Seuraa 
Viestejä45973

Jokaisella sosiaalisella eläimellä on vaisto itsesuojelua varten. Samanlainen vaisto voidaan myös nähdä olevan geenipoolia varten. Ilman tätä sosiaalinen eläin ei voisi selvitä ja tämä on myös altruismin perusta. Samalla tavalla kuin muillakin laumaeläimillä voidaan ihmisille myös esittää olevan laumaside (eng. pack bond), joka toimii eläimillä seuraavanlaisesti:
Villikoira haukkuu ja varoittaa omaa laumaansa aistiessaan tunkeilijan lähestymisen. Siksi myös sinun kesytetty lemmikki koirasi haukkuu ja varoittaa sinua vaaran lähestyessä. Koirasi identifioi sinut laumasi johtajaksi jota tulee varoittaa, samalla se myös viestittää tunkeilijalle olevansa valmis hyökkäämään ja puolustamaan ’laumaansa’, jos on tarve.

Samalla tavalla traditionaalisissa yhteisöissä heimo / suurperhe ajoi tuon saman laumasiteen roolia. Modernissa maailmassa kuitenkin voidaan nähdä, että tämä ns. laumaside on rikkoutunut. Tämän voidaan myös nähdä olevan syy moderneissa yhteiskunnissa esiintyvälle vieraantumiselle (eng. alienation) tai eksistentiaaliselle ahdistukselle. Traditionaalisissa yhteiskunnissa heimoon kuuluminen oli tae omalle selviytymiselle. Karkoitus oli pahin mahdollinen rangaistus ja edusti emootionaalisesti pelkoa, ahdistusta ja konkreettisemmin vakavastiotettavaa kuoleman uhkaa. Karkoitus siis laukaisi ihmisen primitiivisimmät vaistojen mukaiset emootiot.-”Miten minä nyt selviän?, Miten saan ruokittua itseni?, Miten lisäännyn ja turvaan geenieni jatkuvuuden yms?”(geenipoolin jatkuvuus/turvaaminen). Samaa roolia (laumaside) modernissa maailmassa voitaisiin nähdä edustavan raha ja yhteiskunta. Rahan rooli bio-selviytymisemme osalta on välttämätön yhteiskunnassamme. Ilman rahaa selviytymisesi on uhattuna ja tämä myös laukaisee samanlaiset emootiot ja vaistot, mitä traditioonaalisessa yhteiskunnassa tapahtui karkoitetulle. Yhteiskunnan voidaan myös nähdä omaksuneen lauman roolin, sillä se pyrkii turvaamaan sinun bio-selviytymisesi esim. sosiaaliturvan yms. avustuksien voimalla, mutta nämä eivät koskaan pysty luomaan samanlaista varmuutta kuin se, että sinulla olisi tarvittavat rahalliset resurssit käytössäsi tai oma perhe, lauma, yhteisö(miksi ikinä haluat kutsuakin tätä verkostoa) turvaamassa selviytymisesi. Kun ihminen on sosisiaaliturvan tai jonkin edun alaisena(valtion elätettävänä), hän tulee koko ajan 'vainoharhaisemmaksi' joutuessaam jatkuvasti huolehtimaan oman selviytymisensä jatkuvuudesta ja pelosta, että hänet ”karkoitetaan” yhteiskunnasta eli katkaistaan rahantulo erilaisten byrokraattisten säännösten nojalla. Tämä onkin yksi ongelma, joka moderneissa yhteiskunnissa esiintyy. Todellinen side, joka turvaa ja ajaa laumasiteen roolia, voi syntyä vain kasvotusten järkevän kokoisten ryhmien keskuudessa eli eräänlainen takaisin paluu heimoyhteisöihin(anarkosyndikalismi), jotka korvaavat valtion roolin ja turvaavat yksilön bio-selviytymisen paremmin kuin aikaisempi järjestelmä, tulisi olla vakavastiotettava vaihtoehto.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat