Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

Kuvitella tilanne jossa korsto Rami Rakennusmies ja Juppi Juha törmäävät kulturellin soittoruokalan välittömässä läheisyydessä olevassa ahkerien aasialaistaustaisten henkilöiden pitämässä korkeaa kolesterolia ylläpitävää ruokaa tarjoavassa ravitsemusliikkeessä.

Ramia alkaa vatuttamaan se että kravattikaulainen Juha oli selvinpäin minkä takia hoiti logistisesti itsensä nopeammin kassalle. Vahvassa humalassa olevalla Ramilla alkaa lähes kirjaimellisesti keittämään. Keltaihoinen riisinviljelijä perheestä oleva tomera ravintolapäälikkö kehoittaa juhlakansaa sijoittamaan itsensä viereiselle kadulle. " Tee menaa uloos! Taala ei saaa taapela!" Kuin ihmeen kaupalla Ramikin ymmärtää missä miehestä otetaan mittaa. - Ei siis wc:ssä peilin edessä viivottimen kanssa-

Taannoin suomessa ollaan siirtytty poliisista sivareiden ylläpitämään keskustelujoukkoihin. Läheinen keskustelija soittaa Didgeridoolla vahvistuksia puntaroiden tilanteen vakavuuden. Vastaus saapuu romanttisen kuun valaistessa valkoisen Pax nimisen rauhan kyyhkyn jalkaan sidottuna.

"Meditoi viisi minuuttia lähetimme jooga lentäjiä matkaan ja he saapuvat seuraavassa elämässä oravan muodossa auttamaan!"

Tajuttuaan tilanteen Håkan puuttuu tomerana tilanteeseen varmistettuaan ettei vahinkoa tapahdu tehden tarpeensa läheiseen bemarin renkaaseen kapinoiden täten anarkistisesti yläluokan valtaa vastaan sivarikratiassa jota hallitsee hevarinörtti.

Hän pysäyttää Ramin sydämen iskemällä häntä verbaalisesti vyön alle. Juha ja sivari poistuvat syömään voittosaalista aasialaiseen ravintolaan. Juha valittaa aasialaisille omistajille että Rami on tilannut lihamakkaran ja vaatii tilalle avomaakurkkua.

Rasismismiin kääntynyt entinen riisinviljelijä, sanoo sivarille että herra on hyvä ja laskee housut kinttuihin ja syö sitä omaansa. Tehokkaasta asiakaspalvelusta viehtynyt keskustelija-sivari rupeaa laulamaan "Keitä ne on ne sankarit Sellaiset sankari miehet, jotka tosipaikan tullen itkevät, muunnettuna sankarit sana sivariksi"

Herättyään krapulastaan Rami tulee pyytämään anteeksi Juhalta erhettään ja he halaavat toisiaan silmät kostuneina kuin parhaimmat ystävyksettäret.

Ainut epäilijä on entinen riisinviljelijä joka kysyy mielessään loukkaamatta asiakkaiden tunteita: "Että jos Thaimaassa järjestystä pitäisi yllä sivarit olisi kaikkia aivan päin prinkkalaa, mutta se on ymmärrettävää olemmehan Suomessa"

-

Kommentit (5)

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

Totta puhuen suhtaudun ristiriitaisesti poliisiorganisaatioon, arvostan sitä että heillä on pamput ja siniset univormut, mutta toisaalta karsastan sitä että häviävä vähemmistö on sivarin käyneitä.

Pelkään että jos on antanut vuoden tai puoli turruttaa ajattelukykyään armeijan kaltaisessa laitoksessa, voi luovuus siinä kärsiä.

Arvostan enemmän sellaisia ihmisiä jotka osaavat toimia luovasti entuudesta tuntemattomassa tilanteissa tai olosuhteissa kuin sellaisia jotka jäävät junnaamaan paikallaan tai tekevät vaan mitä poliisikoulussa opetettiin.

Tietyissä asioissa tuleekin olla kurinalainen ja joustamaton mutta mikäli tämä on absoluuttinen elämän ohje niin voidaan joutua tilanteiseen jossa on myöhäistä valita pienempi paha välttäen kokoajan suuremman pahan kohtaamista.

-

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008
GradStudent
Täytyy sanoa että aloittajan verbaliikkaa on ilo lukea. Rosoista ja elämänmakuista tarinaa tulee. Keep it up!Kiitos, toisinaan saan purettua paineita tällaisella ilmaisutavoilla, lievittäen maailman tuskaa joka painaa harteitani kuin Pietarin jätevedet symboloiden Äiti Venäjän tuskaista itkua kun sananvapauden airut, Politkovskaja soittelee harppua taivaassa.

-

Joo, noh.

Mielenkiintoinen teksti ja lähtökohta. Poliisikoulussa taitaa armeijasta saada lisäpisteitä hakuvaiheessa joten ehkä siksi siellä intin käynneitä on enemmistö.

Moni alalle haluava varmaan käykin armeijan olettaen että siitä on hyötyä ammatissa (ja hakuvaiheessahan sitä onkin)

Tämä porkkana on (mielestäsi) ikävä ja voihan se ollakkin että se jättää luovuuden vähän syrjään. Voihan se olla että ko ala vain sattuu imemään tietynlaisia ihmisiä remmiinsä.. ehkei se intti ole se syypää vaikkakin vaikuttaa ihmisen valintapäätökseen.

Katsotaan jos keskustelu tästä jatkuu, pureudun sitten syvemmin aloitusviestissä kuvitelluun tilanteeseen ja ajatukseen poliisiorganisaation muuttumiseesta

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat