista että tuollaisia juttuja ihan tosissaan väitetään, eikö niillä muka olisi minkäänlaista todellisuuspohjaa. En ota kantaa tämän enempää niihin, kunhan toin senkin esille.

Lisäksi minä ihmettelen miksi me ollaan täällä kokemassa tätä. Vai onko tietoisuus tosiaan pelkkä illuusio ja harhaa. Minä en voi uskoa sitä. Tämä on kyllä jotain muutakin. Esimerkiksi, kipu, se vaan tuntuu pahalta. Ei se ole pelkkää signaalia, eikä siihen reagoida niin. Kaikki me tiedämme sen. Emme halua kidutettavaksi. Kipu on ikävä asia, siihen ei voi suhtautua neutraalisti ja analyyttisesti tyyliin "jaa, sormeen sattuu, pitääpi siis ottaa se pois pannulta etten vahingoita itseäni." Tiedän että tottakai siis kipuun täytyy reagoida voimakkaasti jotta sitä myös varmasti välttelisi, evoluutiohan sen on meihin koodannut, mutta siltikin.. asiahan tuli esille tuolla aiemminkin jo kun ihmettelin, että miksei eläintä saisi kiduttaa juuri ennen kuin sen tappaa, niin, miksei? Jos se kerta kuolee kohta niin ei niistä vaurioista ole sille haittaa. Siltikin kiduttaminen tuntuisi väärältä ja pahalta, ei niin voi tehdä, kipu on jotain suurempaa kuin vain signaalia hermoista aivoihin. Jos sen rautalangasta oikeen vääntäisi, niin sanoisinko että tuntuu kuin liiallisen kivun kokeminen voisi jotenkin vahingoittaa sielua. Pahempi asia kuin kuolema. Tämä siis jollain lailla myös puoltaa jollain tavalla jumalaa minun mielestäni.. jos vaikka on se sielu niin sitten on kai myös jokin jumaluus, en tiedä.. no ihan sama.

Jumalaa vastaan on myös argumentteja. Ensinnäkin, siitä ei ole ainoatakaan todistetta. Toiseksi, jumala olentona tuntuu jotenkin naiivilta ajatukselta. Mistä se muka olisi tullut? Mitä varten? Miksi hän pyrkisi mihinkään? Mitkä ovat hänen motiivejaan ja intressejään, miksi? Mikä vittu jumala oikein olisi?

Jumala ei myöskään koskaan vastaa rukouksiini, ainakaan niin että ymmärtäisin.

くそっ!

Toki Jumala on olemassa, sitten se tunnustetaan kun Jumala löytyy jostakin.
Jumalahan on se ,joka kyttää meitä jokaista taukoamatta .Jumala valvoo teemmekö (ihmisen määrittelemiä) syntejä ja on koetellut ihmistä aina aikojen alusta saakka. Jumala koettelee ihmistä ja tappaa mm. kehtovauvoja mutta ei tapa asetehtailijoita . Toiset ihmiset joutuvat helvettiin (kehtovauvat ?) toiset taas eivät -siis ne jotka uskovat Jumalaan.
Amerikkalaisten Jumala rakastaa rahaa ja rahakkaiden on ollut aina kirkon mielestä helpompi päästä taivaaseen (aneet) kuin tavallisten köyhien .

Kaiken tämän Jumala tekee sen vuoksi, että Jumala rakastaa meitä.
Ennenkuin Jumala muuten loi kaiken olevaisen loi Jumala itsensä .

Loogista-eikö totta ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei ole todistettu minkään spagettihirviöiden olemassoloa, joten miksi sellaista pitäisi olettaa olevan olemassa?

Nyt jos joku ehdottaa, että todista ettei ole, niin sanon jo nyt: Olemattomuutta ei tarvitse todistella.

JaakkoFagerlund
Nyt jos joku ehdottaa, että todista ettei ole, niin sanon jo nyt: Olemattomuutta ei tarvitse todistella.

Tuli etsimättä mieleen samansuuntaiset ajatukset. Piti jopa alkaa kommentoimaan mutta nyt kun ehdit ensin niin eipä tähän ole mitään lisättävää

Näin se vaan on pojat hihhulit

on zuumala olemassa siitä lähtien kun voit aukottomasti tieteellisen kriittisen tarkastelun läpi todistaa logisilla argumenteilla ko. hahmon olemassaolon. Tuskinpa pystyt, silti odotan innolla.

Jumalanistien perus olettamus on, että ihminen on ylitse muiden ja kuolemakaan ei ihmistä uhmaa, kun tulee jumala tai jumalat pelastamaan. Nuo naiviit ajatukset riittävät yksistään kumoamaan koko jumala käsitteen.

Se on kovaa tää elämä. Myönnän sen itsekin, mutta ei se auta se on vain yritettävä pitää jalat maassa. Elämä on tässä ja nyt, eikä siellä jossain.

Toisaalta antaa uskovaisten yms. haihatella niin kauan kuin eivät muiden elämää sillä pilaa tai hankaloita. Jos se jessus ei sitten tuhoaisi niin paljoa aivosoluja, kuin vaikka herska tai kossu. Noh usein nuo uskovat tuntuvat olevan enemmän tai vähemmän muidenkin päihteiden kanssa tekemisissä, kuin vain uskonnon.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat