Seuraa 
Viestejä45973

Onko tuttua?

Insinööri mutisee omituisia asioita termeillä, jotka ovat uudelle työntekijöille ihan outoja asioita. Duunaria ei välttämättä edes kiinnosta koko asiat, koska sen takia hän on duunarin uransa valinnut. Yleensä tämä teknisillä termeillä taiteilu muodostuu syyksi nro 1, minkä takia työn saattaminen loppuun ei duunarilta ota onnistuakseen.

Onko mitenkään mahdollista, että tämä korkeammassa virassa oleva ihminen voisi toimia enemmän yhteistä hyvää silmällä pitäen ja käyttäisi yleiskieltä asioiden perille menemisen parantamiseksi?

Viestintää lukeneena ihmisenä, on saanut huomata aivan samat ilmiöt, mitä on kirjoissa on teoretisoitu. Iän ikuinen ongelma on, että korkeammissa viroissa olevat ihmiset käyttävät statuksen tuomaa valtaa siinä merkityksessä, että voisivat tuoda omalle muuten niin pienelle egolle jotain vaikutusvaltaa ulkomaailman nähden. On hyvin harmillista, että hyvin moni ihmisistä pyrkii parempiin ammatteihin vain sen vuoksi, että pääsevät sillä korjaaman lapsuuden/nuoruuden aikaisen ehdottoman alistumisen muiden tahdolle. Missä lienee luuraa silloin aito kiinnostus asiaan?

Esimerkiksi ulkomaalaisenkin läsnä ollessa minulle on selvää, että käytän koko tapaamisen ajan englanninkieltä ja jopa silloin, kun kysyn jotain suomalaiselta kaveriltani. Vaikka ei edes muistaisi jotain sanaa, niin siinä tapauksessa yrittäisin silti. Mistä sitä tietää, vaikka tämä ulkomaalainen kuuntelee ja löytää oikean sanan sinun puolestasi? Kahden pään käyttö on taatusti tehokkaampaa, kun ne saadaan yhteistyöhön. Näin myös toimin senkin takia, että ulkomaalainen ei tunne oloaan ulkopuoliseksi.

Jos tuon kaltainen esimerkki uppoaa jollekin paremmin, niin minkä takia samaa ei sovelleta silloin, kun duunari ja suunnittelija kohtaa? Yleensä näiden ihmisten arvomaailma, vapaa-ajan harrastukset ja kiinnostuksen kohteet saattavat poiketa paljonkin, jolloin ollaan melkein kuin 'ulkomaalaisia' keskenään. Lasken armeijaan liittyvät keskustelut ulos tästä keskustelusta, sillä muissa maissa ei ole pakkoarmeijan kaltaista sosiaalista pelastusta p*sk*lle miehiselle itsetunnolle. Minusta on täysin selvää, että yhteistä kieltä käytetään ja joka ei niin tee, on muita kohtaan moukka.

Minusta asia menee myös niin, että viisaampi valistaa tyhmempää ja on mielestäni aivan turhaa nolostelua korkeammin koulutetulta henkilöltä, että joutuu valistamaan tyhmempää. Tässäkin lienee kyseessä jokin sellainen juttu, että korkeammassa virassa olevaa henkilöä nolostuttaa, kun hän samastuu duunarin asemaan. Hänelle itselle kun on niin vaikea paikka olla siinä tilanteessa, että myöntäisi olevansa tietämätön, vaikka duunari p**kat nakkaisi siitä, onko oikeassa vai väärässä. On tietysti olemassa niitäkin katkeroituneita duunareita, jotka kuvittelevat pystyvänsä samaan, mihin jokin suunnittelija henkilö pystyy, vaikka eivät ikinä siihen pystyisi. Ollaan ehkä katkeria sen vuoksi, kun kuvitellaan oman aseman johtuvan paljolti siitä, että ei ole ollut lähtöasetelmissa tasavertainen korkeammin koulutettuun henkilöön nähden.

Todennäköistä on mielestäni se, että moni negatiivinen kipinä saa alkunsa siitä, kun molemmat turhautuvat ja ei ymmärretä toisiaan. Muutama käytännön tilanne, jossa ei tajuta mitä toinen sanoo, panee jo kummasti mielikuvituksen laukkaamaan ja demonisoimaan toiselle pellen asun päälle ja pään, josta ruuvit tippuvat kävellessä.

Miten olisi, jos loisimme 'oikeaa' yhteishenkeä, eikä mitään typerää porukoitumista, jossa yhteisen sävelen löytäminen tapahtuu milloin milläkin vammaisuudella.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Vierailija

Esimerkki ylimenevän omanarvontunteen vaikutuksesta ajattelun selkeyteen tai päinvastoin.

Olin illastamassa seurassa, johin kuului professori ja ydinfyysikko. (Tässä tuli tärkeä pointti ) Tuli puhetta miksi lentokone lentää samalla koneteholla nopeammin itään kuin länteen. Ydinfyysikko teoretisoi asian johtuvan maapallon pyrimisliikkeestä, johon arvioin asiaan vaikuttavan oleellisesti mm. maan pyörimisliikkeestä johtuvat tuuliolosuhteet, koska kone lentää ilmasta koostuvassa väliaineessa ilmanopeutta. Professori sanoi heti alentuvasti, että ajatuksen esittäjä oli sentään ydinfyysikko, sanattomana viestinä ettei hänen esittämäänsä pidä minulaisena diletantin mennä korjailemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat