Seuraa 
Viestejä45973

Ominaista kielellemme on että sitä puhutaan lähes samoin kuin kirjoitetaan. Suomen kielessä sanat eivät ala koskaan konsonanttiyhtymällä. Se on yksi syy siihen miksi suomalaisten on vaikea ääntää vieraskielisiä sanoja jotka alkavat esimerkiksi SKR, STR, SPR, GR -kirjaimilla. Suomen kielestä puuttuu kokonaan syvältä nielusta tulevat erilaiset korahdukset ja sihahdukset jotka lähinnä kuuluvat eläinmaailmaan. Suomen kielessä on vain yksi S -äänne.

Konsonantit kuten esimerkiksi B, D, G ja F ovat täysin vieraita kielessämme. Tyypillistä suomen kielelle on myös vokaalien runsaus konsonantteihin verrattuna. Kielemme on tunnetuista, tutkituista kielistä ainoa, jossa on enemmän vokaaleja kuin konsonantteja. 100 vokaalia kohden kielessämme on 96 konsonanttia kun taas esimerkiksi ruotsin kielessä konsonantteja on vastaavasti 161, italian kielessä 108 ja saksan kielessä 177.

http://www.suomalaiset.org/cgi-bin/suom ... ikkalinkit

Alunperin ei aakkoset -nimessä ollut kahta A ja K -kirjainta. Aakkoset sana kooostuu kaikenkaikkiaan neljästä eri sanasta. Kirjoitamme sanan oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle luettuna tavuttaen: TES OKA AKO SET.

Jokaisella kirjaimella on oma perusäänteensä. Esimerkiksi L -kirjain on EL joka on L -kirjaimen Kielellinen Kromosomi. Kun jokaisen kirjaimen Kielellinen Kromosomi otetaan esille, saamme Kielellisen DNA -ketjun jota voimme tutkia. TES OKA AKO SET -sanojen Kielellinen DNA kromosomiparit pisteellä erotettuna on: TE.EE.ES OE.KE.AE. AE.KE.OE ES.EE.TE joka lausutaan "teies oekea aekoe esite".

Kielellinen DNA kertoo meille erittäin paljon. Aakkoset tarkoittaa "Teidän oikeaa aikaa esittää". Aika tässä tapauksessa tarkoittaa historiaa. Koska Kielellisen DNA:n mukaan lukeminen aloitetaan oikealta vasemmalle suunnassa, on sana vähintään 4000 vuotta vanha.

http://www.suomalaiset.org/cgi-bin/suom ... ikkalinkit

Vastaus -sana sisältää kaksi matematiikan perusohjetta, ohjeen miten Z ja S kirjain kehitettiin nykyisiin aakkosiin ja tietouden ja opin siitä kenelle kirjaimet kuuluvat. Z ja S yhdistettynä vastaa riimukirjoituksissa esiintyvää symboolia ja kristinuskon käyttämää kala -symboolia. Kala -symbooli ei ole alunperin kristinuskon symbooli, vaan niiden symbooli joita kristinusko vainosi. Samalla tavalla muinainen Kvastika -symbooli on tietouden oppi jonka alkuperäistä merkitystä ja historiaa ei enää 1900 -luvulla tunnettu. Vastaus on noin 2000 -vuotta vanha sana ja Kvastika on paljon vanhempi. Niitä ei ole "suomen kirjakielen kehittäjä" Mikael Agricola kehittänyt.

http://www.suomalaiset.org/cgi-bin/suom ... ikkalinkit

Karjala nimi viittaa kirjaimiin ja kirjoittamiseen:
Historiassa CERE -nimi voidaan yhdistää Keski- ja Pohjois-Italian alueelle. Latinankielinen cera, cerae -sana on mielenkiintoinen koska kera -sana viittaa samaan. Kera on vahakerros jolla peittiin pronssilaatta kirjoitusta vasten. Vahaan kirjoitettiin teksti joka tarkastettiin ja maholliset virheet korjattiin ennen lopullista kaiverrustyötä. Kaiverrus tehtiin vahan kera.
CERA:n Kielellinen DNA on: AEEREECE CEEEERAE. Kyseessä on alusta joka nykysuomen kielessä on kirjoitusarkki. Nykyisistä suomenkielisissä nimistä löytyy yhteys CERE -sanaan. Esimerkiksi Inkeriläiset: IN CERI, IN CERE.

http://www.suomalaiset.org/cgi-bin/suom ... ikkalinkit

ABC -kirjan teksti ja sen analysointi
Agricolan ABC-kirja on muokattu Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen ATK-tallenteesta WWW-muotoon Agricola-projektin toimesta. Agricola -projekti on sähköinen "ABCkiria" historiaan ja sen tutkimukseen. Se on vuonna 1996 perustettu yliopistojen historian laitosten, arkistojen, seurojen, museoiden ja kirjastojen yhteishanke. Sivuston tarkoitus on edistää suomalaista historianharrastusta, -opetusta ja -tutkimusta. Tällä sivulla esitetty ABC -kirjan teksti on lainattu Agricola-projektin sivustolta http://agricola.utu.fi/hist/kktk/abc.html. Tekstiin on saattanut digitoinnin yhteydessä pujahtaa virheitä eikä vastaa täysin alkuperäistä teosta.

ABC -kirja: http://www.suomalaiset.org/cgi-bin/suom ... ikkalinkit

ABC -kirjan KDNA: http://www.suomalaiset.org/cgi-bin/suom ... ikkalinkit

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (155)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Kyllä ensimmäinen kappale oli oikein. Minä tosin sanoisin: "Ominaista kielellemme on että sitä kirjoitetaan lähes samoin kuin puhutaan", koska puhekieli tuli ensin ja kirjoitettu kieli on pelkkä keino tallentaa puhetta paperille, ja tuo sanajärjestys tekee sen ehkä selkeämmäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
salai
Seuraa 
Viestejä9180
Matti E Simonaho
Ominaista kielellemme on että sitä puhutaan lähes samoin kuin kirjoitetaan.

Hyvä aloitus Matti, sait minutkin kiinnostumaan. Muotoilisin tuon kuitenkin hieman toisin: "Ominaista kielellemme on että sitä kirjoitetaan lähes lähes samoin kuin puhutaan".

LÄHES-sanaa täytyy käyttää, koska on myös Matin tapa.

KEäEYATE TEäE EMäEEL ELäE VEIIEE ERAEES PEEE ERäEII ESII äE ESAE ENOE JAAE +

Taidanpa innostuttuani lukea juttuasi joskus pidemmällekin.

Edit: Ai piru, Ding Ding oli jo korjannut tuon. Ei pitäisi koskaan lähteä kahvinjuontiin kesken kirjoituksen ilman foliohattua, ajatukset vuotavat maailmalle.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Matti E Simonaho
Suomen kielestä puuttuu kokonaan syvältä nielusta tulevat erilaiset korahdukset ja sihahdukset jotka lähinnä kuuluvat eläinmaailmaan.

Tämä kertookin paljon Simonahon vinksahtaneesta suomalaisuuden palvonnasta: muut kansat ovat eläimellisiä, kun taas suomalaiset ovat jaloja ja ylväitä ihmisiä.

Mikähän trauma tässäkin on taustalla, kun suomalaisten myöhäistä sivistymistä ei voi mitenkään hyväksyä, vaan täytyy väkisin kehitellä satuja kaiken hienon ja sivistyneen takana olevista jumalaisista suomalaisista. Koetko jotenkin henkilökohtaisena loukkauksena sen, että esi-isäsi ovat olleet metsäläisjuntteja samaan aikaan, kun muualla Euroopassa on kukoistanut korkeakulttuuri ja sivistys? Vai mikä mättää?

Scylla
Tämä kertookin paljon Simonahon vinksahtaneesta suomalaisuuden palvonnasta: muut kansat ovat eläimellisiä, kun taas suomalaiset ovat jaloja ja ylväitä ihmisiä.Itse asiassa en kirjoittanut niin. Kirjoitin että suomen kieleen ei kuulu kurkkuäänteet ja sihahdukset mitkä lähinnä kuuluvat eläinmaailmaan. Ja se on totta ja sille en voi yhtään mitään. Paljon viittaa siihen että n. k. Germaanisen kieliryhmän oikea määritelmä lähinnä on "Kielet ja mielet joihin gootit ovat vaikuttaneet" t.m.v.

Scylla
Koetko jotenkin henkilökohtaisena loukkauksena sen, että esi-isäsi ovat olleet metsäläisjuntteja samaan aikaan, kun muualla Euroopassa on kukoistanut korkeakulttuuri ja sivistys? Vai mikä mättää?

Henkilökohtaisesti en näe mitään yhteistä korkeakultturilla/sivistyksellä ja joukkomurilla, varastamisella, ihmisten polttamisella, alistamisella y.m. Tuon huomioon ottaen, mainitsemasi metsäläisjuntti on kaikilta osin huomattavasti sivistyneempi kuin ihannoimasi "korkeakulttuuri". Se tulee ilmi esimerkiksi kielessä VAIKKA "korkeakulttuuri" on siihen vaikuttanut ja tehnyt kaikkensa tuhotakseen sen.

Korkeakulttuurista: On väitetty että venäläiset joukkotuhosivat suomalaisia:

"1500-1800 välisenä aikana kansanrunot, suomen kieli, kulttuuri ja sivistys oli hävennyt melkein kokonaan nykyisen Suomen alueelta lännessä. Aluetta hallitsi Gootit/Ruotsalaiset.

Kansanrunot, suomen kieli, kulttuuri ja sivistys säilyi idässä jonne suuri osa suomalaisia pakeni: Venäjällä. Käsitys venäläisistä joukkotuhoamassa suomalaisia on yksi monista vääristä kuvista mitä gootit ovat suomalaisiin istuttaneet useamman sukupolven ajan.

1800 -luvulle tultaessa suomen kieli ja myös suomalaiset nykyisen Suomen alueella oli lopullisen tuhon partaalla. Venäläiset vapauttivat Suomen 1809 ja pelastivat näin ollen nykyisen Suomen alueella jäljellä olevat suomalaiset lopulliselta joukkotuholta. Suuri osa itään paenneista suomalaisista palasi autonomian aikana takaisin nykyisen Suomen alueelle vahvistaen näin suomalaisten ja suomen kielen asemaa. Kansanrunojen lisäksi Elias Lönnrot palautti suomen kielen nykyisen Suomen alueelle. "

http://www.suomalaiset.org/cgi-bin/suom ... orialinkit

En tiedä onko tulkintani oikea, mutta löytyy tieto jonka mukaan tuhansia suomalaisia upotettiin soihin, jäihin, ja poltettiin latoihin/taloihin. Kyseessä ei ollut rutto sanan nykyisessä merkityksessä. Käsittääkseni joukkomurhapaikat sijaitsivat myöhempien tunnettujen mestauspaikkojen lähialueella.

AE.BE.CE.KE.II.ER.II.AE.EM.II. CE.HE.AE.EE.EL.AE. GE. ER.II. CE. OE.EL.AE. OE.PE.PE.EE.EN. YA.TE. WE. AE.EN. HE. AE.II.AE.EN. OE.OE.ER. II.

Eli noilta osin aakkosten tulkinta on oikein.

G=C, W = UV, H=I

salai
Seuraa 
Viestejä9180
salai
Taidanpa innostuttuani lukea juttuasi joskus pidemmällekin.

Hei, kuka on käyttänyt salaa nimimerkkiäni. Sanoudun irti tuollaisista nimissäni tehdyistä katteettomista lupauksista.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Ketjun avaustekstiä on kopioitu suoraan tältä sivulta: http://modersmal.skolutveckling.se/fins ... _kieli.htm

Olisi mielestäni fiksua joko laittaa linkki sivulle, tai jos haluaa kopioida, niin mainita mistä on tekstinsä ottanut.

Sitä paitsi ei pidä paikkaansa, että "kielemme on tunnetuista, tutkituista kielistä ainoa, jossa on enemmän vokaaleja kuin konsonantteja". On olemassa kieliä, joissa vokaaleilla on paljon suurempi osuus. En nyt satu muistamaan, mikä kieli oli kyseessä, ei kuitenkaan mikään meillä yleisesti tunnettu eikä maailmalla laajasti puhuttu. Kuitenkin nopeasti googlettamalla löytyi esim. seuraavaa tietoa:

http://www.melnworld.com/suomeksi/alcaanit.php3 "Alcaanien kieli alcean on sointuvaa ja sanat ovat lyhyitä. Kielessä vokaalien osuus on huomattavasti konsonantteja suurempi."

gamma
Ketjun avaustekstiä on kopioitu suoraan tältä sivulta: http://modersmal.skolutveckling.se/fins ... _kieli.htm Olisi mielestäni fiksua joko laittaa linkki sivulle, tai jos haluaa kopioida, niin mainita mistä on tekstinsä ottanut.

Minä sain tuon osan tekstiä s -potilla. Hyvä linkki muuten.

gamma
Sitä paitsi ei pidä paikkaansa, että "kielemme on tunnetuista, tutkituista kielistä ainoa, jossa on enemmän vokaaleja kuin konsonantteja". On olemassa kieliä, joissa vokaaleilla on paljon suurempi osuus. En nyt satu muistamaan, mikä kieli oli kyseessä, ei kuitenkaan mikään meillä yleisesti tunnettu eikä maailmalla laajasti puhuttu. Kuitenkin nopeasti googlettamalla löytyi esim. seuraavaa tietoa:

http://www.melnworld.com/suomeksi/alcaanit.php3 "Alcaanien kieli alcean on sointuvaa ja sanat ovat lyhyitä. Kielessä vokaalien osuus on huomattavasti konsonantteja suurempi."

salai
Seuraa 
Viestejä9180
gamma
Olisi mielestäni fiksua joko laittaa linkki sivulle, tai jos haluaa kopioida, niin mainita mistä on tekstinsä ottanut.
Etkö ole huomannut, että Matin kone ns. "bännätty", eli siltä ei voi lähettää ulos muita linkkejä kuin sellaisia, jotka alkavat "www.suomalaiset.org". Omalle koneelleni on taas tullut päälle bänni, jossa kaikkialle muualle pääsen, tuo osoite vain ahistaa, joten kai se tasoihin menee.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

salai
Etkö ole huomannut, että Matin kone ns. "bännätty", eli siltä ei voi lähettää ulos muita linkkejä kuin sellaisia, jotka alkavat "www.suomalaiset.org".

Ai jaaha, tämäkin oli taas näitä huoh...

Matti E Simonaho
AE.BE.CE.
KE.II.ER.II.AE.EM.II.
CE.HE.AE.EE.EL.AE.
GE. ER.II. CE. OE.EL.AE. : GE=CE (G=C)
OE.PE.PE.EE.EN. YA.TE. WE. AE.EN. : W=VAVE (W=UV)
HE. AE.II.AE.EN. OE.OE.ER. II. : HE=II (H=I)

"Mikael Agricola" ei ole ABC -kirjaa kirjoittanut.

Hmm. Pitikö joku siis Mattia psyykkisesti terveenä ihmisenä?

Aikoinaan historianopettajani koulussa kertoi seuraavaa juttua:

Joku (en muista enää kuka) suomalainen(?) kielitieteilijä perusteli suomen ja kreikan kielisukulaisuutta mm sillä, että heinäsirkkaa tarkoittava acris oikealta vasemmalle luettuna on sirca eli sirkka.

Ja luokka nauroi...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat