Seuraa 
Viestejä45973

Suomi voitti taas, mutta missä se näkyy?

Keskustelun avauksena toimikoon Ilta-Sanomien uutinen aiheesta:

Suomi on jälleen kerran ykkösenä, kun arvostettu sveitsiläinen World Economic Forum listaa maailman kilpailukykyisimpiä maita. Yhdysvallatkin rämpii kakkosena.

Melkein vuotuista ilouutista kaivataankin taas piristämään suomalaisten työpaikkojen arkea. Niissä pelätään YT-neuvotteluja ja irtisanomisia, kun yhä useampi työ karkaa Kiinaan ja muihin halpamaihin. Onko hienolla listasijoituksella mitään käytännön arvoa?

- Iso kysymys on se, että jos Suomi todella on maailman kilpailukykyisin, niin miksi tänne ei tulla isolla rynnäköllä ulkomailta, kysyy Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen ennustepäällikkö Pasi Sorjonen.

Hänen mukaan World Economic Forumin mittari osoittaa paremminkin sitä, että yhteiskunta on hyvin valmiiksi rakennettu. Tuottavuus on valmiiksi kova, julkinen sektori on hyvässä kunnossa, rikollisuutta on vähän ja niin edelleen.

- Päällimmiltään kaikki on kunnossa. Se ei kuitenkaan kerro millaista talouskasvua on odotettavissa ja mitä tapahtuu työllisyydelle.

EK:n vastaava ekonomisti Penna Urrila pitää selvitysten ongelmana sitä, mitä kilpailukyky oikeastaan on.

- Tämän selvityksen tapaan mitattuna Suomi on maailman kilpailukykyisin maa. Mutta kellään ei ole oikeaa vastausta mitä oikeastaan pitäisi mitata.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa.htm#id1060432

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat