Seuraa 
Viestejä1918

Minulle tapahtui hauska sattumus tänään kun kävin työterveyshuollossa kuulemassa virtsakokeen tuloksen. Kokeeseen mentäessä olin niin hermostunut koska rakko huusi tyhjennystä joten unohdin mennä varatulle lääkärille ja menin suoraan laboratorioon antamaan virtsanäytteen. Tänään minulle selvisi kyseisessä yksityisen lääkäriaseman terveys-sisaren kertoman mukaan että joudun maksamaan peruuttamattomasta poisjäännistäni 25€. Höylättyäni Visa Electroniani, päätin hyödyntää tilanteen ja ottaa ilmaisen kahvin. Hetken mietittyäni asiaa löysin kuin löysinkin pilvestä hopeareunuksen. Huomautin kohteliaasti terveys-sisarelle että: ”Täällä on sitten laadukasta kahvia kun hinta on 25€!” Siihen hän vastasi: ”Sovitaan sitten niin!”.

Ilmainen lounas, onko sellaisia, minkälaisia niiden nautiskelijat ovat.
Sanan ilmainen voi ymmärtää kahtalaisesti. Joko kategorisen tiukasti tai suhteellisesta näkökulmasta.

Esimerkiksi armeijassa olevat miehet urakoivat aterioidensa ja päivärahojensa eteen kuin orjat suhteessa sivareihin joille on annettu mahdollisuus ottaa chillisti ja saada paremmin fyffee joko vapaa-ajan töissä tai pelkästään parempana ruokarahana joka on kaiketi nykyään öbaut 12egee. Harva opiskelija käyttää syömiseen kuukaudessa 360€. Näin ollen voisi sanoa löysässä merkityksessä sivareiden nauttivan ilmaisia lounaita, varusmiehiin verrattuna. Sivarit ovat siis kohtalon uhreja joutessaan palvelemaan Isänmaata.

Toinen ääripää ovat nuoret opiskelijat jotka saavat koulussa ilmaisia lounaita, mutta maksavat siitä sen hinnan että joutuvat istumaan päivittäin 5-8h koulun penkillä. He ovat siis vajaavaltaisia henkilöitä ja heidät on määrätty hoitamaan tietyn pituinen oppivelvollisuus.

Kolmas esimerkki on sosiaalitoimiston työikäiset asiakkaat. He saavat ilmaisia lounaita muiden selkänahasta kerättyjen verorahojen muodossa. He ovat yhteiskunnan hylkiöitä, pohjasakkaa joko ympäristön vaikutuksesta tai ympäristön ja omasta saamattomuudesta he maksavat lounaastaan henkisen nöyryytyksen muodossa.

Neljäs esimerkki ovat eläkeläiset jotka nauttivat ilmaisia lounaita eläkerahoillaan, tosin nauttien työnsä hedelmistä elämän loppumetreillä. Harva ihminen kyseenalaistaa väitettä että on reilua että eläkeiässä saadaan ottaa rauhallisemmin, yhteiskunnan jäsenten myötätunto on heidän puolellaan.

Eli sananlasku: ”Ei ole olemassa ilmaisia lounaita” näyttäisi pitävän paikkansa. Lounaan nauttija tai joku toinen on ennen, nykyisyydessä tai tulevaisuudessa tullut maksaneeksi joko rahan tai henkisen nöyryytyksen muodossa tarpeensa tyydyttämisestä.

Minulle on jäänyt epäselväksi kuinka joku täysin työkykyinen ihminen voi halutessaan nauttia ilmaisia lounaita sossun lomakkeita täytellen. En ymmärrä, ymmärtääkö päättäjät, ettei ole järkevää antaa ymmärtää että ilmaisia lounaita on olemassa.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (29)

h&h
Ilmaisia lounaita ei ole.

Ei niin kauan, kun ahneus on vallalla, --jota perustellaan luuloilla, että on arvokkaampi kuin muut.

Kaikki haluavat kaiken aina mahdollisimman halvalla, mutta kukaan ei halua tehdä työtään mahdollisimman halvalla. Ihmiset eivät siis ole tolkuissaan, Jos haluaa mahdollisimman halvalla, niin silloin ei ole oikeutta vaatia työstään mitään ansiota, jolloin jokaisella olisi reaalinen mahdollisuus saada kaikki halvalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tyhmä paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä.
Kaikki maksaa nykyään niin paljon että jos rahoja ei ole "ansainnut" rehellisesti, niin ei vituta kun se otetaan pois.
Ei työteko kannata ellei tee työtä mitä oikeasti haluaa.
Kuka käski olla läski

Sanoisin kuitenkin, että koululaiset saavat ilmaisen lounaan päälle vielä ilmaisen opetuksen. Oikeasti ilmaisia lounaita ei ole, aina joku sen joutuu maksamaan. Joillekin annamme ilmaisi lounaita vastikkeeksi yhteiskuntarauhasta, jotkut tienaavat lounaansa suostuttelemalla muut tekemään työt puolestaan.

Sossuspurgujen pitäisi luoda jonkinlainen pieni yhteisö, jossa sitten jakelisivat ruokaa ja tavaraa tasavertaisesti ja auttaisivat vielä heikompaa.
Esimerkkinä voin pitää erään kiinalaisen ystäväni eräänlaista verkostoa, missä on useampia kiinalaisia perheitä, jotka sitten auttavat toisiaan, rahallisesti, mikäli siihen on jollakin tarve. Tämä on mielestäni sitä oikeaa solidaarisuutta.. Söinpä muuten tämän ystäväni luona ilmaiseksi, mutta jätin 5€ pöydälle syötyäni..

Kyllä ne Etelä-Amerikan ja Afrikan köyhät on jollain tavalla maksanut sunkin elintason.

Muista se ku hörppäät lähes orjatyövoimalla tuotettua Nestlen kahvia.

"Kolmas esimerkki on sosiaalitoimiston työikäiset asiakkaat. He saavat ilmaisia lounaita muiden selkänahasta kerättyjen verorahojen muodossa. He ovat yhteiskunnan hylkiöitä, pohjasakkaa joko ympäristön vaikutuksesta tai ympäristön ja omasta saamattomuudesta he maksavat lounaastaan henkisen nöyryytyksen muodossa."

Jep. Niinhän tuota joukkoa kohdellaankin. Totuus on vain se että monet heistä käyvät töissä ja asuvat pakosta niin kalliissa vuokra-asunnossa, että joutuvat hakemaan tukea. Nousu tästä ahdingosta on mahdotonta leimautumisen vuoksi. Se ajaa usein myös pois työelämästä, koska hylkiöksi leimautumisen lisäksi ei tarvitse välttämättä käydä aliarvostetussa työssä.

Tässä on paheksuttu köyhiä, jotka joutuvat turvautumaan yhteiskunnan apuun. Nostaisin esiin yhteiskunnan paraatipuolelta ilmaisten lounaiden nauttijat. Monille ministereille tuppaa käymään niin, että parin vuoden armottoman maasutuksen jälkeen he alkavat näyttää lihotusporsailta. Ministerin vieraillessa paikkakunnalla isännille avautuu oiva tilaisuus tarjota parasta ruokaa ja juomaa arvovieraan siivellä itselleen. Ministerillä täytyy olla rautainen itsehillintä, mikäli pystyy vastustamaan jatkuvasti eteen katettuja herkkuja notkuvia pöytiä. Takavuosilta tulee mieleen esimerkkejä sekä mies- että naisministereistä, jotka lihoivat ministerikautensa aikana kymmeniä kiloja.

Vierailija

Koska minussa asuu pieni aito sosialisti (päinvastoin kuin useimmissa palstan sosialisteissa), on mielestäni kohtuullista, että kaikille taataan yhtäläiset "ilmaiset" lounaat vastineena yhteiskunnan tekemästä vapausriistosta. Ainoastaan sääntöihin sopeutumattomat, kuten vankilalaitoksen asiakkaat, nauttivat ilmaisia lounaita.

sigfrid
Koska minussa asuu pieni aito sosialisti (päinvastoin kuin useimmissa palstan sosialisteissa), on mielestäni kohtuullista, että kaikille taataan yhtäläiset "ilmaiset" lounaat vastineena yhteiskunnan tekemästä vapausriistosta. Ainoastaan sääntöihin sopeutumattomat, kuten vankilalaitoksen asiakkaat, nauttivat ilmaisia lounaita.On se niin väärin

baal1984
Kolmas esimerkki on sosiaalitoimiston työikäiset asiakkaat. He saavat ilmaisia lounaita muiden selkänahasta kerättyjen verorahojen muodossa. He ovat yhteiskunnan hylkiöitä, pohjasakkaa joko ympäristön vaikutuksesta tai ympäristön ja omasta saamattomuudesta he maksavat lounaastaan henkisen nöyryytyksen muodossa.

Pahemman luokan sosiaalirasismia. Kummaa on se että sitä viljelevät eniten juuri hyväosaiset, jotka ovat muuten niin niin suvaitsevaisia, ja mm. maahanmuuttajien ja romanien ym. vähemmistöjen arvostelu on suoranainen tabu ja osoitus alemmasta sosiaaliluokasta. Koskahan sosiaalirasismi kriminalisoidaan?

Ilmaisia lounaista saavat erityisesti ne jotka niitä eivät tarvitsisikaan. Linnan juhliinkin voisi kansanedustajille laittaa hyvin muutaman sadan euron sisäänpääsymaksun ja summan antaa vaikka Hurstille.

Ben Zyskowicz parhaana esimerkkinä on poliitikko joka kulkee juorulehtikuvien mukaan aivan kaikissa kissanristiäisissä, ensi-illoissa jne. syömässä ja juomassa toisten laskuun. Kuinka paljon tätä tapahtuukaan hänen ja muiden poliitikkojen sekä virkamiesten toimesta valtion laskuun jos jonkinlaisessa kestityksessä koko ajan. Lipponen saa ilmaisen työhuoneen ja apua kirjansa kirjoittamiseen, kai edes kirjan tuotoista maksetaan takaisin? No ei tietenkään. Miksi ihmisiä joille tulee rahaa ovista ja ikkunoista palkitaan vielä ilmaisilla lounailla, eikö heillä ole sentään itse varaa maksaa? On kaiken maailman seminaareja, matkoja ym.

Rikkaiden lapsilisät, jotka laitetaan suoraan lasten korkeakorkoiselle tilille odottamaan aikuisikää, miksi rikkaille ihmisille maksetaan tälläistä sosiaalitukea, miksei kukaan rikas valita niistä?

kabus
Tyhmä paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä.
Kaikki maksaa nykyään niin paljon että jos rahoja ei ole "ansainnut" rehellisesti, niin ei vituta kun se otetaan pois.
Ei työteko kannata ellei tee työtä mitä oikeasti haluaa.
Kuka käski olla läskiAlkuun luulin, että tämä on esim. kansanedustajista yms.

Joo ei perusduuni kannata yleisesti ottaen ainakaan Suomessa. Jaa läski. Hmm entä jos on normipainoinen mutta kuluttaa reilusti keskimääräistä enemmän?

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Harva siellä sossussa turhaan käy tai täyttelee lomakkeita.
Täysin työkykyisiä ei ole kun ehkä 5 prosenttia niistä.

95 prosenttia niistäkin kävisi töissä jos jotenkin olisi mahdollista.

kyllähän sitä työtä löytyy vaikka mitä, mutta harva siitä maksaa palkkaa.

Lähinä työttömät pitäisi koulutuksen kautta saada takaisin työmarkkinoille.

Koulutuspaikkojakin aika rajallisesti, kun vertaa työttömien määrään.

Työn vaativuuden taso on noussut niin paljon, että moni työtön on jäänyt jälkeen lopullisesti jos esim olet ollut vaikkapa 10 vuotta työttömänä.

Itseäni ihmetyttää porukka, joka nostaa hirveää palkkaa tekemättä mitään! Kansanedustus pitää laittaa tulospalkkauksen piiriin, ja kun sinne kerran valitaan, pitää täyttää tietyt vähimmäis kriteerit, mitä on saatava aikaan jokaisen vuoden kuluessa! Ja kaikki kulukorvaukset reaali määräisinä, selvitettynä ja eriteltynä kuitteja vastaan takautuvasti, myös selvät listat mitä noudattaen kuluja kansa korvaisi. Myös kunnon uhkasakko saamattomuudesta voisi auttaa...
Kaikenmaailman paperinpyörittäminen voisi loppua, tietyt tahot pystyisivät yhdeltä luukulta monen sijaan asiat hoitamaan!
Tarvitaan selvitys mihin kaikki talouskasvun noususta saadut rahat oikeen virtaavat, sillä ainakaan ne, eläkeläiset, lapsiperheet, sairaat ja syrjäytyneet, eivät mitään ole hyötyneet! Tosiasiassa verorahojamme käytetään suunnattomasti täysin turhaan, mielikuvitus koneen pyörittämiseen ja huoltamiseen, ja lopputulos selviää ruokajonojen pidentymisenä samalla kun jotkut vaan mussuttavat ilmaisia lounaita samalla kun ikkunoista ja ovista virtaa omaan taskuun verorahoja!
Jos olisin lapseton, olisin muuttanut maasta johonkin missä käytetään edes vähän inhimillisyyttä toiminnassa. Verojen maksamisella pitäisi saada jotain vastiketta, edes nähdä!

brainless
kabus
Tyhmä paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä.
Kaikki maksaa nykyään niin paljon että jos rahoja ei ole "ansainnut" rehellisesti, niin ei vituta kun se otetaan pois.
Ei työteko kannata ellei tee työtä mitä oikeasti haluaa.
Kuka käski olla läskiAlkuun luulin, että tämä on esim. kansanedustajista yms.

Joo ei perusduuni kannata yleisesti ottaen ainakaan Suomessa. Jaa läski. Hmm entä jos on normipainoinen mutta kuluttaa reilusti keskimääräistä enemmän?
Ei liity ihmisen painoon mitenkään. Se on sanonta, jos et tajunnut.

Kannatan sitä että ihmisten pitäisi tehdä rahansa eteen työtä, mutta kun Suomessa se ei kannata pienellä palkalla. Ei ole mitään järkeä uhrata elämäänsä ja terveyttä työhön, kun ilmankin pärjää.
Jos et voi voittaa niitä, liity niihin.

kabus
brainless
kabus
Tyhmä paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä.
Kaikki maksaa nykyään niin paljon että jos rahoja ei ole "ansainnut" rehellisesti, niin ei vituta kun se otetaan pois.
Ei työteko kannata ellei tee työtä mitä oikeasti haluaa.
Kuka käski olla läskiAlkuun luulin, että tämä on esim. kansanedustajista yms.

Joo ei perusduuni kannata yleisesti ottaen ainakaan Suomessa. Jaa läski. Hmm entä jos on normipainoinen mutta kuluttaa reilusti keskimääräistä enemmän?
Ei liity ihmisen painoon mitenkään. Se on sanonta, jos et tajunnut.

Kannatan sitä että ihmisten pitäisi tehdä rahansa eteen työtä, mutta kun Suomessa se ei kannata pienellä palkalla. Ei ole mitään järkeä uhrata elämäänsä ja terveyttä työhön, kun ilmankin pärjää.
Jos et voi voittaa niitä, liity niihin.

Ja vielä, että todellisuudessa liian moni on työtön omasta syystään esim päihteiden takia.

ps. Olen työtön ja onnellinen

Vierailija

Vauhdista poisjääneistä on huolehdittava, mutta aivan toinen kysymys on kuka syö ilmaisia lounaita. Ilmaisen asian niin, että esimerkiksi Mikael Lilius syö monenkin edestä ilmaisia lounaita.

En arvosta, ilmaista lounasta ei ole. Joku, eli veronmaksaja, maksaa sen lounaan sen itselleen ilmaiseksi saavalle.

Opiskelijoihin ja koululaisiin tulee satsata, he ovat tulevaisuus. Opiskelija maksaa töihin mennessään muiden veronmaksajien hänelle aikoinaan tarjoamat lounaat maksamalla itse nuoremmille opiskelijoille.

Eläkeläiset ovat eläkkeensä selkänahastaan jo raapineet ja lounaansa etukäteen kalliisti maksaneet.

Ilmaisia lounaita hyödyntävät elämäntapatyöttömät, jotka eivät edes halua mennä töihin, ovat loisia.

Kukahan loisista kehtaisi astua veronmaksajan eteen ja perustella päätöksensä niin kauniisti, että veronmaksaja sen ymmärtäisi

Kaikki verorahahan kiertää valtion kassan kautta ja jaetaan sieltä.

Ilmaista lounasta ei ole.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat