Seuraa 
Viestejä1918

Intiassa eletään köyhemmissä oloissa, matalalla koulutusasteella, huomattavasti useammin maaseutumaisissa olosuhteissa, vähemmän aikaa, niukemmalla ravinnolla. Intiassa vallitseva kastijärjestelmä oikeuttaa ylempien kastien riiston enemmistössä olevien alempia kasteja kohtaan.

Järjestetyt avioliitot

Intiassa suurin osa avioliitoista on järjestettyjä, eli perhe ja suku etsivät sopivan puolison. Usein aviopuolisot eivät tunne toisiaan entuudestaan, joskin nykyään pari voi järjestää tapaamisia myös ennen häitä. Järjestetyt avioliitot ovat yleinen käytäntö maaseudulla, suurimmissa kaupungeissa solmitaan myös rakkausavioliittoja. Avioliittoa koskevia sääntöjä on paljon: se voidaan solmia vain saman kastin sisällä ja tytölle tulee löytää mies oman klaanin ulkopuolelta ja mielellään ylemmästä klaanista. Sopivan puolison löytäminen on vanhemmille usein ongelmallinen tehtävä, jossa apuna voidaan käyttää mm. sanomalehti-ilmoituksia ja astrologiaa.
Hindulaiset häät kestävät monta päivää ja niitä juhlitaan yleensä morsiamen kotona. Perinteisiin kuuluu, että morsiamen perhe antaa sulhasen suvulle lahjoja turvatakseen tytön aseman uudessa perheessä. Aiemmin lahjaksi annettiin vaatteita, koruja ja rahaa, nykyään myötäjäislahjoina edellytetään usein autoja, kodinkoneita tai elektroniikkaa. Niiden hankkiminen on köyhille perheille vaikeaa ja johtaa usein velkakierteeseen**

Edellä kerrotun perusteella voidaan perustellusti väittää että hyvistä puolisokandidaateista on Intiassa pulaa koulutusasteen ollessa matala että naimisiin mennään länsimaita useammin korostetusti taloudellisen aseman kohentamiseksi tai saavutettujen asemien ylläpitämiseksi.

Vaikka avioliitot ovat täällä päin harvemmin järjestettyjä, on kaiketi Suomalaisessakin yhteiskunnassa havaittavissa toiminnan taustalla vaikuttavan samanlaiset motiivit ja toimintamallit kuin Intiassa, mitä tulee taloudelliseen puoleen.

*www.tilastokeskus.fi
** http://www.interpedia.fi/kehitysyhteist ... intia.html

-

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat