Lissabonin sopimus nurin! Tai ei ehkä sittenkään...
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Irlanti+kaataa+EUn+perussopimuksen/1...
Vielä löytyy Euroopastakin kansoja, jotka haluavat säilyttää vähäisen kansallisen päätösvallan rippeet. Joko eliitti vähitellen uskoo, ettei EU:n perustuslaki mene muunneltunakaan läpi, mikäli se alistetaan suoran kansanvallan arvioitavaksi? Saiko sosialistien ja suurpääoman liiton kehittämmä ylikansallinen Baabelin torni lopullisen kuoliniskunsa? Ainakin kansallisvaltion torjuntavoitosta voidaan puhua. Irlannillakin luulisi olevan ihan riittävästi kokemusta mertentakaa tulevasta pakkovallasta. Suuri kiitos Irlannille ja sen itsenäiselle kansalle.
Sivut
Kirottu olkoon saatanallinen irlanti. Täytyypä alkaa boikotoimaan irlantilaisia tuotteita.
Kiittämättömyys on maailman palkka. EU nosti Irlannin jaloilleen ja tässä onkiitos. Ei muuta kuin pois Irlannilta kaikki erityistuet.
Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.
Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi
God bless Ireland!
Järjetöntä paskaa tällaiset sopimukset. Suomen hallituksen pitäisi erota kun menivät hyväksymään perustuslain kumoavan sopimuksen.
Demokratia voitti ja toivon että tulosta myös kunnioitetaan.
Irlannin kansanäänestyksessä toteutui juuri se mistä Lissabonin sopimuksen myötä oltiin pyrkimässä eroon. Pieni (alle miljoona äänestäjää) kansanryhmä voi halutessaan terrorisoida ja hankaloittaa puolen miljardin ihmisen elämää. Tämä ei ollut demokratian voitto vaan pahimman luokan tappio.
Tosiaankaan iralantilaiset eivät tienneet mistä on kyse. Eivätkä sitä tiedä useimmat suomalaisetkaan. Valitetaan vain EUn huonoutta ja samalla ollaan iloisia jos kaikki yritykset toiminnan parantamiseksi epäonnistuvat.
Korneinta vaalituloksessa on se, että Irlanti on yksi EUsta eniten hyötyneitä maita ja malliesimerkki siitä, kuinka EU voi nostaa köyhän ja takapajuisen kansakunnan hyvinvoivaksi ja varakkaaksi.
Ihmiset tekevät tulevaisuuden.
Mitä oikein selität? Eikö Irlannilla pitäisi olla enää itsemääräämisoikeutta? Sinulla on aika ihmeellinen käsitys demokratiasta.
No jos ei tiedä mistä on kyse, niin silloinhan sitä juuri ei pitäisi hyväksyä. EU yrittää pyrkiä byrokratiaksi jo olemassa olevan byrokratian päälle päättäväksi elimeksi, liittovaltioksi, tätä vastustan ja varamsti Irlantilaisetkin.
Vai että EU on nostanut Irlannin. Ei, kyllä he ovat sen suureksi osaksi tehneet itse onnistuneella taloudellaan ja alhaisella verotuksellaan, käsittääkseni. Mitä EU on tehnyt Irlannin hyväksi sellaista, mitä he ulkopuolella eivät olisi pystyneet saavuttamaan?
Herravihastahan tässä on pohjimmiltaan kysymys. Irlantilaisissa on englantilaisten jäljiltä samaa herravihaa kuin suomalaisissa ruotsalaisten ja venäläisten jäljiltä. Tietenkään se ei johda mihinkään nykytilanteessa, jossa kansalta odotetaan omaa harkintakykyä.
Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.
Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi
Herran pelko on viisauden alku...
Riittoisampi keskustelukumppani.
Vajaalla miljoonalla irlantilaisella ei pitäisi olla oikeutta päättää puolen miljardin ihmisen jokapäiväiseen elämään vaikuttavista asioista.
Et näy sinäkään tietävän mikä on merkittävin uudistus, jonka Lissabonin sopimus tuo EU:n toimintaan.
Käsittääksesi. Irlanti on miltei koko jäsenyytensä ajan kuulunut EU:n suurimpiin nettosaajiin (Suomikin kuului 2000-luvun alkupuolelle saakka). Esim. 1990-luvulla ja vuosituhannen vaihteessa se oli henkeä kohden suurin rakenne- ja maataloustukien saaja. Viime vuosina tilanne on tasaantunut kun Irlannin talous on kohentunut ja toisaalta se toiminta joka aikanaan sai Irlannin elintason nousuun on nyt suunnattu Itä-Euroopan uusiin jäsenmaihin.
Tarjonnut Irlannille (ja muillekin jäsenmaille) maailman suurimmat sisämarkkinat. Kaatanut maahan miljardeja tukirahaa jolla taloutta on kunnostettu. Saanut aikaan maailman vakaimman valuutan. Esimerkiksi.
Ihmiset tekevät tulevaisuuden.
Vai oliko se sittenkin niin, että viisauden pelko on Herran alku...
Näin se on, ehdottomasti.
Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.
Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi
Eikös se olisi demokraattista, jos jaettaisiin äänestysoikeus asiasta Irlannin lisäksi puolle miljardille muulle EU-alueen ihmiselle?
Onko tuolla merkitystä itse pointin kannalta?
Riittoisampi keskustelukumppani.
Erinomainen kysymys.
Riittoisampi keskustelukumppani.
Henkilökohtainen mielipide on että hienoa Irlanti, mutta...
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id93568.html
Stubbin mukaan Irlannin äänestystulos ei vaikuta lissabonin sopimukseen, vaan se astuu silti voimaan 1.1.2009???
Sen nyt vielä ymmärrän ettei Suomen lakia kunnioiteta, mutta että EU-herrat eivät edes omia lakejaan noudata. Koko Euroopan ja maailman hallintaahan nämä Napoleonin ja Hitlerin perilliset ovat aina halunneet.
Sivut