Seuraa 
Viestejä45973

Kun elektroni liikkuu, niin mikä sitä liikuttaa? Sen sisällä asuva elektronin henki ja primus motor, ja sen jatkeena oleva elektronia ympäröivä kenttä, vai liikuttaako elektronia sen kentän kautta muut hiukkaset/niiden kentät? Eli onko elektronilla sisäinen liikuttaja vai liikuttaako sitä ympäristö? Jos sillä ei ole sisäistä moottoria vaan ympäristö eli muut hiukkaset kenttien kautta määräävät sen liikkumisen, miten kaksoisrakokokeen tulosten tulkinta muuttuu? Ympäristö määrää mihin elektronit asettuvat kalvolla.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

En tiedä, enkä sitäkään että mikä liikuttaa fotonia. Tietääkö joku mikä kiihdyttää fotonin valonnopeuteen ja mikä on kiihtymisaika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
fenomenologi
En tiedä, enkä sitäkään että mikä liikuttaa fotonia. Tietääkö joku mikä kiihdyttää fotonin valonnopeuteen ja mikä on kiihtymisaika.

Eikös kentät liikuta fotoniakin, ja ne liikuttavat sitä aina valonnopeudella, joten kiihtymistä ei tarvita.

Varastoituuko kineettinen-energia elektronia ym. ympäröivään kenttään, tässä tapauksessa virtuaalisten fotonien muodostamaan sähkömagneettiseen kenttään? Tämän sm-kentän vuorovaikutus muiden hiukkasten sm-kenttien kanssa liikuttaa elektronia, itse elektroni vain seuraa liikkeen mukana. Elektronin ympäristö siis aaltoilee ja osallistuu vuorovaikutuksiin muiden aaltojen kanssa jotka viskelevät elektronia. Eikös tätä voisi esittää reaalihiukkasin ja aalloin, ilman todennäköisyystulkintaa ja kaikkialle levittäytyvää aaltofunktiota? Aallot olisivat hiukkasten tapaan jotain realistista.

Eikös tässä jouduta pakostakin kvanttimekaniikan puolelle ja se on kaikkea muuta kuin realistinen klassisen fysiikan näkökulmasta. Selittäköön tarkemmin joku kvattimekaniikkaa hallitseva.

Fotonihan on siirtyvää, säteilevää energiaa. Yhtähyvin voidaan kysyä, mitä energia on?
Fotoni aineellistuu muodostaen elegronin, ja positronin, mutta fotoni itse on ihmissilmälle näkymätön.

korant
Eikös tässä jouduta pakostakin kvanttimekaniikan puolelle ja se on kaikkea muuta kuin realistinen klassisen fysiikan näkökulmasta. Selittäköön tarkemmin joku kvattimekaniikkaa hallitseva.

Siirrytäänhän tässä kvanttifysiikkaan, mutta ei väkisin todennäköisyystulkintakvanttimekaniikkaan. Fotonin energia on kvanttiutunut, miksei sitä olisi myös elektronin sähkömagneettisen kentän virtuaalisten fotonien energia, tai energia yleensäkin ja vaikka avaruus ja aika? Kvantittuneella en tarkoita mitään todennäköisyysluonteista vaan annoksista koostuvaa, joka voi olla vaikka pikselimäistä, paloista koostuvaa. Miksei tämä pikselimäinen palamainen kvantittunut aine/energia voi olla realistista ja olemassaolevaa ilman mittaustakin? Klassinen fysiikka lisättynä kvantittumisella eli jatkuvan avaruuden, energian ja ajan sijaan diskreetillä, epäjatkuvalla avaruudella, energialla ja ajalla kuvattuna. Jos kvantti on alkeisaalto.

anaro
fenomenologi
En tiedä, enkä sitäkään että mikä liikuttaa fotonia. Tietääkö joku mikä kiihdyttää fotonin valonnopeuteen ja mikä on kiihtymisaika.

Eikös kentät liikuta fotoniakin, ja ne liikuttavat sitä aina valonnopeudella, joten kiihtymistä ei tarvita.Eikös se ollut niin, että toistaiseksi hypoteettinen Higgsin kenttä vuorovaikuttaa kaikkien massallisten hiukkasten kanssa.

Vuorovaikutus Higgsin kentän kanssa estää hiukkasen kulkemasta valon nopeutta!

Jos hiukkanen ei vuorovaikuta Higgsin kentän kanssa kuten fotoni, sen on pakko kulkea valon nopeutta.

Higgsin kentän voisi ajatella vaikka huoneena joka on täytetty vedellä. Kun liikutan kättäni huoneessa, joka on täytetty vedellä on paljon raskaampaa liikuttaa kättäni kuin huoneessa, joka on täytetty ilmalla.

Voisi ajatella, että massaton hiukkanen tekee tilapäisen Higgsin kenttään "kolon", jonka läpi se pääsee Higgsin kentän ohi hidastumatta.

Siis fotonin nopeus on pikemminkin pakonomainen kuin mikään kummallinen erikoisuus.

Kun elektroni liikkuu, niin mikä sitä liikuttaa?Käsitykseni mukaan elektroni liikkuu yleensä varausten avulla jos meillä olisi vaikka kaksi elektronia lähellä toisiaan ne hylkisivät toisiaan sillä niillä on saman merkkiset varaukset.

kaava tähän klassisessa merkityksessään olisi F = (k * Q1 * Q2) / r^2, missä k on Coulombin vakio, Q1 on ensimmäisen hiukkasen varaus, Q2 on toisen hiukkasen varaus ja r on hiukkasten etäisyys.

Tämä kaava ei kuitenkaan ole kovin tarkka, näkeehän sen jo siitä kun käytämme vakiota!

Joka tapauksessa tuosta kaavasta voidaan saada karkeasti jotain ulos, sillä F = m * a eli saamme molemmille hiukkasille kiihtyvyydet kun tiedämme niiden massat.

Toivottavasti tämä selvensi jollain tasolla.

LISÄYS:

Genevessä sijaitsevassa CERN:n LHC kiihdyttimessä kiihdytetään protoneja n. 99,99999999% valon nopeuteen juuri varausten avulla. Protonihan on positiivisesti varautunut.

Eli voisimme ajatella protonin olevan jossain putkessa ja putken alku pää olisi positiivisesti varautunut jolloin protoni liikkuisi pois päin alku päästä, voisimme tehostaa kiihdytystä jos varaisimme loppu pään negatiivisesti.

LHC:ssä tämän kaltaiset tapahtumat on vaiheistettu sopivasti jolloin saamme kiihdytettyä protoneja mukavasti.

En ole tästä tiedosta aivan varma, mutta luulisin, että CERN:n vanhassa LEP kiihdyttimessä, jossa kiihdytettiin elektroneja ja positroneja käytettiin samaa tapaa kuin LHC:ssä

Petu
Seuraa 
Viestejä2289
anaro
Kun elektroni liikkuu, niin mikä sitä liikuttaa? Sen sisällä asuva elektronin henki ja primus motor, ja sen jatkeena oleva elektronia ympäröivä kenttä, vai liikuttaako elektronia sen kentän kautta muut hiukkaset/niiden kentät? Eli onko elektronilla sisäinen liikuttaja vai liikuttaako sitä ympäristö? Jos sillä ei ole sisäistä moottoria vaan ympäristö eli muut hiukkaset kenttien kautta määräävät sen liikkumisen, miten kaksoisrakokokeen tulosten tulkinta muuttuu? Ympäristö määrää mihin elektronit asettuvat kalvolla.Veikkaan ,että tämä pimeä energia pitää kaiken liikkeessä , neutronit mukaan lukien . Sitä on kuitenkin 90 % kaikesta energiasta.

Voisiko Higgsin kenttä aiheuttaa myös inertian ja magnetismin sun muut massojen liikkeeseen vaikuttuvat asiat?
Ja jos aiheuttaisi inertian, niin miksei hidasta massaa, jos liikkuu tasaisella nopeudella?

anaro
Kun elektroni liikkuu, niin mikä sitä liikuttaa? Sen sisällä asuva elektronin henki ja primus motor, ja sen jatkeena oleva elektronia ympäröivä kenttä, vai liikuttaako elektronia sen kentän kautta muut hiukkaset/niiden kentät? Eli onko elektronilla sisäinen liikuttaja vai liikuttaako sitä ympäristö? Jos sillä ei ole sisäistä moottoria vaan ympäristö eli muut hiukkaset kenttien kautta määräävät sen liikkumisen, miten kaksoisrakokokeen tulosten tulkinta muuttuu? Ympäristö määrää mihin elektronit asettuvat kalvolla.Liike on maailmankaikkeuden tuhoavin voima, ainakin Bhagavad Gitan mukaan...

Tietokoneemme tuottama liike todistaa tämän: Jotta liike saataisiin aikaan, pitää muistialueita kopioida, pyyhkiä ja siirrellä AIVAN HELV...TISTI!

Aivan saman reaktion tekee luonto...

anaro
Kun elektroni liikkuu, niin mikä sitä liikuttaa?

Kaikkea alkuvahvuudesta modifioitua energiaa liikuttaa ympyrägravitaatio. Itse alkuvahvuutta ei liikuta mikään, vaan se on ainoa "objekti", joka on täysin paikallaan. Teidän tiedemiehenne ovatkin jo postuloineet kvanttikentälle paikoillaan pysymisen ominaisuuden.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat