Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

ajattelin ostaa illmakiväärin mistä luoti lähtee 360m/s

Tällä osuu varmasti jo 50 metristä limutölkkiin tai johonkin.

Kunnon vehkeet kun ostaa, niin on iloa.

Hatsan merkkistä turkkilaista ilmakivääriä olen ajatellut, on kohtuu edullinen ja laadukas.

Sivut

Kommentit (25)

Mikähän ihmeen trendi taas liikkeellä, ku kaikki 20v tai vanhemmat innostuneet ilmakivääreistä. Kesällä pitää olla enempi 'make love, not war' asenteella ja pistää ne pyssyt kaappeihin.

tiäremiäs
Tehot ja laatu on kasvanut. Nykyään voi oikeasti tarkkuutta ampua ilmakiväärilläkin.Näköjään, gamo hunter extremessä lähtönopeus 500 m/s

Kunnostelin tuossa Hunter 890 ilmakiväärin. Tukki oli vuosien kuluessa mennyt melko huonoon kuntoon. Tuosta kyselinkin täällä aikaisemmin, ja sain hyviä ohjeita. viewtopic.php?t=30814

Tässä kuva kunnostusvaiheesta

ja tässä sitten jo toimintakunnossa:

Tuo on ihan sopiva. Kiikaritähtäin on 25x20, joten valovoimaa on hämärässäkin ampumiseen. Tuossa on piste kohdistimena. Saa tuohon tavallisen tähtäimenkin.
Lähtönopeus n. 306 m/s. Ei sen tehokkaampaa tarttekaan tarkkuusammuntaan. Tuossakin on ääni melkein kuin pienikaliberisessa pistoolissa. Lähtönopeuden ollessa yli äänennopeuden, niin tarttis melkeinsä sitten jo äänenvaimentimen.

Mökille tauluammuntaan tuo on. Ompahan vieraillekin jotain huvia.

Lähtönopeutta tulee ehkä lisää kun survoo piipun päähän toisen paukun, ainakin pamahtaa jostain syystä ammuttaessa.

fenomenologi
Lähtönopeutta tulee ehkä lisää kun survoo piipun päähän toisen paukun, ainakin pamahtaa jostain syystä ammuttaessa.En tiedä pamahtaako, mut me pentuna pantiin piippuun lisäluoti, niin laukaisussa vingahti mukavasti western -leffojen tyyliin.

Shriek
fenomenologi
Lähtönopeutta tulee ehkä lisää kun survoo piipun päähän toisen paukun, ainakin pamahtaa jostain syystä ammuttaessa.En tiedä pamahtaako, mut me pentuna pantiin piippuun lisäluoti, niin laukaisussa vingahti mukavasti western -leffojen tyyliin.Auton renkaaseen viistosti ammuttaessa ainakin vingahtaa, lisäpaukku piipun päässä aiheutti vain pamauksen, ei kuitenkaan aina.

tiäremiäs
fenomenologi
Lähtönopeutta tulee ehkä lisää kun survoo piipun päähän toisen paukun, ainakin pamahtaa jostain syystä ammuttaessa.
Ei taida mahtua edes survomalla.Kyse oli paukusta.

Yli 5 vuotta sitten teeveestä tuli tarina, jossa jotain n. 10 vuotiasta kersaa oli ammuttu ilmakiväärillä rintaan, luoti oli tunkeutunut keuhkovaltimoon tukkien sen.
Kyseessä oli vanha lutku.

fenomenologi
Yli 5 vuotta sitten teeveestä tuli tarina, jossa jotain n. 10 vuotiasta kersaa oli ammuttu ilmakiväärillä rintaan, luoti oli tunkeutunut keuhkovaltimoon tukkien sen.
Kyseessä oli vanha lutku.
Kyllä tuolla mun Hunterilla pystyy vahingoittamaan vakavasti ketä tahansa elävää n. 100 metriin asti. Jopa kuolettavasti riippuen osumakohdasta.
Jollain piekkarilla luodin lähtönopeus on luokkaa 325 m/s, mutta vaarallisemman siitä tekee sen luodin paino.

Kyllähän noihin Huntterihin ja muihinkin saa teräväkärkisiä luoteja (ja painavampia), mutta mikä niillä olisikaan sitten käyttötarkoitus. Lähtönopeus ainakin laskee, mutta kuolettavampia olisivat. Pidänkin tuota omaani eri paikassa, kuin on luodit. Ihan varovaisuussyistä.

Älkää nyt ihmeessä alkako sotimaan tuollaisilla. Ei varmasti ole leikkikaluja, siinä missä ei ole varsijousetkaan, joihin ei tarvita mitään aseenkantolupaa. Tappava ase aina 400 metriin asti parhaimillaan. No riippu sitten tietenkin rakenteesta.

Näkyi olevan tuolla kaupanhyllyillä sellaisia pikku jousipyssyjä. Yhden käden ammuttavia. Niillä tarkkuus on luokkaa 20 m ja kohde, tai kukaan muukaan ei kuule mitään. Nuoli kaulassa ja sillä selvä.
Pitäis vetää markkinoilta pois tuollaiset, ennen kuin nuoriso villiintyy niistä

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat