Seuraa 
Viestejä45973

Olisi tarkoitus mennä painttaamaan ensimmäistä kertaa metsään (omaan) ja haluaisin tietää, miten noille ammutuille kuulille käy luonnossa? Liukenevatko ne sateen mukana maaperään ja ovatko ne haitallisia luonnolle?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

ovat tehty yleensä ruokaöljystä joten ongelmia tuskin tulee. kuori on sitten vähän hitaammasti maatuvaa ainesta ja sen koostumuksesta ei ole tietoa näin 3 vuotta "kipupalloa" pelanneena.

neuvona vois antaa että jokaiselle tunnille kannattaa varata yli 100 kuulaa per ampuja. sattuu nimittäin jos keskenkaiken loppuu kuulat kesken.

toisen polven pilkkuvirhe

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Kuulan tarkka koostumus on jokaisen valmistajan oma yrityssalaisuus. Pääsääntöisesti sisältö on yleensä kasvirasvaa/öljyä sekä tietenkin väriainetta, käytännössä elintarvikeväriä. Kuori gelatiinia. Kokonaisuus on sellaista, josta ihminen ei vahingoitu vaikka söisi kuulia joten en usko että maastokaan kärsii kuulan kemiallisten ominaisuuksien puolesta. Sen sijaan kuula iskeytyy puun runkoon sen verran lujaa että kyllin pitkäaikainen pelaaminen voi alkaa tappamaan puita pystyyn. Muutama peli kesässä ei merkitse mitään, mutta jatkuva (kymmeniä tunteja viikossa useamman kesän ajan) pelaaminen aiheuttaa jo pysyviä vaurioita puustolle. Tämä on nähtävissä alan firmojen pelialueilla.

Lisäksi tietenkin tarvitaan alueen omistajan lupa, sillä värikuulan pelaaminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Ketjun aloittajallahan tämä asia olikin kunnossa.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat