Seuraa 
Viestejä45973

Mitenkähän mahtaa käydä, kun laser-tulostimella käyttää tulostamiseen mustesuihkuprintterille tarkoitettua valokuvapaperia?
Lähinnä se ainoa huoli on, että mitä printteri tykkää moisesta?
Laserille löytyy kyllä omaa vk-paperia, mutta jälki on surkeaa paperista johtuen..

  • ylös 5
  • alas 4

Sivut

Kommentit (27)

Paperin muovipinnoite voi sulaa printterin sisään.

Lasertulostin toimii käytännössä sulattamalla väriainetta paperiin kiinni. Tämän takia kiiltopintaiset valokuvapaperit eivät välttämättä sovellu lasertulostukseen, ellei käytetty pinnoite kestä tulostaessa syntyvää lämpötilaa.

Veikko sanoikin sen.

Älä käytä kiiltäväpintaisia mustesuihkutulostinpapereita laserissa!

Sen sijaan voit käyttää ihan tavallista kiiltävää tai puolikiiltävää paperia. Se taas ei sovellu mustesuihkareille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juu, juuri tuota sulamista epäilinkin, kiitos varmistuksesta.
Yleinen harhaluulo tuntuu olevan että kyllähän ne sopii, näin siis useissa liikkeissä, mukaan lukien valokuvauksen erikoisliikkeitäkin.
Kovasti koitin metsästää laser-valokuvapaperia Tampereella käydessäni, useimmissa ei oltu kuultukaan, mutta sitten Stockmannin elektroniikkaosastolta löysin. Jäi kuitenkin ostamatta, kun näin siellä myös HP:n tulostusnäytevihkosen. Kiilto ei ollut riittävä, tarkoitus kun on tehdä passikuvia.

Tierikselle: Tuskinpa alle satkulla saa, mutta HP:llä on laserjet 1600 malli, mikä on yleisesti joka paikassa n. 170€.
Halvimmat värit mitä tähän mennessä olen löytänyt, löytyvät verkkokauppa.comista, maksavat jotain 70 € pintaan.
Itsellä löytyy kyseinen malli, tekee oikein asiallista jälkeä, ja on siis värilaser.
Ekan värin loppuessa laskiskelin ja mietin, että taitaa olla järkevämpää ostaa uusi kone, kuin kierros värejä, mutta sitten kodintekniikkaliikkeessä töissä oleva kaveri valaisti, että yleensä myyntipakkauksessa on vain puoliksi täynnä olevat väripanokset.
Mutta onko asia näin tämän printterin kohdalla, siitä minulla ei ole tietoa.

Kun mahdollisimman korkealuokkaiseen valokuvatulostuslaatuun on ollut tarvis, olen omassa Konica laserissani käyttänyt HP:n 300 grammaista (hirmu paksua) HP Professional A4-valokuvapaperia. HP:n taulukoiden mukaan tämä sopii moniin HP:n musteruuttiin ja myös joihinkin HP:n lasereihin ja näköjään myös tuohon Konicaan. Ainoa ikävä puoli tuossa on, että kyseessä on ns. ammattimateriaali ja hintakin sitten sen mukainen.

Näitä papereita ei ylleensä atk-tarvikeliikkeistä löydä, vaan ne on tilattava nettikaupoista. Tavanomaisempia laservalokuvapapereita löytyy sitä vastoin ihan hyvin alan puodeista, kuten Bulldoggista ja Verkkokaupasta.

Laser kestäviä piirtoheitinkalvojakin saa. Otin muistaakseni tulosteen omalla Laserilla ilman ongelmia. Niitä kyllä on niitäkin jotka ei siihen sovi.

Canccu
Obscured evolutionist2
Kiilto ei ollut riittävä, tarkoitus kun on tehdä passikuvia.Passikuvia EI SAA tehdä tulostamalla laserilla.

http://www.kamera-lehti.fi/jutut/Passikuvalle_uudet_vaatimukset.pdf[/quote]


Mikään ei estä passikuvien tulostamisen laserilla. Uudet säännöt edellyttävät vain, että kuva tulostetaan korkealaatuiselle valokuvapaperille. Tämä onnistuu vallan hyvin, etenkin ammattilasereilla ja -materiaaleilla. Katso edellinen postaukseni.

Paperin muovipinnoite voi sulaa printterin sisään.

Ei "voi", vaan "sulaa" ja rumpupaketti uusiksi eli älä edes kokeile. Musteruiskut ovat erittäin päteviä valokuvien tulostamisessa. Esim Canon Pixma tai HP:n mallit.

Osta printteriä ostaessasi samalla valokuvapaperia ja parit mustekasetit samantien. Tehdasasenteisissa mustesäiliöissä on yleensä 1/3 oikean tarvikemustekasetin (ruma sana) sisällöstä.

Olen tulostanut muutama kymmenen piirikuviota laserilla ihan tavalliselle lidlin glossyfoto mustesuihku paperille. Ei ole ainakaan vielä ole lasertulostin hajonnut, mutta jos saman paperin vetää monta kertaa tulostimen läpi, paperi muuttuu pinnalta ruskehtavaksi, pintamuovi muuttuu jotenkin tummemmaksi.

Leuka
Paperin muovipinnoite voi sulaa printterin sisään.

Ei "voi", vaan "sulaa" ja rumpupaketti uusiksi eli älä edes kokeile. Musteruiskut ovat erittäin päteviä valokuvien tulostamisessa. Esim Canon Pixma tai HP:n mallit.

Osta printteriä ostaessasi samalla valokuvapaperia ja parit mustekasetit samantien. Tehdasasenteisissa mustesäiliöissä on yleensä 1/3 oikean tarvikemustekasetin (ruma sana) sisällöstä.
Kuten aikaisemmin kerroin tuo sulaminen on täysin laseri ja materiaalikohtaista. Olen myös käyttänyt mainittua HP:n ammattipaprua Konica-laserin lisäksi eräässä varsin iäkkäässä Mannesman-Tally laseririntterissä hyvin tuloksin. Jos laserissa on tietyn tulostusmäärän jälkeen vaihdettava kuvarumpu tai peräti värikasettien yhteydessä uusiutuva rumpu, niin ei sellainen epäonnistunut kokeilukaan mikään katastrofi ole (siis jos rumpu jo oli loppumetreillään).

"Lähteekö muuten mistään alle 100 eurolla mitään lasertulostinta, ennen oli ainakin kalliita. Varmaan halvempi tulostaa lasertulostimella.

värijauhe ei varmaan niin kallista jos suhteuttaa tulosteiden määrään."

Jossai lehdessä oli testailtu noita hintaeroja ja kuvien tulostaminen oli laserilla selvästi kalliimpaa..

Joza
Jossai lehdessä oli testailtu noita hintaeroja ja kuvien tulostaminen oli laserilla selvästi kalliimpaa..

No ei missään tapauksessa ole. Laserin kasetit kestävät tyypillisesti tuhansia läpiajoja ja paperi on halpaa kuin leipä verrattuna mustesuihkupapereihin, jotka ovat usein aivan järjettömän hintaisia, mustepatruunoista puhumattakaan. Niiden mustesuihkujen päällysmateriaalien idea on se että ne imevät sisäänsä mustesuihkun mikrokokoiset ruuttaukset ilman että piste leviää. Lopputulos on hieno, mutta vaatii usein kalibrointia. Softaripillä tulos paranee vielä ja mustettakin säästyy. Väri menee ikäänkuin paperin sisään sienimäisen muovipinnan läpi. Tästä optimoinnista ei ole mitään hyötyä laserissa joka siirtää rummun kautta jauhoa paperin pintaan.

Laserilla ei samaan laatuun pääse, värilaserin tyypillinen natiivi resoluutio on murto-osa mustesuihkun tyypillisestä aidosta resoluutiosta. Resoluution lisäksi on vielä bittisyvyys ja valotustekniikka. Markkinoilla on paljon lasereina myytäviä LED-tulostimia.

Valokuvapaperista en ole laseriin kuullut, mutta toki on olemassa värilaserille tarkoitettuja laadukkaampia papereita. Niissä on kaoliinia pinnassa, kysy esim. Canonilta.

Laserin ja mustesuihkun välillä pähkäilevän kannattaa saattaa päänsä lopullisesti sekaisin ja tutustua Xeroxin solid ink -tulostimiin. Semmoisia saippuapaloja syövät. Jälki on erinomaista.

Tais olla kotimikro kyseinen lehti, numeroa en muista. Jos nyt sattuu se silmään niin pitää vielä tarkistaa, mutta muistikuva tuosta on melko vahva. Tekstin tulostaminen laaserilla halvempaa, grafiikan kalliimpaa.

Joza
Tais olla kotimikro kyseinen lehti, numeroa en muista. Jos nyt sattuu se silmään niin pitää vielä tarkistaa, mutta muistikuva tuosta on melko vahva. Tekstin tulostaminen laaserilla halvempaa, grafiikan kalliimpaa.

Joono, oma kokemukseni on tästä aika vahva. Jos arkki paperi maksaa 0,05 e, niin se on eri asia kuin 0,5 e. Mustekustannukset ovat kutakuinkin samassa suhteessa. Myös laserkasetteja voi muuten täyttää.

Mustesuihkun etu on laatu ja halvempi hankintahinta, etenkin yli a4-koossa. Laserin puolella on hinta pitkässä juoksussa ja helppo käyttö.

Kustannuksia voisi verrata vaikka vanhaan valokuvatekniikkaan, jossa kaikki vaiheet maksoivat rahaa ja työtä. Paljon. Kuvaa ei sitä ennen nähnyt kuin filmiruudun kokoisena pinnakkaisena ja mustavalkoisena, koska värivedos oli työläs ja kallis. Värikuvat piti vielä tehdä säkkipimeässä sormituntumalta.
Nyt kuvaa voi sommitella tiekkarilla ammattimaisen tarkasti ennen kuvan tulostusta.

Jos sinulla on edes sellainen jotenkuten toimistokäyttöön tai pientyöryhmään tarkoitettu laseri sen normitulostuskustannukset ovat aivan pieni murto-osa musteruuttiin verrattuna. Siis, tämä kun pukataan printteristä pääsääntöisesti pihalle word-dokuja ilman mitään sen kummempaa esitysgrafiikkaa valokuvista puhumattakaan.

Jotkut täällä jopa kertovatten etteivät ole kuulleetkaan värilaserien valokuvapaprusta! No, tätähän nimenomaan löytyy aivan viimoisenpäälle ladukkaasta kamaa ainakin suurilta brändeiltä!

Vierailija

Mustesuihkutulostimet ja partahöylät ovat suurimmat huijaukset maailmassa. Tulostimen (tai höylän) saat lähestulkoon ilmaiseksi, mukana vajaat mustekasetit (muutama terä), kate kerätään sitten musteella (terillä) jotka maksavat sitten mansikoita.

Musekasettien täyttöpalveluita olen käyttänyt muutaman kerran, ja olen ollut ihan tyytyväinen tulokseen. Partakoneen terät olen ikävä kyllä joutunut ostamaan merkkituotteina.

Lasertulostimen etu taitaa tulla vasta siinä vaiheessa, kun tulosteita on kymmeniä tuhansia vuodessa.

Värilaserilla ei ole mitään käytännön merkitystä kuinka kiiltävä pinnoite paperissa on, koska lasertulostimen tekemä kuva jää joka tapauksessa sen paperin pinnan päälle.

Ainut tapa saada siitä kiiltävä on lakata paperi jälkikäteen, tai laminoida se.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat