Seuraa 
Viestejä1918

Herättyäni törmättyäni päälläni abstraktissa maailmassa mielensisäiseen seinään havahduin ettei kannata ajatella jonkun asian tekemistä koska niin vain haluaa.

Yritin laskea sitä paljonko tarvittaisiin hevosia ravinnon tuottamiseen jos yhtä äkkiä polttonesteet poistettaisiin maailmasta, totesin sen käytettävissä olevien tietolähteiden kuten internetin välityksellä olevan helvetin työlästä koska muuttujia on paljon.

Niinpä päätin saattaa työn loppuun päättelyn ei laskelmien keinoin.

Premissi: Nykyisillään peltojen pinta-alaa ei voida helposti ja kannattavasti kasvattaa koska se kilpailee, kaupunkien sekä teollisuuslaitosten välillä ja hyödynnettävissä oleva viljelykelpoinen maa on kortilla koska saastuminen ja eroosio nakertavat sen pinta-alaa

Fakta: Hevonen on tehokas.
Fakta: Kone on monin verroin tehokkaampi.
Fakta: Jos nykyisen kysynnän mukainen ruoasta saatava energiamäärä haluttaisiin tuottaa hevosvoimalla toimivilla pelloilla, pitäisi joko peltojen pinta-alaa kasvattaa radikaalisti tai vuorokauteen lisätä tunteja hervottomasti.

Argumenteistani vedettävä implikaatio on seuraavanlainen: Äiti Maan loputonta nälkä voidaan tyydyttää vain nykymenetelmin mitä länsimaissa käytetään.

Mielestäni länsimaat seisovat nyt rotkon suulla, kiskojen päällä ja tietävät että Kiina-Intia niminen juna, - missä ei ihmisen lyhytnäköisyyden johdosta ole jarruja – on lähtenyt liikkeelle mutta länsimaat eivät tee mitään asialle, rakentamalla esim. siltaa pehmeän laskun aikaan saamikseksi laakson pohjalle. Eli Raamatun ilmaisua mukaillen, Eloa on paljon mutta työmiehet ylipainoisia, mukavuuden haluisia ja laiskoja eikä niitä voisi vittuakaan kiinostaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat