Seuraa 
Viestejä198

Teollisesti valmistettavat lääkkeet eivät edelleenkään ole syrjäyttämässä luonnonlääkkeitä, vaikka usein niin ajatellaan. Esimerkiksi syöpälääkkeistä melkein puolet on kehitetty suoraan kasvikunnasta.

Koko maapallon tasolla noin 80 %:a väestöstä lääkitään pelkästään kasveilla, sillä väkirikkaissa maissa, kuten Kiinassa ja Intiassa lääketiede perustuu kansanlääketieteeseen.

Uuden trendin mukaan tilanne voi olla kääntymässä päinvastaiseksikin kuin usein oletetaan. ”Synteettisten lääkkeiden määrä vähenee ja luonnosta saatujen kasvaa”, ennakoi Helsingin Yliopiston farmasian tiedekunnan professori Raimo Hiltunen. Hän on itse mukana etsimässä uusia lääkkeitä sademetsistä.

Länsimaalaisetkin ovat kiinnostuneet Kiinassa valoillaan olevassa luonnonmukaisesta lääketieteestä. Luonnonlääkkeistä yksi esimerkki on maailmassa ainoastaan Huazhoun rinteillä kasvava, muutama vuosi sitten lähes sukupuuttoon kuollut Tometosa-puu, joka estää tulehduksia ja alentaa kolesterolia. Helsingin yliopisto on mukana tutkimassa, voisiko kyseisellä luonnonlääkkeellä olla hyötyä terveysvaikutteisen elintarvikkeen ainesosana.

Lähde: Helsingin Yliopisto

Kommentit (2)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
marliini
Länsimaalaisetkin ovat kiinnostuneet Kiinassa valoillaan olevassa luonnonmukaisesta lääketieteestä.

Kunhan vielä tulevat järkiinsä ja luopuvat siihen sisältyvästä huuhaasta, esim. uhanalaisten eläinlajien osien käyttämisestä placebo-potenssilääkkeenä.

Kaikki lääkkeet ovat yhteydessä luontoon. Esim.antibiootit ja monet muutkin. Kuitenkaan ei voitaisi tuottaa niin paljon kuin ihmiskunta tarvitsee luonnon menetelmillä, joten laboratoriot ovat paikkansa ansainneet.

Mikään ei voi tulla maan pinnalle tyhjästä, joten teollisestikin valmistetut aineet ovat luonnonmukaisia. Kaikki riippuu ihmisen kyvystä käyttää luontoa hyödyksi.

Hyöty taas voi olla lyhytnäköistäkin, mutta kukapa haluaisi luopua rakkaimmastaan oletetun maailman pelastumisen takia.

Ne muut, suuremmat haitat kuuluvat muiden otsikoitten alle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat