Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

En muista olisiko tästä aiheesta ollut keskustelua aikaisemmin mutta kävin läpi joitakin lähteitä ja kokosin tähän seuraavanlaisen annoksen.

Kun puhutaan käärmesiemen opista, niin kabbalisti-rabbit yleisesti uskovat, että raamatussa esitetyillä molemmilla henkilöillä, niin Kainilla kuin myös Aabelilla olisi eri geneettinen tausta kuin Seetillä. Tämä oppi tunnetaan kappalistisessa piirissä nimellä "Syntyjen teoria". Tämä teoria opettaa, että Jumala loi kaksi "Adamia" (Adamah tarkoittaa heprean kielessä IHMISTÄ).
Toiselle näistä ihmisistä hän antoi sielun, toinen jäi sieluttomaksi. Tämä sieluton luontokappale tunnetaan kristillisyydessä käärmeenä (the serpent).
Kappalistit kutsuvat käärmettä nimellä Nachash (nachash tarkoittaa käärmettä heprean kielessä).

Zoharissa mainitaan seuraavasti:

"Kaksi olentoa (Adam ja Nachash) yhtyivät molemmat Eevaan ja hän tuli raskaaksi molemista heistä ja synnytti kaksi lasta. Kumpikin lapsista seurasi miespuolista vanhempaansa ja heidän henkensä jakaantui, yksi toiselle osapuolelle, toinen toiselle osapuolelle, samoin myös tapahtui heidän luonteenpiirteille. Kainin puolelle on pesiytynyt kaikki pahuuden lajit. Aabelin puolelta versoaa armeliaampi luokka, ei kuitenkaan täydellisen hyvyyden omaava ...hyvä viini sekoittuu huonoon viiniin" (Zohar 136).

Tämä tekstinkappale on perusta koko kabbalistisen uskon käärmesiemen tyyppiselle opille. Kabbalistit uskovat, että Eeva oli "naaraskäärme" ja sieluton, näin Aabel olisi ollut puolipuhdas ja Kain täysin epäpuhdas.
Käärmesiemen, niin kuin sitä joissakin kristillisissä piireissä nykyään kutsutaan, on opetettu useita tuhansia vuosia juutalaiskoulukunnissa. Nykyaikana se on suuresti poleeminen oppi, mutta jota pääasiassa kabbalistit noudattavat.
"Käärmettä sen Edenisessä muodossa ei ole mielletty miksikään kiemurtelevaksi liskoksi. Tämä on vasta myöhemmin kirouksen vaikutusta (Genesis 3:14). Luontokappale, joka antoi itsensä viettelykselle, Saatanalle, on hyvinkin voinut olla mitä kaunein luontokappale, koska se oli mitä "hienostunein/kavalin" luontokappale, josko peräti ihminen." Näin nykyään kristilliset piirit kuvaavat raamatun kuvausta.
Tämän asian puolesta puhujat antavat ymmärtää, että moderni kristillinen Vanhan testamentin käännös painottaa tässä käsitettä, jonka heidän mielestään uskotaan ilmaisevan sitä, että käärme olisi ollut pystyssä kävelevä ihmisen kaltainen luontokappale.

Genesiksessä mainitut elämän puu paratiisin keskellä ja hyvän- ja pahantiedon puu eivät tarkoita fyysisiä puita, vaan ovat mielikuvia ja sääntöjä.

Käärme Genesis 3
Käärmeet luotiin aikomuksena käyttää heitä ruumiillisena työvoimana (orjarotu) ja tehtiin ihmisen kaltaisiksi mutta sieluttomiksi. Käärme "viekoitteli" Eevan.
Varhaisessa modernissa englanninkielessä sanalla "beguild" tarkoitetaan kirjaimellisesti seksuaalista viettelyä.

Seksi
Raamatussa ei seksiä ole kutsuttu seksiksi yhdessäkään Mooseksen tekstissä. Seksiin viitattiin aina eri tavalla, sellaisella kuin "tietäminen".
Tätä on käytetty todisteena sille, että puut ja hedelmät olivat ainoastaan toinen salainen tapa kuvata seksiä.

Synnyttäminen
Aadamin jälkeläisiä kutsutaan aina "Jumalan pojiksi" Kainin syntymän jälkeen, kun taas Kainin suvun jälkeläisiä "ihmisiksi".
Kainin suvun (epäpuhdas) ja Aabelin suvun (puhdas) välillä nähdään selvästi geneettistä eroavaisuutta (tämä näkyy mm. käyttäytymisessä ja siinä mitä lapsia näiden sukujen sisällä syntyi. Myöhemmin näissä suvuissa alettiin lopulta myös ristiin-naintiin. Jumalan poikia yhtyi ihmisten tyttäriin ja he synnyttivät heille lapsia.

Kuka ja minkälainen oli Eevan ensiksi yhtynyt "käärme"? Siinäpä vasta miettimistä. Pistäkäähän linkki, jos löytyy. Kiinnostaa.

Tässä muutamia lähteitä asiaan:

*The Woman, The Seed, and The Serpent. James Akin, Catholic Answers
*(1985) Cain: Son of the Serpent. Rossel Books ISBN ISBN-10-0940646196
*Rabbi Donneth West. Kabbalistic Genetics
*Scofield, C.I, The Scofield Study Bible, Oxford University Press, 1996, p8
*The Two Laws of Eden, R.M.Jackson
*Serpent Seed. W.M.Branham
*Genealogy of Gain
*Original sin

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat