Seuraa 
Viestejä45973

Tiede lehden arkistoista (23.04.2005, julkaistu lehdessä 5/2008) löytyy juttu sähköisestä äänestämisestä. Sinänsä hyvä, että tiede lehtikin ottaa kantaa kansalaisten perusoikeuksiin kohdistuviin asioihin. Sanon "ottaa kantaa", siksi, että tiede-lehden näkökulma on yksipuolinen ja "fakta"-osioissakin on pitäydytty tiukasti Oikeusministeriön linjassa. Lukemattomat muut faktat (en siis väitä tiede-lehden esittämiä kohtia epätosiksi) on kuitenkin oikeusministeriön linjan mukaisesti jätetty pois!

Kysymys kuuluukin, voidaanko pitää tieteellisenä julkaisuna sellaista lehteä, joka uutisoi asiaa faktana,, jättäen todella merkitykselliset seikat pois, päätyen yksipuolisten faktojen puolelle? Mielestäni ei.

Mielestäni se on syy, miksi Tiede-lehti EI ole korkeatasoinen julkaisu. Jokaisen Tiede-lehden uutisen kohdalla yksittäisen lukijan on tarkistettava tiedon paikkansapitävyys ja puolueettomuus.

Mitä sanoo Tiede-lehden toimitus?

--
Jyri Luostarinen

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42764
JyriLuos
Kysymys kuuluukin, voidaanko pitää tieteellisenä julkaisuna sellaista lehteä, joka uutisoi asiaa faktana,, jättäen todella merkitykselliset seikat pois, päätyen yksipuolisten faktojen puolelle? Mielestäni ei.Tiede-lehti ei ole tieteellinen julkaisu. Tieteelliset julkaisut ovat lehtiä, joita eri alojen tutkijat käyttävät tieteellisten tuloksiensa julkaisuun. Tiede-lehti on tiedettä popularisoiva lehti, joka tekee mielenkiintoiseksi oletetuista tietellisistä artikkeleista kansantajuisia juttuja.

Niin, ei Tiede-lehti varsinainen tieteellinen julkaisu ole mutta kylläkin populääri sellainen. Tieteelliselle aikakausilehdellehän on tunnusomaista, että siinä on käytössä vertaisasrviointi artikkeleiden suhteen. Eli lehteen tarjottuja artikkeleita arvioivat toimituksen lisäksi myös ulkopuoliset kyseisen alueen asiantuntijat. Julkaisukynnys voi tälläisessa lehdessä oli hyvinkin korkealla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sähköinen äänestäminen, kuten useimmat muutkin yhteiskunnallisten asioiden hoitomenetelmät, ovat huomispäivän todellisuutta. En näe mitään outoa siinä, että näitä tulevien aikojen "verhoja" raotellaan Tiede-lehdessä.
Kukaan ei voi vielä tänään tietää yksityiskohtaisesti, millä tavoin oikeudelliset perusasiat - kuten esim. asiakirjan allekirjoitus - teknisesti tullaan toteuttamaan, mutta huomispäivän yksityiset ja yhteiskunnalliset asiat hoidetaan näyttöpäätteeltä kotoa käsin. Halusimmepa sitä tai emme.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat