Seuraa 
Viestejä45973

Heh, vaikka vähän tässä nyt valitan monesta vaivasta, niin päätin laittaa tämänkin nyt teidän kokeneiden vastaavattavaksi.

Eli siis oikean keskisormeen on syntynyt vähän väliä patti kolmen kuukauden ajan, sijaitsee kynnen vasemmalla puolella. Se rupeaa turpoamaan vähän sen jälkeen kun olen huomannut sen. Sitten se alkaa käydä häiritseväksi, ja puhkaisen sen aina pestyllä neulalla ja desinfiointi-aineella, sieltä pursuaa pieni määrä valkoista mömmöä. Mitä tämä aine on, onko se pahaksi ja miten pääsen vaivasta eroon?

  • ylös 4
  • alas 0

Kommentit (11)

Kuulostaa finniltä, jos sieltä todella valkoista mömmöä tulee. Tai sitten se on jokin paise.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaivan nenää vain etusormella Ja meneekö finni keskisormeen jos raavin/hieron/puristan niitä kasvoilta?

Vierailija
someone-else
Se rupeaa turpoamaan vähän sen jälkeen kun olen huomannut sen.Älä enää kiinnitä siihen huomiota.

CE-hyväksytty
someone-else
Se rupeaa turpoamaan vähän sen jälkeen kun olen huomannut sen.Älä enää kiinnitä siihen huomiota.Eipäs näsäviisastella, huomaan vaalean läntin keskisormessa, ja noin 1 viikon jälkeen se tupeaa turpoamaan.

Kyllä se kuulostaisi että se mätii. Eli siellä on joku pöpö päässyt jylläämään. Suosittelen (yllättäin) tohtorille menemistä, hän tekee arvion miten pääset patista eroon. Veikkaisin, että hän avaa sen, puhdistaa sisältäkin ja paketoi. Antilooppi alias antibiottikuuria sitten sattais pukata, riippuu nyt vähäsen että mikä siellä sitä eritettä teettää. (oletus että patti on "hieman" isompi esim. herneen kokoinen, jos ei, ks seuraava kohta)

Onkos se siinä ihan kynnen vieressä, kynsivallissa? Se tulehtuupi useinkin aika helposti, pöpöt siellä kynnen ja ihon välissä tykkäävät jyllätä. Pureskeletko kynsiä? Se tuppaa tuollaisia paikallisia tulehduksia aiheuttamaan, ja haavaan kertyy sitten tulehduksellista märkää. (joka voi olla väriltään valkoista tai vaalen vihertävää). Huolellista puhdistusta suosittelen, desinfiointia. Jos toistuvasti tulee, mene tohtorille. Vaarana on, että tulehdus voi levitä, kynnen kasvu häiriintyä ja pahin mahdollinen (ihan katastrofi) on että patin tulehdus leviää laajemmalle (extreme-kauhu on sepsis).

Mutta tämä on siis arvaus. Lääkärskä ei niinkäs (toivottavasti) arvaile, vaan tietää joten sinne siis!

Juu, kynsivallissa lymyilee. Pureskelen kynsiä ja en kovin usein hampaita harjaile (juu, tunnustan!) joten mietin lääkärillä käyntiä jos se vielä kerran tulee nyt kun lopetan kynsien pureskelun, tai noh, ainakin yritän.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Ei mihinkään lääkäriin kannata mennä tuhlaamaan rahojasi. ITselläni tuli kanssa moinen patti kun ampiainen pisti peppuun ja farkut hiersi sitä pistoskohtaa niin siihen tuli semmoinen mollukka, joka sairasteli monta viikkoa. Kyllä se siitä menee ohitse.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Mulla rupeaa usein kynnet märkimään useistakin sormista jos alan pitemmän tauon jälkeen esim. hakata halkoja usean tunnin rupeamina tai teen muuta vastaavaa hommaa. Oikuttelevat sormet on pääasiassa keskisormi ja nimetön, toisinaan myös pikkurillit ottaa damagea. Käsittääkseni joillain ihmisillä on tähän luontaista alttiutta joka aiheutuu kai keskimääräistä leveämmistä kynsistä jotka sitten rassaa ympäröivää kudosta. Äitini joskus mainitsi jotain, että joltain olisi ihan kirurgisesti kavennettu kynttä.

Mutuni on, että tää on vähän kuin aftat, ärsyttävää mutta vaaratonta.

Ketjun aloittajalla voi tietty olla kyse muusta jos paise kerran kehittyy toistuvasti samaan paikkaan ilman, että aluetta on mitenkään kohdeltu poikkeuksellisen kaltoin. Veikkaan, että kynnen alle on vaan ilmaantunut jostain hieman sitkeämpi pöpö häiriköimään.

someone-else
Juu, kynsivallissa lymyilee. Pureskelen kynsiä ja en kovin usein hampaita harjaile (juu, tunnustan!) joten mietin lääkärillä käyntiä jos se vielä kerran tulee nyt kun lopetan kynsien pureskelun, tai noh, ainakin yritän.Lopeta ainakin nyt sen sormen pureskelu ja eritoten kynsien, (mieluiten kokonaan jos pystyt, kynneliä saapi apteekista) ettei se tulehduskierre jatku. Todennäköisesti on niin, että siellä on kokoajan auki reitti tulehdukselle, kun iho on rikki. Sitten riittää ihan pienikin pöpö sen tulehduksen kypsyttämään. Jos tuntuu, että sormi koko ajan uusii ongelmiaan, mene lääkäriin. Uskon kyllä, että hyvällä hygienialla (käsien pesu säännöllisesti), desinfioinnilla sekä sen kynsien rouskuttamisen lopettamisella saavutetaan haluttu tulos.

Tässä vielä Käypä Hoito ohje kynsivallin tulehduksen hoitoon:
[size=85:22j48gpa]http://www.kaypahoito.fi/kh/kh_julkaisu.NaytaArtikkeli?p_artikkeli=hoi13...

Kynsivallin tulehdus

* Kynsivallin tulehdus voi ilmetä
o akuuttina, punoittavana kynnenvierusturvotuksena (kuva 4)
o tai kroonistua, jolloin kynsinauha puuttuu ja koko kynsivalli punoittaa ja voi hilseillä.
* Akuutin tulehduksen käynnistää pieni haavauma tai sisään kasvanut kynnenreuna, ja tavallisin aiheuttaja on stafylokokki.
* Krooniselle tulehdukselle altistaa kosteus, ja siinä Candida albicans viihtyy kynsivallin poimuissa usein yhdessä stafylokokin kanssa.

Hoito

* Akuutissa tulehduksessa avataan märkäpesäke ja kynttä kylvetetään päivittäin esimerkiksi kaliumpermanganaatilla, kunnes tulehdus rauhoittuu. Sairausloma voi olla aiheellinen.
* Lievissä tapauksissa riittää kylvettelyjen lisäksi paikallisantibiootti, esimerkiksi basitrasiini-neomysiini tai fusidiinihappo.
* Rajussa tulehduksessa voi systeeminen mikrobilääkitys (ensimmäisen polven kefalosporiini tai kloksasilliini) olla tarpeen.
* Kroonisen tulehduksen tärkein hoito on kosteudelta suojautuminen, joten sairausloma saattaa olla tarpeen työperäisessä taudissa. Lisäksi käytetään paikallista sienilääkkeen ja steroidin yhdistelmää.
* Jos tulehduksen on aiheuttanut sisäänkasvanut kynsi, tehdään kiilaeksisio tai kynnen osapoisto ja fenolisaatio A. Toimenpiteen voi suorittaa bakteerilääkekuurin aikana tai rauhallisessa vaiheessa ilman antibioottisuojaa.
* Jalkojenhoitajan antama ohjaus oikeasta kynnenleikkaustekniikasta on avuksi.
vielä laitetaan matkaan mukaan muutama kuva.

tässä kuva, miten tohtorissetä sitten avaa, jos tulee tarpeeseen:

ja tässä vielä suurempana ja pahempana, huomaa iso valkoinen alue. Siellä alla on märkää, aerobisia ja anaerobisia bakteereita aiheuttamassa tulehdusta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat