Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miksi selkäydinvammoja ei vieläkään osata parantaa? Vaurio on paikallistettavissa varsin helposti ja se rajoituu pienelle alueelle. Miksi "piuhoja" ei saada uudelleen yhdistettyä? Muutama vuosi takaperin uutisoitiin geeniteknologian tuoneen uutta valoa tunneliin. Taisi olla ankka?

Kommentit (4)

No juu ei olis eka kerta ku joku kovalla hypetyksellä ilmoille tullu "keksintö" ei sitte toimiskaan, mutta voi myös olla vaan, että tämmösiin menee aikaa ennenku niitä pystytään yhtään laajemmin alkaa tekeen. Hyvä kysymys ja v
viisammat valaiskoon.

mskomu
Seuraa 
Viestejä672
Liittynyt10.10.2005

Hermosoluja on niin paljon ja ne ovat niin pieniä, että yksinkertainen yhdistäminen ei nykytekniikalla onnistu. Lisäksi selkäydin on sen verran vaurioaltista aluetta, että sitä on hankala mennä veitsellä sorkkimaan.

Tässä hieman tietoa neuronista
http://fi.wikipedia.org/wiki/Neuroni

Käypä hoito - potilasversio
http://www.kaypahoito.fi/kh/kaypahoito? ... s=khp00028

Muistaakseni esim perifeerisen hermoston (esim.yläraajan vammoissa) hermojen aksonit kasvavat n. 1 mm vuorokaudessa, joten hyvin hidasta on ihan hermoston puolella parantuminen. Ja nyt tarkoitan vain esim yläraajan hermotusta, yksittäistä hermoa (esim. medianus).

Selkäytimestä hermot lähtevät viuhkamaisesti, niitä on paljon ja distaalisesti ne ovat todella haaroittuneita ja pieniä. Joten, selkäydinvamman yhteydessä yhdestä kohtaa (esim L1.) alaspäin mennessä vamman taso on valtavan laaja.

Selkäydinvammoissa kuntoutus on avainsana, tänä päivänä geenihoidot ovat "hitti" sekä nämä kasvusolut joita selkäytimeen istutetaan. tutkimus etenee jatkuvasti hurjaa vauhtia, mutta kestää pitkään, ennenkuin tutkimuksesta pääsee vakiintuneisiin hoitokäytäntöihin. (kliiniset tutkimukset vievät julmetun kauan aikaa, mutta syystä)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat