Seuraa 
Viestejä45973

Olen vaihtamassa autoa. Siirsin kohtalaisen ison summan rahaa eilen (perjantaina 30.5.) pitkäaikaistililtä toisen pankin käyttelytililleni. Veloitettu summa näkyi raaliaikaisena vähennyksenä siirtoni jälkeen pitkäaikaistilin saldossa.
Tänään (lauantaina 31.5.) siirretty summa ei vielä jostain syystä näy toisen pankin käyttelytililläni, eli joudun lykkäämään autokaupan ainakin maanantaihin (2.6.) saakka.
Herää kysymys: Missä ja kenen taskuun siirretty pääoma kasvaa korkoa perjantain 30.5. ja maanantain 2.6. välisen ajan? Minulta se on ainakin pois.
Tällaisen yksityishenkilön summissa asialla on lähinnä periaatteellista merkitystä, mutta ajatelkaapa isoja firmoja, jotka siirtelevät kymmeniä, jopa satoja miljoonia euroja kerrallaan!
Ovatpa rahalaitokset tainneet kehittää fiksun tavan kerätä mittavia korkosummia tällaisilla viikonloppuihin kohdistuvilla tilisiirtokikkailuilla.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Ennen taisi siirto kestää vielä kauemmin ja pankin sisällä tilien välinen siirto kesti sekin. Kyseessä on vanha käytäntö, jonka olet tavallaan hyväksynyt. Pankki lainaa rahasi ja korvaa niistä sitten miinuskoron (nykyisin).

Huono säästötilin korko on vielä suurempi varkaus ja taitavat pankit olla sen suhteen tavallaan "eiköhän tehdä näin, hyvä veli" väleissä. Korko myös lähes aina lasketaan kuukauden alimman saldon mukaan.

Laskun maksamisesta et pääse kustannuksitta. Joskus se ei maksanut mitään ja mitenkähän ne pankit silloin pysyi pystyssä? Lisäksi laskut voivat siirtyä pankkien välillä samoin kuin tilisiirtokin eli korkoa kertyy niistäkin. Puhumattakaan siitä, että keskimääräinen laskujen kierto/päivä euroissa voi olla varsin merkittävä lisä pankin maksukykyyn.

Koko rahanpyörityshomma onkin melkoista kansalaisten kusetusta. Sitä harrastaa valtiokin. Tulosohjauksen nimissä ja Sailaksen viisauksien siivittämänä, on esim valtion kiinteistöhallinto muka yhtiöitetty. Kapiteeli eli mikä se on kiskoo räävitöntä vuokraa valtion virastoilta ja kun tulos on hyvä nousee Kapiteelin ohjusten liksa. Tulos näkyy erillisenä tulona valtion budjetissa ja vuokraa maksava virasto ilmoittaa vuokransa menoksi ja saa sen valtiolta. Komeita lukuja sitten pyörii budjetissa ja sanon että jokin on perseellään.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45506

Pankki ne korot saa siltä ajalta kun se viivyttelee tilisiirtoja. Eipä tuota varastamisena voida pitää, olet ihan itse hyväksynyt kaiken sen vempuloinnin tiliä avatessasi. Kannattaa ennemmin hommata osakkeita, jos ylimääräistä rahaa kertyy sijoitettavaksi. Niillä tienaa varmemmin (vuosikymmenen tai parin aikaskaalassa) ja paremmin kuin millään tileillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat