Seuraa 
Viestejä45973

Vuonna 2007 Yhdysvallat kokee pörssiromahduksen. Romahdusta ei yritetty estää ajoissa, jonka seurauksena maan talous romahtaa ja Yhdysvalloissa tapahtuu tämän seurauksena sotilasvallankaappaus. Uusi hallinto päättää vetää joukkonsa pois Lähi-Idästä, jonka jälkeen alueelle syttyy täydellinen kaaos. Tuolloin Iranin uudet vallanpitäjät päättävät vakauttaa alueen aloittamalla uuden "Persialaisen imperiumin" rakentamisen Kiinan ja Intian toimiessa tämän yrityksen rahoittajina.

Millaisia vaikutuksia luulisit sillä olevan Suomelle? Vuonna 2010 puolestään Venäjä hajoaisi osittain samasta syystä. Heikkenevä väestökehitys ei enää sallinut pitää valtavaa maata koossa. Kiina ja Intia nousevat maailman uusiksi "supervalloiksi" ja perustavat uuden YK:n päämajan "neutraaliin" Tokioon. Eurosta tulee nyt yksi maailman tärkeimmistä valuutoista mm Kiinan Yuanin rinnalla. Yhdysvalloissa syttyy myöhemmin sisällis-sota eri etnisten ryhmien välillä. Tästä voisi sitten taas puolestaan jatkaa loputtomiin.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

" On virhe katsoa liian pitkälle eteenpäin. Vain kohtalon ketjun yksi linkki voidaan käsitellä kerrallaan"
- Winston Churchill

Yhdysvallat romahtaa-->joka paikka paskana.

Ensinnäkin, Yhdysvaltojen romahdettua, öljyn hinta nousee huimasti. Samoin käy myös monille muille usasta tulleille tuontituotteille. Monille muille maille käy sama juttu ja usea pienempi öljy-yhtiö luultavasti yhdistyisi jonkun maan käyttöön(, kuten mainitsemasi Intia ja Kiina). Nämä valtiot alkaisivat hyötykäyttää lähi-itää sillä perusteella, että ovat auttaneet koalitiota. Suurvaltiot saattaisivat alkaa myös käyttää hyväksi muita öljyalueita mukaan lukien Usan romahdettua Meksikonlahti.

Ennen venäjän hajoamista, saattaa syntyä suuria sotia ns. kuolinpinnistyksenä(tyhmä sana). Tämä aiheuttaa, venäjän hajottua täydellisen itsenäistyneiden alueiden köyhtymisen. Myöskin naapurivaltio Kiina alkaisi lunastaa alueita itselleen. Kiinan kasvettua, sen väki leviää ja asumistiheys pienenee. Pienet indokiinan valtiot jäävät ahdinkoon.

Yhdysvaltain sisällissodan aikana, joku mahdollisesti useista osapuolista pyytää apua YK:lta ja uusilta suurvaltioilta. Apua ei heru, ja suurimman aseistusmäärän omistanut osapuoli voittaa sisällissodan. Sen loputtua, voittanut puoli alkaa vallata omia meksikonlahden öljykenttiään takaisin. Valtauksen onnistuessa, suurvaltiot suuttuvat ja syttyy kolmas maailmansota.

Suomi on liittynyt turvallisuuden nimissä ranskan, italian ja muiden suurten eu-maiden kanssa nk. YK-koalitioon joka yrittää rauhoittaa tilannetta. Suurimpien sotien hellittäessä, salahyökkäykset yltyvät ja niiden paljatuessa sodat käyvät entistä rajummiksi ja sisällissodan heikentämä usa häviää sodan.

Lähi-idän koalitio käyttää tilanteen hyväkseen ja hyökkään heikentyneen Intian kimppuun kostona öljyalueiden varastamisesta. Intia käyttää viimeisenä keinonaan ydinaseitaan. Ydinsodan alettua, eurooppa ja lähi-itä, sekä pohjoisin afrikka saastuvat ja tuhoutuvat. Molempien osapuolien luovuttaessa liian suurten tappioiden vuoksi tilanne rauhoittuu ja rauha saadaan aikaiseksi.

Maailma elää muualla niin kauan kunnes YK auttavana osana, sotijien lisäksi puhdistavat saastunutta aluetta. Taudit puhkevat ja maailman väestö on pienentynyt huomattavasti. Maailma on kauhun vallassa, ja pienet sodat vallitsevat kuumilla alueilla.

Muu maailma kuten australia, japani sekä afrikka olivat liittyneet johonkin joukkoon ja jatkavat sotaan pienimuotoisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Markkinataloudessa nousu- ja laskukausien vaihtelut kuuluvat asiaan. Tapahtuu jopa pörssiromahduksia jolloin osakkeiden kauppa-arvot laskevat roimasti ja konkurssejakin syntyy, vakavaraisuuden perustuessa osin kuplaan. Todellinen varallisuus, mihin osakkeiden arvo perustuu, tuotantolaitteet ja ostettavat palvelut säilyvät. "Ilma" otetaan markkinatalouden lakien mukaan pois. Tämä kuuluu asiaan, eikä siitä sen kummempaa seuraa. Uusi nousukausi odottaa ovella. Mitään dramaattista ei tapahdu. Toisen Tulemisen uskomus perustuu rikkaaseen mielikuvitukseen.

Näitä aaltoliikkeen vaikutuksia yritetään lieventää subventioilla. Keskuspankit keräävät voittoa kalliilla rahankorolla nousukautena, jottei talous ylikuumentuisi. Laskun aikana pyritään lisäämään investointeja antamalla halpaa lainaa. Joskus onnistutaan huonommin joskus paremmin. Usein on kyse ajankohdan määrittämisestä. Palkanmaksajalla ei käsityksensä mukaan ole milloinkaan nousukautta ja -ansaitsilla milestään aina on varaa maksaa.

Etenkin globaalimaaimassa nämä tietenkin vaikuttavat Suomeen myös. Ennen tulivat käänteet viiveellä, nykyään nopeammin. Tulevat kuitenkin västämättä. Ei niistä nykyään kapinoita seuraa, jollei jotain muuta kasvihuonetta tai terrorismiä tapahdu. Eikä ainakaan ylivuonna, sen voin vakuuttaa. No, voin olla väärässä, uskosi on vakuuttava.

Lierikki Riikonen

Jos USA romahtaisi...

...rynnisivät pian Eurooppaan kaikki ne, jotka vain USA:n sotilasmahti on pitänyt kurissa, pääasiassa ryssät. Kiina hyökkäisi välittömästi Taiwaniin ja muutamiin riittävän pieniin naapurimaihinsa, P-Korea hyökkäisi Etelä-Koreaan ja Japani joutuisi aloittamaan massiivisen asevarustelun puolustaakseen itseään. Iranin sekopäät alkaisivat ammuskella ydinkärjillä varustettuja ohjuksiaan ensin Israeliin ja sitten kaikkialle muualle, minne kantama riittää. Tätä ei Israel jäisi tumput suorina katsomaan, vaan laukaisisi massiivisen ydinvastaiskun muuttaen Iranin ja lähimmät ympäröivät arabimaat suuriksi kraattereiksi. Lyhyesti sanoen, koko maailma ajautuisi täydelliseen kaaokseen.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
tupakka

Näitten suurten sotien ja myllerrysten aikana arvaattomaan arvoon nousee Ålandin asema demilitarisoituna vyöhykkeenä rauhaa rakastaville suomalaisille. Sinne on hyvä paeta suojaan myrskyisiä aikoja naisten, lasten, ja vanhusten.

Lierikki Riikonen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat