Seuraa 
Viestejä45973

Kaikki ei ole huuhaata, vaikka luulisi. Muinaisissa taruissa kerrotaan
myyttisistä eläimistä, yksisarvisista. Ovatko ne huuhaata?
Uutinen

Jos yksisarviset eivät ole huuhaata, niin voisiko olla niin että ETtkään eivät
ole huuhaata?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (17)

Kulttuurihistoriallisesti eivät tietenkään, biologisesti pitäisin sitä todennäköisenä, uutisen kaltaisia satunnaisia epämuodostumia luk.ott. Olen toki avoin muuttamaan mieltäni jos kuulen 99,9% todisteita jostakin muusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
[Schwarzfalke]
Selvä, mutaatio, entä sitten?Osoittaa sen, että asiat ovat mahdollisia, vaikka voisi kuvitella että ei ole. Sama koskee monta muuta asiaa. Ensivaikutelma saattaa olla, että tottakai joku yleensä huuhaaksi leimattu asia on huuhaata. Mutta sitten jonkin käänteen kautta asia ei olekaan huuhaata.

el6
Seuraa 
Viestejä1457

Ei se nyt välttämättä huuhaata ole. Aikanaan joku tieremies on saanut kertomuksen yksisarvisesta(sarvikuono) ja jopa ehkä piirrustuksenkin. Sitten tämä tyyppi, joka ei koskaan ole nähnyt sarvikuonoa(Ceratotherium simum). ("White" rhino) ajattelee ,että ompa helevetin huono piirtäjä, täytyypi parannella tuota kuvaa enemmän hevosen näköiseksi.

Jo vain on yksisarvinen valmis. Vielä kun lisätään sille myyttisiä ominaisuuksia niin avot. Luulisin että kyseessä on ollut Intiansarvikuono(Rhinoceros unicornis) eikä tuo ylempänä mainitsemani laji.

Tosiaan, eksoottiset eläimet muuttuvat vielä eksoottisemmiksi jos ei ole nähnyt niitä, edes kuvissa.

.

Aikaslailla mahdoton tässä vaiheessa sanoa, keksivätkö tarinankeksijät muinoin päästään yksisarvisen vai saivatko he vaikutteita uutisessa esitetyistä kaurismutaatioista. Tarinoissahan tosin sarvi oli nimenomaan hevosella, ja on äärimmäisen epätodennäköistä että jollekkin hevoselle olisi genettisen mutaatiosarjan ansiosta kasvanut pienkikään sarvi. Tietysti on mahdollista, että joku olisi nähnyt yksisarvisen härän tjs ja tarina olisi muokannut siitä hevosen tjs... toisaalta monet tarujen elikot (tulta syöksevät lohikäärmeet, kentaurit, demonit) ovat täysin mielikuvituksen tuotetta, miksei myös yksisarviset?

P2
Aikaslailla mahdoton tässä vaiheessa sanoa, keksivätkö tarinankeksijät muinoin päästään yksisarvisen vai saivatko he vaikutteita uutisessa esitetyistä kaurismutaatioista. Tarinoissahan tosin sarvi oli nimenomaan hevosella, ja on äärimmäisen epätodennäköistä että jollekkin hevoselle olisi genettisen mutaatiosarjan ansiosta kasvanut pienkikään sarvi. Tietysti on mahdollista, että joku olisi nähnyt yksisarvisen härän tjs ja tarina olisi muokannut siitä hevosen tjs... toisaalta monet tarujen elikot (tulta syöksevät lohikäärmeet, kentaurit, demonit) ovat täysin mielikuvituksen tuotetta, miksei myös yksisarviset?Genetiikka on jo niin pitkällä, että kauaan ei tarvitse odottaa yksisarvisen hevosen näkemistä.

Vierailija

En henkilökohtaisesti keksi mitään syytä yksisarvisten mahdottomuuteen.

Tosin jos yksisarvisten populaatio olisi ollut kooltaan edes kohtalainen, luulisi muutamia fossiileja löytyvän.

Ja vaikka jostain tupsahtaisi yksisarvisen kallo, odottaisin tarkempia tutkimuksia ennen yksisarvistanssin tanssimista.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Kyllä niitä on olemassa. Ainakin olen löytänyt valokuvia niistä:

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Kyseessä lienee juuri poikkeustapaus, josta tarinat ovat lähteneet liikkeelle. Tai sitten joskus on ollut olemassa enemmänkin yksisarvisia kauriita.

Kuva

Yksisarvismyytit saattoivat saada potkua myös valkobeisa -nimisestä eäimestä. Vaikka kyseessä on antilooppi, se on turkiltaan valkoinen ja sen häntä on tuuhea ja kauempaa katsottuna se muistuttaa kovasti hevosta. Sillä on kaksi pitkää, suoraa sarvea jotka sivulta saattavat näyttää yhdeltä, otsasta työntyvältä sarvelta.

Myös sarvivalaiden rantaan huuhtoutuneita etuhampaita saatettiin ennen lajin löytymistä luulla yksisarvisten sarviksi jotka kuvattiin usein pitkinä, kierteisinä ja valkoisina. Sarvivalaan hammas voi olla jopa lähes kolmimetrinen vaikka tavallisesti on n.2m pituinen.

Luonnonoikut ovat tässä toki oma lukunsa.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Dredex
Kyklooppi on jättiläinen, jolla on yksi silmä.Cyclopia on epämuodostuma joka ohjaa silmien kehittymisen yhteen keskellä sijaitsevaan silmäkuoppaan. Miksi ei siis tarut Arimaspialaisista tai kykloopeista olisi voinut saada alkunsa tällaisesta mutaatiosta. Oletettaen että kasvaa isoksi.

Erään kasvin nimeltä Helleboren kerrotaan erittävän alkaloidia joka aiheuttaa kyseistä epämuodostumaa.

Kyllähän Intiassa syntyi se kaksikasvoinen lapsikin jota alettiin heti palvomaan jumalana.

On esitetty teorioita siitä että tarujen satyyrit olisivat neandertaleja. Muinaisen ajan luotettava historioitsija Herodotoskin vieraili satyyreiden haudoissa ja teki tarkkoja kuvauksia niistä. Tähän on paha sanoa mitään sen enempää.

Kuvitellaan että se puumies olisi syntunut vaikka 500ekr niin millä tavalla sekin olisi rikastuttanut mytologisia kertomuksiamme?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat