Seuraa 
Viestejä2613

BREAKING ON C-SPAN: Kucinich introducing impeachment [Daily Kos]

Kucinich presents Bush impeachment articles [The Raw Story]

...ja media on unessa: Mainstream media yawns as Kucinich offers impeachment

Lyhyesti suomennettuna - edustaja Dennis Kuchinich on lukenut Yhdysvaltain edustajainhuoneelle 35 kohtaa käsittävän esityksen istuvan presidentin asettamisesta virkasyytteeseen valtiorikoksista [high crimes] ja presidentille sopimattomasta toiminnasta [misdemeanours]. Listalle mahtuu valehtelu, sotarikoksia, kidutuksen salliminen ja tukeminen, ja paljon paljon muuta.

Esitys on listan lisäksi myös kooste kunkin listan sisältämän rikoksen todistusaineistosta, mistä syystä esityksen lukeminen kesti liki viisi tuntia...

Saapa nähdä mitä tästä tulee... Asiaa tuntemattomille tiedoksi - virkasyytteeseen asettaminen on ensimmäinen vaihe kaksiosaisessa menettelyssä valtionpäämiehen virasta poistamisessa USA:ssa. Toisessa vaiheessa Senaatti joko antaa asiasta tuomion, joko vapauttavan tai sitten ei.

Aiemmin virkasyytteeseen asetettuja USA:n presidenttejä ovat Andrew Johnson ja Bill Clinton, jotka molemmat vapautettiin kaikista syytteistä Senaatissa. Kannattaa myös panna merkille että Clintonin tapauksessa virkasyytteeseen riitti väärä vala... niinpä Gerald Ford aikanaan Watergate-skandaalin jälkeen sanoikin jotta "An impeachable offense is whatever a majority of the House of Representatives considers it to be at a given moment in history."

Eli suomeksi, virkasyytteeseen riittämätön rikos on sellainen jonka edustajainhuone ei katso riittävän virkasyytteeseen asettamiseen sillä hetkellä.

Hyvinkin mielenkiintoista on, että valtamediassa ei tunnu olevan juuri mitään tästä mielenkiintoisesta kehityksestä USA:n politiikassa.

Katsotaanpa saadaanko tästä aikaan minkäänlaista asiallista keskustelua...

Omia mielipiteitäni:

Jo oli aikakin. Itse asiassa tämä olisi pitänyt tehdä aikoja sitten, ja kyynikon aivoni sanovat että ainoa syy miksi tämä tapahtui vasta nyt on se, että piti ensin saada demokraattien ehdokas vaaleja varten selväksi ja sitten murentaa edelleen maata republikaanien jalkojen alta. Sinänsä kannatan Bushin poistamista virastaan, mutta suhtaudun melkoisella epäilyksellä tähän viimetinkaisuuteen ja arvelisin, että kyseessä ei heidän taholtaan ole oikeuden haku tai Bushin saaminen vastuuseen teoistaan, vaan lähinnä tämän yrityksen takana ovat poliittiset motiivit.

Melkoisia limanuljaskoja tuntuvat olevan melko lailla kautta linjan...

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (20)

Puska putkaan.

Totuus esiin 9/11. Mikäli jotakin järisyttäviä todistusnauhoja on olemassa, niitä ei olla vielä julkaistu, koska Bush&Co + öljyfirmat olisivat jahdanneet heidät alas. Nyt, kun vastaehdokkaat pääsevät vauhtiin ja hallintojärjestelmä vaihtuu, tupsahtelee esille järisyttäviä uutisia, ja vastaehdokkaat voivat tarjota suojaa todisteiden esittäjille.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Bushmaster
Totuus esiin 9/11. Mikäli jotakin järisyttäviä todistusnauhoja on olemassa, niitä ei olla vielä julkaistu, koska Bush&Co + öljyfirmat olisivat jahdanneet heidät alas. Nyt, kun vastaehdokkaat pääsevät vauhtiin ja hallintojärjestelmä vaihtuu, tupsahtelee esille järisyttäviä uutisia, ja vastaehdokkaat voivat tarjota suojaa todisteiden esittäjille.
No voi jesus...

Katsotaanpa saadaanko tästä aikaan minkäänlaista asiallista keskustelua...JAA - 0
EI - 1
TYHJIÄ - N
POISSA - N+1

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mittava syytelista kieltämättä. George ansaitsisi toimistaan hyllytyksen, myöhässäkin, mutta jostain syystä olen skeptinen syytteen läpimenemistä kohtaan...

Toope
Seuraa 
Viestejä32355
Katsotaanpa saadaanko tästä aikaan minkäänlaista asiallista keskustelua.

En usko. Ensinnäkin sinulla pitäisi olla jotain varteenotettavaa aihetta keskusteluun. http://www.youtube.com/watch?v=xtwphkM9Qn8

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Toope
Katsotaanpa saadaanko tästä aikaan minkäänlaista asiallista keskustelua.

En usko. Ensinnäkin sinulla pitäisi olla jotain varteenotettavaa aihetta keskusteluun. http://www.youtube.com/watch?v=xtwphkM9Qn8[/quote]


Touché.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Huh jos tässä ei ole varteenotettavaa aihetta keskusteluun... Mitä Toope ja Hra Tohtori mahtanevat tarkoittaa? Mielestäni edellisenkaltaiset kommentit antavat teistä varsin naiivin kuvan.

Tiedotusvälineillä on valtava mahti. Mistä otsikoivat ja varsinkin mistä vaikenevat. Luulisi ihan näin maallikkonakin, että jos jokin asia tänä vuonna uutisissa mainitaan, niin se olisi sitten tuonkaltainen.

Maailman johtavan valtion päämiestä uhkaa syyte toimistaan maailman johtavan valtion päämiehenä. Lisäksi Suomikin on tukenut tätä suurmiestä toimissaan, eikä kritiikkiä häntä kohtaan ole viralliset tahot juurikaan esittäneet. Miksi ei? Siis miksi ei ole??

Näin, vaikka on hyvin tiedossa, että tuo päämies on toimissaan rikkonut kaikkia mahdollisia kv sopimuksia ja säädöksiä mitkä on perinteisesti yhdistetty länsimaiseen oikeudenkäyttöön ja yleisinhimilliseen toimintaan. Toimintaan, mitä tuo johtaja jatkuvasti tuo esille puheissaan, ja minkä aivan kategorisesti pitäisi erottaa meidät sivistyneet länsimaat tuosta pahan liittoumasta, jonka vastaisen taistelun käyminen on tämän päämiehen ja hänen liittolaisiensa tärkein toimi.

Eli on käynyt ilmeiseksi, että koko Irakiin hyökkäys on tehty täysin valheellisin perustein. Virallinen syy oli joukkotuhoaseiden etsintä ja tuhoaminen. On kuitenkin käynyt ilmi, että mitään viitteitä näistä aseista ei koskaan ole ollut. Ja nämä CIA:n tiedustelutiedot ovat aina olleet tämän päämiehen tiedossa. Ilman epäilystäkään. Asia on aina ollut aivan selvä: ei joukkotuhoaseita. Silti suoritettiin massiivinen hyökkäys, joka täysin totuudenvastaisesti perusteltiin valheellisesti joukkotuhoaseiden olemassaololla.

Tässä hyökkäyksessä ja sen seurauksena on kuollut valtava määrä ihmisiä, joidenkin arvioiden mukaan useita satoja tuhansia ihmisiä. Valtaosa näistä uhreista on ollut naisia ja lapsia. Jo ensimmäisen Bushin "kampanjan" seurauksena Irakissa oli alle 15-vuotiaiden ikäryhmässä yli 80 000 lapsen ylikuolleisuus alle vuoden ajanjaksona, mikä selittyy kokonaan sotatoimilla ja niiden suorilla ja epäsuorilla vaikutuksilla. Eikö tällaista jo voi sanoa kansanmurhaksi? Mielestäni kansanmurha on juuri tällainen, missä kuolee huomattava osa maan väestöstä uhrien painottuen vielä lapsiin ja naisiin.

Oikeutusta sotaan ei ollut. Lisäksi sotaa käytiin likaisin keinoin. Propagandasodankäynnin seurauksena suomalaisillekin välittyi haluttu kuva tapahtumista. Nyt vasta on totuus alkanut selvitä kaikessa karmeudessaan. Systemaattiset, korkeimpien viranomaisten hyväksymät, kidutukset (kuten water boarding), DU-ammukset... 9/11-omituisuudet... Entä vielä laajemmasa skaalassa HAARPit ym kauhuskenariot? OK. Unohdetaan toistaiseksi 9/11 ym, mutta eikö tällaisesta olisi syytä uutisoida, että Bushia nyt uhkaa syyte näihin sotajuttuihin liittyen? Luulisi ylittävän uutiskynnyksen! Ja miksi esim suomalaiset johtavat poliitikot eivät ole pistäneet noottia menemään USA:n suuntaan? Ei Suomenkaltainen sivistysvaltio voi hyväksyä tuollaista terrorismia, mitä USA on harjoittanut. Sinälläänhän asiassa ei ole mitään uutta, USA on pommittanut yli 20 itsenäistä valtiota toisen maailmansodan jälkeen. Mutta miksi ei ole rohkeutta ottaa kansainyhteisössä asioita esille?

Lisäksi on käsittämätöntä, että jotkut suomalaiset poliitikot ajavat maatamme kohti puolustusliittoa, jota edelläkuvatunkaltainen roistovaltio dominoi. Itse näkisin mielelläni tällaisten poliitikkojen uran katkeavan lopullisesti. Sen verran karmeasta virhearviosta ja vedätyksestä on kyse.

Tiedotusvälineiden mahdista vielä: Kun maamme aikoinaan lobattiin EU:n jäsenyyteen, kansan mielipide oli pitkään liittymistä vastaan. Ei suurella enemmistöllä, mutta kuitenkin. Sitten kun kansanäänestys lähestyi, mm johtomedia HS otti taustavoimiensa sanelemana sellaisen toimintalinjan, että 95% (tämä on tutkittu luku) lehdessä julkaistuista jutuista oli EU:iin liittymiseen myönteisesti suhtautuvia, usein voimakkaan härskisti lobbaaviakin. Myös muissa konserniin kuuluvissa tiedotusvälineissä oli sama linja. Tämän seurauksena saatiin hilattua EU-myönteisyys ne ratkaisevat prosenttiyksiköt korkeammaksi, että sitten sopivalla ajoituksella saatiin EU-liittymiseen myönteinen kanta vahvemmaksi... Näin ihmisten mielipiteitä manipuloidaan. Näin oikeasti suuret päätökset tehdään/ajetaan läpi. Tässä tapauksessa jouduttiin lisäksi käyttämään suurta huijausta, eli ei vaadittu perustuslain vaatimaa 5/6-enemmistöä. Mutta mitä suurempi ja uskomattomampi lobbaus/kusetus/huijaus/manipulointi/rikos on, sitä varmemmin se menee läpi. Bushin suhteen on nyt sama ilmiö päällä USA:ssa ja myöskään Suomessa asioita ei haluta nähdä/tunnustaa. Asia on yksinkertaisesti liian kauhea, hullu, kiusallinen, ilmiselvä, että se voitaisiin tuoda esille korrektisti. Eli valtiojohto kommentoisi selvästi, että ei voi hyväksyä Irakin sotaa (eikä laajemmin USA:n aggressiivista sotiinpyrkivää ulkopolitiikkaa) ja sen takana olevia ihmisiä, eikä asiaan liittyviä tapahtumia laajemminkaan...

Vaatisi kieltämättä poliitikolta munaa pystyä myöntämään (nyt asioiden käydessä pikkuhiljaa selviksi mm propagandakoneiston alkaessa vuotaa ja USA:n sisäpoliittisten valtasuhteiden muuttuessa) oma maailmanpolitiikan käsityskyky niin vaillinaiseksi, että kaikki syötetty propaganda on mennyt kolisemalla läpi ilman epäilyksen häivääkään. Ja mitä siinä edes voittaisi jos tunnustaisi olleensa ääliömäinen ja ehdottomasti nainen/mies väärällä paikalla (johtavassa poliittisessa virassa)? Ei siinä voittaisi mitään. Ehkä kourallisen ideologis-rehellisten intellektuellien ääniä? Helpompi ja parempi toimia niin kuin aina ennenkin, eli vaieta asia kuoliaaksi. Kyllä äänestäjä unohtaa. On aina ennenkin unohtanut...

LL Cool J

Tiedotusvälineiden mahdista vielä: Kun maamme aikoinaan lobattiin EU:n jäsenyyteen, kansan mielipide oli pitkään liittymistä vastaan. Ei suurella enemmistöllä, mutta kuitenkin. Sitten kun kansanäänestys lähestyi, mm johtomedia HS otti taustavoimiensa sanelemana sellaisen toimintalinjan, että 95% (tämä on tutkittu luku) lehdessä julkaistuista jutuista oli EU:iin liittymiseen myönteisesti suhtautuvia, usein voimakkaan härskisti lobbaaviakin. Myös muissa konserniin kuuluvissa tiedotusvälineissä oli sama linja. Tämän seurauksena saatiin hilattua EU-myönteisyys ne ratkaisevat prosenttiyksiköt korkeammak.
Nytkin keskustelemme sanoma magazinesin omistamalla tiedefoorumilla. Jota moderoidaan JSN:n salaa kähmimällä linjanvedolla.

o
Seuraa 
Viestejä1701

Ei kai nyt Suomi voi jenkkejä kritisoida, muutenhan he voivat tuomita meidät seuraavaksi roistovaltioksi ja käydä laillisesti ryöstämässä meiltä kaiken arvokkaan. Parasta olisi vaan hyssytellä vähän lisää ja mennä varmuuden vuoksi natoon niin päistäisi ehkä osalliksi ryöstelyorgioihin.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Tuskimpa amerikkalaiset paskantavat omaan pesäänsä. USA:ssa presidentti edustaa kansaa ja noin voimakkaat syytteet vievät lopunkin poliittisen uskottavuuden koko valtiosta.

LL Cool J
Sitten kun kansanäänestys lähestyi, mm johtomedia HS otti taustavoimiensa sanelemana sellaisen toimintalinjan, että 95% (tämä on tutkittu luku) lehdessä julkaistuista jutuista oli EU:iin liittymiseen myönteisesti suhtautuvia, usein voimakkaan härskisti lobbaaviakin. Myös muissa konserniin kuuluvissa tiedotusvälineissä oli sama linja. Tämän seurauksena saatiin hilattua EU-myönteisyys ne ratkaisevat prosenttiyksiköt korkeammaksi, että sitten sopivalla ajoituksella saatiin EU-liittymiseen myönteinen kanta vahvemmaksi...Onneksi ottivat

Ei voi kuin ihmetellä, että joku ei ymmärrä, että kaikella kirjoitetulla on jokin tarkoitus. (Ellei kyseessä ole psykoottinen automaatiokirjoitus).

HS:llä oli Eu:n äänestykseen aikaan avoimesti Eu-myönteinen kanta, joten miksi ampua itseään jalkaan? Ihan tavallistahan se on että tiedoitusvälineillä on motiiveja ja mielipiteitä. Täysin objektiivista tekstiä ei pystytä kirjoittamaan.

Kyllä ainakin itse olen tajunnut jo oppiessani lukemaan, että kaikki kirjoitettu ei ole totta, tai objektiivista.

Ainahan sitä voi perustaa oman lehden tai käyttää muita tapoja tiedottamiseen, jos intoa on. Ei se ole kiellettyä.

Hyvin naiivia uskoa siihen, että kaupallisten tiedotusvälineiden pitäisi tukea tasapuolisesti kaikkea.

K. K.
Tuskimpa amerikkalaiset paskantavat omaan pesäänsä. USA:ssa presidentti edustaa kansaa ja noin voimakkaat syytteet vievät lopunkin poliittisen uskottavuuden koko valtiosta.Ai että minkä vievät ?

Herra Tohtori
...mutta suhtaudun melkoisella epäilyksellä tähän viimetinkaisuuteen ja arvelisin, että kyseessä ei heidän taholtaan ole oikeuden haku tai Bushin saaminen vastuuseen teoistaan, vaan lähinnä tämän yrityksen takana ovat poliittiset motiivit.

Melkoisia limanuljaskoja tuntuvat olevan melko lailla kautta linjan...


Vittuilunhalustahan tuossa lähinnä on kysymys. Vaalit ovat pian ja Bush poistuu näyttämöltä joka tapauksessa. Sitten voidaan jälkikäteen uhota "minäpäs olin vähällä saada presidentin syytteeseen! Enks ookki kovista kovin kingi?" Tähänkin saakka demokraattien keppihevosena on ollut "minä vastustin Irakin sotaa" lause. Sen kun sanoo, ei suurin osa kuulijakunnasta kaipaa tietoja ehdokkaan muista näkemyksistä tai kyvyistä ylipäätään.

Melkein missä muussa länsimaassa tahansa Bush olisi saanut kenkää noiden temppujensa takia jo ajat sitten.

Hauki
Melkein missä muussa länsimaassa tahansa Bush olisi saanut kenkää noiden temppujensa takia jo ajat sitten.Ei olisi.
Unohda unelmasi ruusunpunaisesta demokraattisesta maailmasta.

Herra Tohtori

Aiemmin virkasyytteeseen asetettuja USA:n presidenttejä ovat Andrew Johnson ja Bill Clinton, jotka molemmat vapautettiin kaikista syytteistä Senaatissa.

Ja eikö eräs herra nimeltään Nixon joutunut tutkinnan alaiseksi myös joskus? Ja sai jopa potkut?
Myös tammikuussa

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Ehei suinkaan. Nixon erosi itse virastaan. Vähän kuin Jäätteenmäki aikanaan, tosin tapaus oli... hieman erilainen.

Olisihan tuo virkasyyte varmaankin tuona aikana äijälle kopsahtanut ja mennyt läpikin ja edustajainhuone kyllä ehti aloittaa kuulemiset asian tienoilta, mutta Nixon erosi ennen asian loppuunkäsittelyä. Liekö pelännyt mitä mörköjä sieltä kaapista vielä nousee kuulemisten ja penkomisten yhteydessä...

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Vierailija

Kysymyshän ei ole siitä onko herra tai rouva se tehnyt jotakin, vaan joka suhteessa politiikasta ja politiikassa on kaikki sallittua kun vain pysyy vallassa. Poliittinen moraali on sekin politiikan väline. Tästä syystä mediakaan ei ole asiasta kiinnostunut ja tiedän Herra Tohtorinkin tekevän politiikkaa tuodessaan asian esille

http://www.historyplace.com/unitedstate ... /nixon.htm

"The Senate Select Committee began televised hearings on May 17. A month later, former Presidential Counsel John Dean testified there was an ongoing White House coverup and that Nixon had been personally involved in the payment of hush money to the five burglars"

Eikö tuossa puhuta juuri noista Nixonin "impeachement hearingeista"?. Ja juurin samasta asiasta on kyse tässä Bushin tapauksessa?

impeachement = Impeachment is the first of two stages in a specific process for a legislative body to forcibly remove a government official. The second stage is conviction.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Jep, sama asia, mutta Nixon erosi ennen varsinaisen virkasyytteen asettamista. Ennen virkasyytteen nostamista edustajainhuone pitää näitä kuulemisia joissa se määrittää onko presidentti syyllistynyt virkasyytteeseen riittäviin rikkomuksiin. Näitä siellä nyt tehdään, ja tehtiin Watergaten jälkipyykissäkin, mutta Nixonia ei koskaan ehditty varsinaisesti virkasyytteeseen asettaa koska hän erosi oma-aloitteisesti.

Jos prosessi olisi jatkunut, olisi tuskin ollut epäilystä siitä mitä olisi tapahtunut, mutta yhtä kaikki voidaan sanoa että Nixonia ei suoranaisesti poistettu virasta tämän prosessin kautta, sen motivoimana kylläkin.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Jep noh, melko sama kuitenkin koko homma, koska Bushia ei potkita pois ja mitä järkeäkään koko touhussa, vaalit ovat 98 päivän päästä.

Ja mistään sotarikoksista ainakaan USA:ssa Bush & Co ei voida syyttää, tekihän Bush peliliikkeen ja keksi lain, joka estää heidän syyttämisensä sotarikoksista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat