Seuraa 
Viestejä29006

Miksi jotkut ihmiset haluavat näyttää tärkeiltä eurooppalaisilta lukemalla lehteä tärisevässä bussissa jossa se ei ole edes mahdollista?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (24)

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Mutta jos vetää hämeenkadun perunapeltotasoista tasaisuutta, on lehden lukeminen hankalaa. Silti on vaan oltava lehden sisällöstä akateemisen kiinnostuneen näköinen. Se antaa tyhmemmille vaikutelman sivistyneisydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli siis jos jokin on hankalaa, niin sitä ei pitäisi tehdä? Kyllä hämeenkatua pitkin menevässä bussissa voi lukea lehteä, vaikka se varmasti onki hankalampaa kuin kirjaston hiljaisessa ja valaistussa lukukopissa.

Voisinko saada luettelon (CE)hyväksytyistä toimista bussissa istuessa, etten vain näyttäisi joskus "tärkeilevältä".

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Zet4

Voisinko saada luettelon (CE)hyväksytyistä toimista bussissa istuessa, etten vain näyttäisi joskus "tärkeilevältä".Tottakai.
Tässä aluksi muutama. Päivitän listaa myöhemmin.

-Musiikin kuuntelu siedettävällä äänen tasolla (korvanapeilla) Isot luurit ovat kielletyt.
-Sätkän kääriminen
-Kuljetajan kanssa keskustelu
-Aikataulukirjan rento selailu
-Nukkuminen (selkä suorassa)
-Tekstiviestin kirjoittaminen (max. 30sek kerrallaan. Yksi per 10min)

Hanki auto tai mopo niin ei tarvitse kärsiä noista ilmiöistä, itsellänikin väheni lehtien lukeminen työmatkoilla.

Sitäpaitsi niistä TTY:läisistä tulee tekniikan kandidaatteja , _diplomi_-insinöörejä ym.

Miltä sitten näytät, jos et lue lehteä? Aasialaisilta vai? Jotenkin tuo 'yrittää näyttää eurooppalaiselta' on loukkaavaa suomalaisia kohtaan. Viimeksi katsoessani Suomi oli Euroopassa, joten ei suomalaisen tarvitse 'yrittää näyttää' eurooppalaiselta, hän on sitä automaattisesti, teki mitä tahansa.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
re
Hanki auto tai mopo niin ei tarvitse kärsiä noista ilmiöistä, itsellänikin väheni lehtien lukeminen työmatkoilla.

Niillä ei saa ajaa kännissä.

Zet4

Voisinko saada luettelon (CE)hyväksytyistä toimista bussissa istuessa, etten vain näyttäisi joskus "tärkeilevältä".

Useimmat oppivat jo lapsena kuinka Suomessa bussilla matkustetaan. Istutaan hiljaa vakava ilme kasvoilla ja yritetään olla hymyilemättä ja katsomatta suoraan kanssamatkustajiin päin. Jos bussissa on yksikin tyhjä penkkipari, vaikka ihan bussin perällä, istutaan siihen eikä tungeta muiden viereen istumaan. Jos vapaata penkkiparia ei ole, seistään vaikka mieluummin kuin ängetään jonkun muun viereen. Jos löytää vapaan penkkiparin, on toinen istuin hyvä varata omalle kassilleen tai repulleen (ei kuitenkaan sanomalehdelleen), ja toivoa ettei kenelläkään ole otsaa tulla istumaan siihen. Kuljettajan kanssa keskustelu ja lattioille syljeskely ovat sanomattakin kiellettyjä. Ohjeita voi soveltuvin osin käyttää myös hissillä matkustettaessa.

Moses Leone
Zet4

Voisinko saada luettelon (CE)hyväksytyistä toimista bussissa istuessa, etten vain näyttäisi joskus "tärkeilevältä".

Useimmat oppivat jo lapsena kuinka Suomessa bussilla matkustetaan. Istutaan hiljaa vakava ilme kasvoilla ja yritetään olla hymyilemättä ja katsomatta suoraan kanssamatkustajiin päin. Jos bussissa on yksikin tyhjä penkkipari, vaikka ihan bussin perällä, istutaan siihen eikä tungeta muiden viereen istumaan. Jos vapaata penkkiparia ei ole, seistään vaikka mieluummin kuin ängetään jonkun muun viereen. Jos löytää vapaan penkkiparin, on toinen istuin hyvä varata omalle kassilleen tai repulleen (ei kuitenkaan sanomalehdelleen), ja toivoa ettei kenelläkään ole otsaa tulla istumaan siihen. Kuljettajan kanssa keskustelu ja lattioille syljeskely ovat sanomattakin kiellettyjä. Ohjeita voi soveltuvin osin käyttää myös hissillä matkustettaessa.Tuosta tuli mieleen hyvä keino pitää viereinen penkki tyhjänä bussissa: Joka kerran kun joku kävelee penkkiä kohti, katso tulijaa suoraan silmiin ja hymyile leveästi. Suomessa siihen ei istu kukaan.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
asdf
re
Hanki auto tai mopo niin ei tarvitse kärsiä noista ilmiöistä, itsellänikin väheni lehtien lukeminen työmatkoilla.

Niillä ei saa ajaa kännissä.Niino.

Viimeks kun mulla oli auto, niin kaupunkin miehet vei sen pois. Sen jälkeen ei oo näkynyt sitä. Enkä mä sitä tarttekaan. Mopoja mulla kyllä on, mutta pitäis saada se sutimisen esto toimiin ensiks että kehtais pysäköidä sen tohon hermian pihan moottoripyörien viereen. On vähän kiireitä taas tänäkin kesänä niin ei oikein ehdi keskittymään. Eihän se vaatis muuta kuin viikonlopun aikaa ja puolisataa kaljapulloa. Isukki lainaa varmaan hitsauskonetta. Muutenkin kaikki mopon laittoon vaadittava infrastruktuuri löytyy vanhempien luota. Siellä saa sitäpaitsi kaiken lisäksi ilmaista ruokaa.

CE-hyväksytty
Mutta jos vetää hämeenkadun perunapeltotasoista tasaisuutta, on lehden lukeminen hankalaa. Silti on vaan oltava lehden sisällöstä akateemisen kiinnostuneen näköinen. Se antaa tyhmemmille vaikutelman sivistyneisydestä.Juuri näinhän se varmasti on.. mistä ihmeestä oot ees moisen ajatuksen saanut? Ihmisethän tottakai lukee bussissa, jotta fiksuimmilta näyttäisivät.. dhaaah

Moses Leone
Zet4

Voisinko saada luettelon (CE)hyväksytyistä toimista bussissa istuessa, etten vain näyttäisi joskus "tärkeilevältä".

Useimmat oppivat jo lapsena kuinka Suomessa bussilla matkustetaan. Istutaan hiljaa vakava ilme kasvoilla ja yritetään olla hymyilemättä ja katsomatta suoraan kanssamatkustajiin päin. Jos bussissa on yksikin tyhjä penkkipari, vaikka ihan bussin perällä, istutaan siihen eikä tungeta muiden viereen istumaan. Jos vapaata penkkiparia ei ole, seistään vaikka mieluummin kuin ängetään jonkun muun viereen. Jos löytää vapaan penkkiparin, on toinen istuin hyvä varata omalle kassilleen tai repulleen (ei kuitenkaan sanomalehdelleen), ja toivoa ettei kenelläkään ole otsaa tulla istumaan siihen. Kuljettajan kanssa keskustelu ja lattioille syljeskely ovat sanomattakin kiellettyjä. Ohjeita voi soveltuvin osin käyttää myös hissillä matkustettaessa.Osa kulttuuria kuten myös suomalainen hissikäyttäytyminen.

Harrastelija-Ajattelija
Moses Leone
Zet4

Voisinko saada luettelon (CE)hyväksytyistä toimista bussissa istuessa, etten vain näyttäisi joskus "tärkeilevältä".

Useimmat oppivat jo lapsena kuinka Suomessa bussilla matkustetaan. Istutaan hiljaa vakava ilme kasvoilla ja yritetään olla hymyilemättä ja katsomatta suoraan kanssamatkustajiin päin. Jos bussissa on yksikin tyhjä penkkipari, vaikka ihan bussin perällä, istutaan siihen eikä tungeta muiden viereen istumaan. Jos vapaata penkkiparia ei ole, seistään vaikka mieluummin kuin ängetään jonkun muun viereen. Jos löytää vapaan penkkiparin, on toinen istuin hyvä varata omalle kassilleen tai repulleen (ei kuitenkaan sanomalehdelleen), ja toivoa ettei kenelläkään ole otsaa tulla istumaan siihen. Kuljettajan kanssa keskustelu ja lattioille syljeskely ovat sanomattakin kiellettyjä. Ohjeita voi soveltuvin osin käyttää myös hissillä matkustettaessa.Tuosta tuli mieleen hyvä keino pitää viereinen penkki tyhjänä bussissa: Joka kerran kun joku kävelee penkkiä kohti, katso tulijaa suoraan silmiin ja hymyile leveästi. Suomessa siihen ei istu kukaan.Toimii useimmiten, erityisesti nuorempiin ihmisiin, mutta heti kun pysäkiltä tulee vanhus tai muu vanhempi ihminen niin heti tunkemassa tämmöisen ysiluokkalaisikäisen(no loppu nyt sekin onneksi) viereen eikä millekään muulle penkille. Etenkin pännii kun on reppua jalkovälissä ja tulee hyvin epämukavaa istua. Ei oikeasti harmaintakaan aavistusta miksi vanhat ihmiset tunkevat aina nimenomaan mun viereen eikä vaikkapa ikäistensä tai muiden aikuisten viereen.

Itse saatan myös lukea bussissa, lähinnä tehdäkseni vaikutuksen kanssamatkustajiin ja samalla viestittäen mahdollisille ulkoeurooppalaisille Suomen ja Euroopan korkeasta sivistyksen tasosta. Käsittääkseni kaikkialla lukutaito ei ole niin itsestäänselvyys.

Vasara
Moses Leone
Zet4

Voisinko saada luettelon (CE)hyväksytyistä toimista bussissa istuessa, etten vain näyttäisi joskus "tärkeilevältä".

Useimmat oppivat jo lapsena kuinka Suomessa bussilla matkustetaan. Istutaan hiljaa vakava ilme kasvoilla ja yritetään olla hymyilemättä ja katsomatta suoraan kanssamatkustajiin päin. Jos bussissa on yksikin tyhjä penkkipari, vaikka ihan bussin perällä, istutaan siihen eikä tungeta muiden viereen istumaan. Jos vapaata penkkiparia ei ole, seistään vaikka mieluummin kuin ängetään jonkun muun viereen. Jos löytää vapaan penkkiparin, on toinen istuin hyvä varata omalle kassilleen tai repulleen (ei kuitenkaan sanomalehdelleen), ja toivoa ettei kenelläkään ole otsaa tulla istumaan siihen. Kuljettajan kanssa keskustelu ja lattioille syljeskely ovat sanomattakin kiellettyjä. Ohjeita voi soveltuvin osin käyttää myös hissillä matkustettaessa.Osa kulttuuria kuten myös suomalainen hissikäyttäytyminen.Oonkohan missannut jotain? Vissiin tuosta hissikäyttäytymisestä ainakin kun itse tervehdin miltei aina. Hassu tuo yksi kerros alempana asuva venäläispoika kun se aina tervehtii katsomalla vyönkorkeudelle ja vaimeasti sanoo jotain "hei mies". Ekan kerran kun en kuullut tervehdystään niin se jäi niiden kerroksen kohdalla ovelle ja sanoi uudestaan ja odotti kunnes vastasin tervehdykseen, kunnes sitten lähti äitinsä perään. Varsin päättäväinen ja aito pikkumies.

Joo itse inhoan kun joku istuu viereen vaikka olisi paikkoja. Muutenkin bussit liian täynnä. Sitten kun joudun itse istumaan käytävän puolella niin joutuu kokoajan liikuttaa kylkeä koska muuten siitä ei pääse ohi (enkä ole kovinkaan isokokoinen).

Itse kyllä käytän tuota toista penkkiä aina reppupaikkana, kunnes sitten alkaa bussi olemaan täynnä. Tunnin matkaa ei ole kiva pitää kymmenen kilon reppua.

On mielestäni ihan hyvä ettei lattioille syljeksitä tai kuljettajaa häiritä (pitäisitkö itse siitä että joku spurgu selittää 8h päivässä vieressäsi kun teet töitä?).

Tuntuu myöskin helsingissä oudolta kun kukaan muu ei tunnu luovuttavan paikkaansa mummoille ja vaareille.
Neekerit ja ählyt ei _KOSKAAN_ luovuta paikkaansa, yksi syy lisää miksi en arvosta heitä tippaakaan.

Itse useimmiten istun bussimatkan läppäri sylissä selaten Tiede.fi-keskustelupalstaa. Jos viereen istuu tummahko mamu, niin siirryn Halla-Ahon blogiin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat