Seuraa 
Viestejä45973

Mitä hassuja luuloja teillä on ollut ennen tiedeaiheista tai jostain muusta asiasta?

Minä luulin joskus kauan sitten että:

- Kirjekyyhkyt kantavat kirjeet nokassaan

- Juice Leskinen on sokea, koska käytti tummasävyisiä laseja

-Meksikossa on aina vaarallista, paljon rosvoja jotka ajavat vankkureilla ja ampuvat

- Auringonpistos tarkoittaa, että aurinko konkreettisesti pistää

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (23)

4-5 vuotiaana kun sain 3-vaihteisen fillarin, arvelin että ykkösellä pääsee 10 km/h kakkosella kahtakymppiä ja kolmosella jopa 30 km/h.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Luulin että on alipainetta olemassa, ja luulin myös että tyhjiö ihan oikeasti imee, ja että tyhjiö on jokin sellainen juttu jota universumi pyrkii vastustamaan, että sellaista ei saa syntyä, se pyrkii imemään äkkiä itseensä jotain että se täyttyy.

Luulin myös että kylmyys on oikea ominaisuus kuten lämpökin. Sen takia ihmettelin miksi on kylmyydellä jokin alaraja muttei lämmöllä.

くそっ!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Joskus hyvin pienenä kehittelin itsekseni selityksen, miksi illaltaisin ikkunoista ei näkynyt ulos kuin pimeää: puut ovat laskeutuneet.

Luulin vielä yläasteella, että puolikuu johtuu Maan varjosta Kuun edessä. Asiaa ei auttanut se, että matematiikan-kemian-fysiikan opettajamme kertoi meille näin olevan.

Pienenä tyttönä, pienenä tyttönä... pienenä tyttönä luulin minäkin luuta lihaksi ja lampaan päätä makkaraksi...pienen pienenä tyttönä.

Skidinä kuuntelin Kipparikvartetin laulua, jossa piirsivät "varsihin keksien nimiä tyttöjen". En ollut koskaan tavannut varrellista keksiä ja miten ihmeessä ne pystyi niin pieneen kuin keksin varteen piirtelemään.

En ole vieläkään törmännyt varrelliseen keksiin, mutta nyt ihmettelen, että miten noin tyhmät sanat. Kekseissä kun ei ole vartta.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
valtiokonttorin elatti
En ole vieläkään törmännyt varrelliseen keksiin, mutta nyt ihmettelen, että miten noin tyhmät sanat. Kekseissä kun ei ole vartta.

Ookko nyt tosissas, ettet tiedä, mikä keksi on? Jos sillä ei tarkoiteta sitä syötävää keksiä.

Tuossa kuvassa on varreton keksi.

asdf
valtiokonttorin elatti
En ole vieläkään törmännyt varrelliseen keksiin, mutta nyt ihmettelen, että miten noin tyhmät sanat. Kekseissä kun ei ole vartta.

Ookko nyt tosissas, ettet tiedä, mikä keksi on? Jos sillä ei tarkoiteta sitä syötävää keksiä.

Tuossa kuvassa on varreton keksi.


Nyt kyllä narraat. Olen minä sentään keksejä nähnyt. Tuommoiseen pantiin varsi ja sitten sillä voi pitää pyykkinarun sopivalla korkeudella.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Nyt muistin uuden (tai siis vanhan) luuloni. Luulin joskus, että ihmisen näkö toimii siten, että kun avaa silmät, silmistä lähtee jonkinlainen näkösäde, joka näkee.

Kun kuulin, että valo on kaikkein nopein nopeus ja esimerkiksi Auringosta valon matka Maahan kestää noin kahdeksan minuuttia, hypoteesiini tuli ylittämätön ongelma. Kaiken järjen mukaan silmät avattuaan olisi pitänyt kestää kahdeksan minuuttia, ennen kuin näkee auringon. Joku tuossa jutussa oli pielessä, ja sekös pientä asdf:ää harmitti.

Luulin vielä kolmannella luokalla, että maailma on mailma. (Vaikka olin oppinut joskus 4v lukemaan ja kirjoittamaan...) Joku opettaja kun se aineesta korjasi ja selitti, että se on maa+ilma, oli pikkuvanha meikäläinen supernolona .

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Sanottiin että jos suikulla suihkutetaan napaan niin se vesi jää mahaan ja se olisi vaarallista.

Tai että jos leikkausarpeen paistaa aurinko niin aiheuttaa syöpää.

Sitten kun piirtelin sarjakuvia lapsena niin neuvottiin ettei kahta enempää samaa kirjainta saa tulla peräkkäin. Kaikki ääniefektit oli sitten tyyliin Aargh!! Noo!!

Sitten piti mennä nukkumaan ennen kello kahtatoista kun silloin kaikkea sellaista alkaa tapahtumaan mikä ei ole lapsen silmille sopivaa. Niinkuin päivän vaihtuminen toiseksi olisi jotenkin maagisempi hetki. Olin varmaan jotain kymmenvuotias kun eka kertaa tuli valvottua yli kahdentoista. Muistan kun odottelin ja katselin kelloa silloin.

Sitten kun olin yksin kotona niin pelotti hiljaisuudessa olevat äänet ja piti kuunnella vaikka musiikkia ja vaihtaa kasetin puolta nopeaa. Ihan niinkuin musiikki vaikuttaisi niihin taustaääniin.

Itellä on vilkas mielikuvitus niin oli kait niitä muitakin luuloja. Kirjoitan sitten lisää kun muistuu mieleen.

Tuo ASDF:n kuu-maa varjo jutun olen myös kuullut yhellä toisella henkilöllä. Varmaan yllättävän paljon ihmisiä uskoo tuohon.

Ihan hyvä threadin aihe.

Ei saanut nieleskellä omenan siemeniä tai luumun kiviä, menevät umpisuoleen ja alkavat kasvaa.

Kaivossa on näkki, joka tempaisee, jos kurkistelee sinne, eipä tullut kurkisteltua.

Huussin alle vilkuilusta tuli näärännäppy silmään, sitä paitsi karvalakkikin voi tipahtaa.

Riiuulle lähdettäessä piti olla keksi mukana. Ei ollut toivoa saatille muuten. Herraskaisempi nuoriso kyllä sai käyttää polkupyörää.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Uskoin kummituksiin, koska aikuiset sanoivat, että niitä on olemassa. Pelkäsin kovasti erästä autiotaloa kotikylässäni. Siellä oli muka nähty saksalaisen sotilaan irtopää kummittelemassa. Kotikylästäni tosiaan alkoi ns. lapinsota.

Luulin, että aina lähtee pää irti, jos jää junan alle. Voihan se lähteä irti, mutta ei se ole aivan ehdoton tapahtuma

Veljeni luuli, että veden pinta on vain ohut kalvo ja siellä on ilmaa alapuolella. Uimahallissa havaitsi, ettei näin olekaan.

Luulin, että sokeritauti tulee, jos syljeskelee kovasti. Pappani syljeskeli ja hänellä oli sokeritauti.

Minäkin luulin, että puolikuu johtuu maan varjosta kuun edessä. Ihmettelin, kun se varjo ei ollut pyöreäreunainen, vaan suora.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Luulin pienenä että pilvet syntyi niistä suihkuhävittäjistä minkä perävanassa tulee aina semmoinen valkoinen viiva, joka näyttää pilveltä.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Jostain kirjasta lapsena näin Mooseksen laintaulut, ja jostakin syystä aloin yhdistää ne keuhkoihin. Luulin kai että keuhkot ovat niiden taulujen muotoiset. Oletettavasti niiden laintaulujen yhteydessä oli varmaankin puhuttu hengestä tms. jonka sitten yhdistin: henki... hengittäminen... keuhkot.

Äidilleni oli koulussa 50-luvulla opetettu että hyönteiset syntyvät mudasta. Ei mudassa, vaan mudasta.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Luulin, että afrikassa on yö, kun meillä on päivä. Tämä siksi, kun siinä runossakin sanottiin niin. "kun on meillä päivä, on neekerillä yö. Kun käyn aamuteelle, hän iltapalaa syö..." Suurinpiirtein noin se meni.

Isäni luuli lapsena, että auto liikkuu rattia vispaamalla. Senaikaisissa autoissa ratti tärisi ja vispasi kovasti ajettaessa.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Luulin että ihmiset viisastuisivat toisen maailmansodan kauheuksien jälkeen; juutalaisten kansanmurha ja Ukrainan holomodor + miljoonia kuolleita venäläisiä sekä kiinalaisia kommunismin nimissä (pahempi tapaus kuin juutalaisten kansanmurha) mutta ei, mennäänkin toiseen ääripäähän, suvaitaan kaikkea mahdollista rikollistakin toimintaa jos tekijä kuuluu niinsanotusta vähemmistöön.

joskus vaahtosammutimen kokosena luulin, että maailma on ollut väritön/mustavalkonen ennenvanhaan, ko televisiosta tuli vanhoja 50-luvun mustavalko filmejä

niin, sittemmin olen päässyt moisesta luulosta

Poikani oli pienenä vakuuttunut siitä, että palomiehet sytyttävät työkseen tulipaloja (muutenhan heitä kutsuttaisiin sammutusmiehiksi, höhlät ).

Talot syttyvät, kun palomiehet ruiskuttavat niihin kamalasti vettä. (??? )Koska hänen omien tutkimuksiensa mukaan kuuma vesi on polttavan kuumaa,sen tarkoitus on sytyttää taloja palamaan. Tuonhan voi kuka vaan nähdä tv-uutisista harva se päivä. Tyhmä äiti, joka koetti muuta väittää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat