Seuraa 
Viestejä45973

Omasta mielestään kaikilla nuorilla ei ole tapoja. Melkein jokainen on vanhempia vastaan asioissa. Nykyinen mailma on ihan erilainen, jopa villimpi. kuin 1800-luvun aika. Nuoret tulet hattu päissään kaupaan, eikä edes tervehdi myyjälle, vasta silloin, kun myyjä kysyy; voinko auttaa jotenkin.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (56)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Böre, nimenomaan, o tempora - o mores.

Ihmiset eivät osaa NYKYAIKANA edes kirjoittaa yhdyssanoja.
Saati taivuttaa verbiä monikkoon.

Böre
Omasta mielestään kaikilla nuorilla ei ole tapoja.
Minä olen jokseenkin samaa mieltä. Valitettavasti kaikilla vähemmän nuorilla ei myöskään ole tapoja, paitsi huonot tavat.

Nuoret tulet hattu päissään kaupaan, eikä edes tervehdi myyjälle, vasta silloin, kun myyjä kysyy; voinko auttaa jotenkin.
En ihmettele, kun ne myyjätkin tuppaavat välillä omaamaan vittuuks-tuut-meidän-kauppaan- asenteen.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Myyjien ammattihan kuuluu palveluammatteihin, joten myyjien puolelta ne tervehdyksetkin olisi tehtävä ensin ja myyjältä tulisi voida odottaa kohteliasta käytöstä asiakasta kohtaan. En ymmärrä miksi se hattu pitäisi nuorten ottaa kaupassa päästä pois, kun eivät aikuisetkaan niitä omia päähineitään riisu. Jos myyjä olettaa, että asiakkaiden olisi nöyristelteltävä häntä, niin lienee väärällä alalla. On vähän eri asia asioida kaupassa kuin esim. olla jossain virallisessa ja muodollisessa tilaisuudessa, johon jo muutenkin varmaan pukeudutaan eri tavalla kuin pelkkää kaupassa asiointia varten.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399

Kyllä nykynuoriso käyttäytyy paremmin kuin 70- tai 80-luvuilla.

Tuolloin ongelma oli nimenomaan se, etteivät nuoret tulleet hattu päässä kauppaan. Ressukat värjöttelivät punakorvaisina pakkasessa ilman pipoa.

Böre
Omasta mielestään kaikilla nuorilla ei ole tapoja. Melkein jokainen on vanhempia vastaan asioissa. Nykyinen mailma on ihan erilainen, jopa villimpi. kuin 1800-luvun aika. Nuoret tulet hattu päissään kaupaan, eikä edes tervehdi myyjälle, vasta silloin, kun myyjä kysyy; voinko auttaa jotenkin.Aivan, kyllä on "nyky ajan tavat" menneet surkeiksi, kun ei osata kirjoittaa edes yhdyssanoja oikein.

Olen joskus katsellut vanhoja dokumentteja, joissa 50- ja 60-luvun nuoret kertovat elämästään. Ollaan niin kohteliaita, mutta sen hintana näyttää olevan se, että ollaan sitten muutenkin niin kuin vanhemmat haluaa. Toteutetaan niitä toiveita, mitä aikuiset on asettaneet, kun ei ole mahdollisuutta tehdä elämästään oman näköistään.

Minua ei ainakaan ole nuorison käytös häirinnyt yhtään enempää kuin muunkaan väestön. On kiva katsella, kun nuoret pukeutuvatkin ennakkoluulottomasti. Ainoastaan alkoholinkäyttö on se, mistä olen huolissani.

Von Bingen
Böre, nimenomaan, o tempora - o mores.

Ihmiset eivät osaa NYKYAIKANA edes kirjoittaa yhdyssanoja.
Saati taivuttaa verbiä monikkoon.
Tuli sama mieleen

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Kauppa ei ole kenenkään koti, eikä kirkko, jossa se päähine pitäisi riisua. Vain varusmiehen on riisuttava päähine sisätiloissa ja pidettävä päähinettä ulkona, koska ohjesääntö määrää niin. Nykyväliaikana ei se hatun kanssa vekslaaminen aina liity kohteliaisuusasioihin. Sensijaan yhdyssanojen osaaminen kuuluu yleissivistykseen.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Stinger
Myyjien ammattihan kuuluu palveluammatteihin, joten myyjien puolelta ne tervehdyksetkin olisi tehtävä ensin ja myyjältä tulisi voida odottaa kohteliasta käytöstä asiakasta kohtaan. En ymmärrä miksi se hattu pitäisi nuorten ottaa kaupassa päästä pois, kun eivät aikuisetkaan niitä omia päähineitään riisu. Jos myyjä olettaa, että asiakkaiden olisi nöyristelteltävä häntä, niin lienee väärällä alalla. On vähän eri asia asioida kaupassa kuin esim. olla jossain virallisessa ja muodollisessa tilaisuudessa, johon jo muutenkin varmaan pukeudutaan eri tavalla kuin pelkkää kaupassa asiointia varten.En minä ota hattua pois jos ei huvita, vaikka olisi miten hieno tilaisuus. Ainoastaan jos on jotain sukulaisia tms.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Tilaisuuksissa se muuten pitää riisua, vaikka olisi kuinka magee jengipipo, tai hippihopin fanittaja Siinä on se raja nykyaikana.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Ei ole tapoja tosiaan

2 Kakaraa huusivat "homo" kun ajoin heidän ohitseen ikkuna auki. Sen lisäksi, ettei kakaroilla ole mitään tapoja ovat he myös täysiä idiootteja. Itselleni ei tullu ala-aste ikäisenä mieleenkään huutaa ventovieraalle loukkauksia, enkä muista kenenkään muunkaan huudelleen ohikulkijoille. Jonkinlainen itsesuojeluvaisto pitää olla.

kvanttilainen
2 Kakaraa huusivat "homo" kun ajoin heidän ohitseen ikkuna auki. Sen lisäksi, ettei kakaroilla ole mitään tapoja ovat he myös täysiä idiootteja.

Niin se homous lisääntyy. Jos lapset on idiootteja silloin heidän vanhemmat on idiootteja. Syytetään nykynuorisoa vaikka he ovat oire eikä syy.

Ainakin minä kiinittäisin huomiota, jos otettaan hattu pois sisätiloissan pieneissä putiikeissa. Kai siinäkin miehet/pojat ottaneet tasa-arvoa kiinni, kun kansallislaulu soi niin osa miehistä/pojista ei ota lakkia pois päästään. Naiset saavat pitää, mutta poikien ei saisi. Pienen lapsen ymmärtää, mutta en isoa. Vanhat ihmiset ottavat ja suovat kunniaosituksen Suomen lippua kohtaan ja samoin laulua.
Ainakin minä olen huomannut, että sukulaiset ja tuttavat pitävät hyvässä asemassa, kun osaan olla kohtelias. Mielellään auttaisin kohteliasta ihmistä, kuin kärtyissää ihmistä, jos vittuilisi vielä edessäni. Ainakin olen sen huomannut, kun serkut eivät tervehdi niin tädeiltään he eivät saa helposti apua ja kunnioitusta takaisin.

Kirjoitusta ei osata enään kirjoittaa, kun äidinkielen tunnit alkavat olla löysempiä lapsia kohtaan.

Se ei olisi kivaa, jos saisi kuulla huutavan sinulle "Homo" kai ajan kulu vie ihmiset kurin pois kokonaan ja ihmiset alkavat elää ihmiseläimenä. Se ei olisi niin mielenkiintoista katsoa. Toivottavasti itse en elä siihen aikaa, kun oma itse on kaikkein tärkeintä mailmalle.

Böre
Kai siinäkin miehet/pojat ottaneet tasa-arvoa kiinni, kun kansallislaulu soi niin osa miehistä/pojista ei ota lakkia pois päästään. Naiset saavat pitää, mutta poikien ei saisi.

Voisi tehdä pienen käytännön pilan ja soittaa joskus kansallislaulua kovaäänisestä 20 asteen pakkasessa... voisi katsoa alkaako hattu liikkumaan.

Böre
Kirjoitusta ei osata enään kirjoittaa, kun äidinkielen tunnit alkavat olla löysempiä lapsia kohtaan.

Hups.

Kannattaa ottaa huomioon, että hattu on otettava pois päästä, ei päähinettä.

Monilla miehillä hattu on alkanut toimittamaan päähineen virkaa, joten pitäkään metroseksuaalit hatun päässänsä jos tahtovat samaistua naisiin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat