Seuraa 
Viestejä45973

Kun sanotaan, että maanantain VASTAISENA yönä, niin tarkoitetaanko su-ma vai ma-ti-yötä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

nooki
Kun sanotaan, että maanantain VASTAISENA yönä, niin tarkoitetaanko su-ma vai ma-ti-yötä?Tuota olen itsekin miettinyt, kun se yö on vastassa molemmin puolin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pubi

Tuota olen itsekin miettinyt, kun se yö on vastassa molemmin puolin.

Maanantain vastaisena, siis päivä nimeltään maanantai on yötä vastassa aamulla. Ihan loogistahan tuo on.

Desi
Pubi

Tuota olen itsekin miettinyt, kun se yö on vastassa molemmin puolin.

Maanantain vastaisena, siis päivä nimeltään maanantai on yötä vastassa aamulla. Ihan loogistahan tuo on.Maanantain vastaisena. Otetaan sijamuoto pois. Maanantain vastainen. Ja kysehän on tuosta vastaisesta. Maanantai on vain määrite. Eli kyse on siitä yöstä joka on maanantaita vastassa. Kun sanotaan, että on vastassa jotain niin tarkoitetaan, että odottaa/on tullut vastaan jotain. Kun aika liikkuu maanantaista pois niin tämä vastainen yö on vastassa. Eli kyse olisi ma-ti välisestä yöstä. Näin se menee kun itse sitä loogisesti mietin.

Toisaalta. Vaikka sitä kuinka loogisesti mietin niin eiköhän se silti ole su-ma yö. Tai näin sitä ainakin ihmiset ovat käyttäneet.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Vastainen tarkoittaa toisella puolen olevaa. Ikkunan vastainen seinä on se seinä joka on ikkunan vastakkaisella puolella huonetta, eli se seinä johon ikkunasta tuleva valo osuu. Joen vastaranta on ranta joen toisella puolella, eli meidän rantamme vastakkaisella puolella.

Onko maanantaipäivän toinen puoli sitä edeltävä yö vai sitä seuraava yö, on hiukan epäselvää. Päivää edeltävä yö sentään on suurimmaksi osaksi samaa vuorokautta kuin päivä (vai onko?), joten siitä ehkä saadaan looginen yhteys nykyiseen merkitykseen.

nooki
Kun sanotaan, että maanantain VASTAISENA yönä, niin tarkoitetaanko su-ma vai ma-ti-yötä?Aijai kun Simonaho näkee tämän

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat