Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Millainen on hyvä Water Closet? Otettava huomioon oman anusaukon lisäksi myös luonto ja lapset.

Englantilaisista huumori tv-sarjoista olen saannut erittäin epähygieenisen kuvan kristinuskon Kuningaskuntien toileteista. Aasiassa peppu pestään vedellä, mutta Intiassa olen itse kokenut kuinka epähygieenisiä voivat olla kehitysmaiden suurkaupungin yleiset wc-tilat. Koska paskahuussi keksittiin? Millä peppu pyyhittiin/pestiin ennen wc-paperin keksimistä? Pitäisikö suomalaista WC-kulttuuria kehittää?

Mistä puusee/puucee tulee? TupaUuSee?

Kommentit (3)

kiljotiini
Millainen on hyvä Water Closet? Otettava huomioon oman anusaukon lisäksi myös luonto ja lapset.

Englantilaisista huumori tv-sarjoista olen saannut erittäin epähygieenisen kuvan kristinuskon Kuningaskuntien toileteista. Aasiassa peppu pestään vedellä, mutta Intiassa olen itse kokenut kuinka epähygieenisiä voivat olla kehitysmaiden suurkaupungin yleiset wc-tilat. Koska paskahuussi keksittiin? Millä peppu pyyhittiin/pestiin ennen wc-paperin keksimistä? Pitäisikö suomalaista WC-kulttuuria kehittää?

Mistä puusee/puucee tulee? TupaUuSee?


Jos joku keksis semmoisen, joka ei loiskahda, ehdottaisin Nobelia.

Että millä ennen pyyhittiin. Sanomalehdellä ja jos sitä ei ollut, mitä sopivaa käteen sattui (hurjimmat käytti kissaa). Aseman huussissakin kuulemma saattoi olla pölkky (kettingissä). Ittekukin sai vuolaista mieleisensä lastun.

Naapurien leväperäinen WC-käytös on tavallisimpia kerrostaloasumisen epäkohtia. Etenkin opiskelijat ja lapsiperheet näkyvät olevan epätietoisia siitä, mitä käytäntöjä on tapana noudattaa. Siksi olemme laatineet lyhyen listan aiheeseen liittyvistä perusvaatimuksista. Ohjeet voidaan sellaisenaan liittää taloyhtiön järjestyssääntöön.

Ohjeita WC:n käyttäjälle

Säntillisyys saniteettitiloissa parantaa olennaisesti taloyhtiön ilmapiiriä!

1. Vesijohtovettä on käytettävä erittäin säästeliäästi, jotta omistusasukkaiden maksama vastike pysyisi alhaisena. (Tutkimusten mukaan säästeliäisyydellä on myös suotuisia ympäristövaikutuksia.) Hana on suljettava esimerkiksi käsien saippuoinnin ja hampaiden harjauksen ajaksi. Vettä ei tule laskea täydellä paineella: vesipatsaan läpimitta saa normaalikäytössä olla enintään 9 mm.

2. Hampaiden harjauksesta aiheutuva hälyääni vaimenee lähes kahdella kolmanneksella, kun harjaus suoritetaan ns. "suljetuin huulin", eli suu puristetaan tiukasti hammasharjan varren ympärille. Hampaita ei tule harjata taloyhtiössä määrätyn hiljaisuuden aikana.

3. Miespuolisten WC:ssä asioivien tulee tähdätä virtsasuihku WC-altaan sisäseinämään eikä pohjalla olevaan nestekeskukseen. Tämä vähentää asiointiääniä ratkaisevasti. Harjaantunut mieshenkilö kykenee niin vaimeaan WC-käyntiin, ettei tarkkakuuloisimmillekaan naapureille aiheudu minkäänlaista häiriötä.

4. WC:tä ei tule huuhdella taloyhtiössä määrätyn hiljaisuuden aikana. WC:ssä asioiminen huuhtelematta ei myöskään ole suotavaa. Toisaalta on muistettava, että tarpeiden tekeminen huoneistossa muualle kuin WC-tiloihin on ehdottomasti kielletty, ja parvekkeelta virtsaaminen tai tarpeiden tekeminen rappukäytävään ovat yleisluontoisia järjestyssääntörikkomuksia kaikissa kunnissa.

5. WC-altaan kansi (yleensä kaksiosainen muovikansi) tulee laskea asioinnin jälkeen ala-asentoon hitaasti ja varoen. Kannen laskemiseen on syytä käyttää kahta kättä ja varata aikaa nyrkkisääntönä noin 50% asioimiseen kuluneesta ajasta. Kanteen liittyvän renkaan alapintaan voi äänten vaimentamiseksi kiinnittää pyöreitä kumitulppia (esim. Anttilasta 2,30€ / 4 kpl pussi).

6. Viheltely ja hyräily on WC-tiloissa ehdottoman kiellettyä. Putkiston ansiosta tämänkaltainen häly kantautuu WC-tiloista naapurihuoneistoihin erityisen häiritsevänä.

7. Yhteistä rappukäytävää on varjeltava välillisiltä hajuhaitoilta. Mikäli on oletettavissa (esimerkiksi poikkeusravinnon tai lääkityksen takia), että eritteet aiheuttavat tilapäisesti normaalia voimakkaampaa hajua, tulee pyrkiä käyttämään esimerkiksi työpaikan tai kahvilan WC:tä.

8. Kasvisruokavalio vähentää eritteiden hajuastetta, mutta on syytä pitää mielessä, että kasvisruoka tuottaa monille herkästi ilmavaivoja. Jos ilmavaivoja on, niistä on huolehdittava ennen WC-asiointia, ettei synny voimakasta, kaikuvaa ääntä.

9. WC-altaaseen ja lavuaariin ei tule oksentaa. Oksentamisen on muutenkin tapahduttava tahdikkaasti ja hiljaisesti.

10. Kaikenlaisten vieraiden esineiden joutuminen WC-altaaseen ja sitä kautta viemäriputkistoon on estettävä. Mahdolliset kookkaat ulosteet tulee ennen altaan huuhtelua rikkoa osiin, joiden suurin läpimitta ei ylitä 35 mm.

11. Kirjojen ja lehtien lukeminen WC:ssä ei ole suotavaa, sillä sivujen kääntelystä aiheutuu usein häiritsevää meteliä.

12. Mikäli WC:n huuhtelusäiliö on vanhaa mallia ja käyttää liiaksi vettä, voi säiliön sisätilavuutta supistaa panemalla sen sisään suuren liukenemattoman esineen, esimerkiksi rakennustiilen.

http://www.kyttaajat.net/wc-ohjeita.shtml

Wanha, mutta toimii aina.

author="<a href="http://www.avaruusmies.com/jokes/finnish/97.html">Wood Church</a>" kirjoitti:

Englantilainen rouva suunnitteli matkustavansa lomalla saksalaisen ystävättärensä luo. Niinpä hän kirjoitti kirjeen ystävättärelleen, ja kyseli tarkemmin mahdollisuudesta majoittua tämän kotikylään. Hän kysyi mm. onko siellä kunnollinen WC.

Saksalaisrouvalle tuli kuitenkin ongelma, sillä hän ei tiennyt, mitä moinen kirjainyhdistelmä tarkoittaa. Hän meni kysymään neuvoa kylän papilta, mutta tämäkään ei ollut ikinä kuullut moisesta lyhenteestä. Hän kuitenkin arveli, että rouva oli uskovainen ihminen, joka halusi tietää, onko paikkakunnalla puukirkkoa, Wood Church. Niinpä hän päätti itse kirjoittaa vastauksen englantilaisladylle:

Arvoisa rouva,

Iloksenne voin ilmoittaa, että kylässämme on kuin onkin tiedustelemanne rakennus. Se sijaitsee vain puolen tunnin kävelymatkan päässä kylästä luonnonkauniilla paikalla tuuhean havumetsän keskellä. Ovet ovat auki torstaisin ja sunnuntaisin sekä muulloinkin tarpeen vaatiessa. Vain maanantaisin koko rakennus on varattu paikallisen ompeluseuran käyttöön.

Paikalle kannattaa tulla ajoissa, sillä toisinaan sisään pyrkii niin paljon ihmisiä, että kaikki halukkaat eivät mahdu sisään. Yleensä tilaa kuitenkin riittää kaikille. Istumapaikkoja on yli sata, ja lisäksi on seisomapaikkoja. Suosittelen Teille erityisesti torstai-iltoja, sillä silloin ihmisille esiintyy paikallinen poikakuoro.

Tulette huomaamaan, että vaikka rakennus on vanha, on sen akustiikka hyvä ja pienikin ääni kuuluu. Myös läheisen varuskunnan upseerit tulevat usein seuraamaan toimitusta. Vaimollani ja minulla ei ole ollut tilaisuutta käydä paikalla kahteen viikkoon, mikä onkin tuottanut meille suurta tuskaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat