Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Suomen sisällissodan jälkilöylyissä ensimmäinen genetiikan dosenttimme ja professorimme Harry Federley kirjoitteli Tukholmasta käsin aikakauslehtiin ja sanomalehtiin, että mongolirodun aivot painavat noin sata grammaa vähemmän kuin ruotsinsuomalaisen germaanirodun. Pari vuotta myöhemmin Federley oli perustamassa maailman ensimmäistä rotubiologista tutkimusinstituuttia Upp-Upp-Uppe!-Där Yppe!!!- Uppsalaan.

Muistaa sopii, että esim. rannikon 800 miehen ruotsia puhunut Saariston vapaajoukko teloitti kaikkiaan liki tuhat hämäläistä v. 1918, menettäen itse vain 3 miestä, keskinäisissä kahakoissaan. Sinä vuonna olivat hirvet vähissä ja mentiinkin maajussimetsälle mongolirotua metsästämään. Se oli rotuhygieniaa, ei politiikkaa. Suomalaisiahan tultiin ampumaan Ruotsista saakka. Kun lahtausten jälkeen Tukholman paraatissa paraatiin huudeltiin murhista, vietiin protestoijia koivet edellä. Suomalaisia pidettiin 1950-luvulle saakka ruotsalaisissa tietosanakirjoissa mongolirotuna, monta vuosikymmentä pidempään kuin Englannissa tai Saksassa.

Olemme tehneet HuuHaalla palkitun prof Matti Leisolan kanssa lähdelöydön suomalaisoppineiden kirjeenvaihdosta Ernst Haeckelille kun Itä-Saksan arkistot avautuivat. Pisimmät ja kiihkeimmät Kampf-kirjeet olivat JAPpilta (JA Palmen) ja juuri Federleyltä. JAP tuli järkiinsä eikä sitten kirjoittanut ainoatakaan populaaria kirjaa evoluutiosta nuoruutensa kiihkon jälkeen vaikka oli Suomen ensimmäinen evolutionisti biologian professori Mäklinin nujerrettuaan ja eläkkeelle saatettuaan.

Mutta vanhemmiten Federley päinvastoin vain alkoi juntata selektio-oppejansa lainsäädäntöön ja onkin v. 1935 pakkosterilisaatiolakimme ja eugeniikan legislaatiomme isä. Laki oli muuten voimassa v. 1973 saakka, jolloin se muutettiin aborttilaiksi. Kulta-aika pakkosterilisaatioille oli maassamme paljon myöhemmin kuin länsimaissa, v. 1960. Tuolloin lääkintähallituksen pääjohtajana toimi Niilo Pesonen, joka oli käynyt Kakolan rotuhygienian saarnamatkojensa takia Natsi-Saksaan sotasyyllisyystuomion takia. Samoin kuin Edwin Linkomies, Kakolasta vaan yliopiston rehtoriksi. Tapahtuipa kerran Suomessa. Ei missään muualla. Vain Suomessa sotien jälkeen on SS-miehiä istunut maan hallituksessa, jopa sisäministerinä poliisin päällikkönä...

Täällä koko argumentaationi viitteineen, anteeksi englannin kieli:
http://www.helsinki.fi/~pjojala/Gasman.htm

Lainaan pätkän:
"The early Mendelism thought that evolution proceeds by discontinuous leaps, the early biometricians stressed natural selection operating on small variations. The A-B-O blood groups[9], hemophilia, varieties of eye colour etc. were found to be inherited in a Mendelian fashion by 1910. In excitement of the Mendelian heredity, also complex traits and even social behaviour like alcoholism, schizophrenia, manic depression, criminality, rebelliousness, artistic sense, pauperism, racial differences, inherited scholarship and its converse, feeble-mindedness were thought to be governed even by one or two genes. The attractive Mendelism was "experimental" and quantitative and its exaggeration outweighed the more cautious biometry. The recessivity and synergism of the genes was known, but it was not underlined to the public (Mattila 1999 p. 42). Likewise, the advertizements, boldly assessing that the problems could be done away with in a few generations, persisted although most biologists must have known that defective and recessive genes could not be eliminated even with the most intense artefactual selection. (Allen 1985, p. 42-46, 50-72; Sapp 1987, XII, 33; Leikola 1983; Vepsäläinen, 1982). In other words, most of the biologists were cowards with their doubts in the face of indoctrination and kept silent."

Saitissa on aluksi pätkä skännäystä Gasmanin kirjasta. Tätä esseetä muuten ladataan sivujeni 500 esseestä eniten, viime kuussa 5280 kertaa:
http://www.helsinki.fi/~pjojala/Tilastot.htm

Mitä eugeniikan viime rundilta opittiin? Se, että pahimmatkaan lakipykälien taakse piiloutuvat tiedepoliitikko-murhaajat eivät jää käpälälautaan, vaikka väärentelisivät tutkimustuloksia ja tilailisivat ihmiskokeita juutalaisvangeilla natseilta (kuten Yrjö Reenpään tapauksessa, joka SSS:n l. Suomalais-Saksalaisen Seuran viimeisenä puheenjohtajana lienee vastuussa seuran paperien hävittämisestä). Päinvastoin ne kaverit kukitetaan ja nostetaan patsaanjalustalle toisinajattelijat teilaavassa yliopistossa. SSS hallituksen ja maan hallituksen välillä kävi kiivas liikenne ja juuri SSS naitti hallituksen Saksaan Helsingin vapautuksen muisteloiden ja SS-miesten panttipataljoonan junailemalla. Nuo 1918 muistelot eivät edes osuneet tasavuosiin, aivan korni mutta korkean diplomatian tapahtuma.

Yliopiston rahoitusnepotismi on muuttunut fyysisistä jälkeläisistä henkisiksi oppilaiksi, mutta vertaansa sille on menneisyydessä vetänyt vain Korkeimman Oikeuden nepotismi. Samat professorit, jotka perustivat Suomeen Rotuinstituutin 1942 ja kampanjoivat kaikkien vammaisten eliminoimista Saksan tavoin Suomestakin, istuivat korkeimmissa viroissaan v. 1964 Helsingin kokouksen aikaan, kun tehtiin yhä voimassa oleva kv. Helsingin Julistus ihmiskokeiden etiikasta - ripittäytymättä itse koskaan. Suomen Valtakunnan Liitto SVL teki muodollisenkin ohjelmanjulistuksen, joka sisälsi myös juutalaiskysymyksen. Siinä oli mukana etupäässä professoreita ja dosentteja Helsingin yliopistosta, kaikkiaan 40 kpl.

Paperilla julkaistua Open Access -tavaraa aiheesta artikkelissani "Haeckelian Legacy of Popularization - Survival of the fakest" kirjassa Challenges for Bioethics from Asia:
http://www.helsinki.fi/~pjojala/Haeckel ... y_ABC5.pdf

Pauli.Ojala@gmail.com
Biotieteilijä, drop-out
(MSci-Master of Sciing)
Helsinki, Finland

Kommentit (1)

Löysin yliopiston arkistoarkkitehti EV:n vinkistä julkaisemattomasta Hertta Tirranen -arkiston proffien, proferssorskien ja vahtimestarien haastattelumateriaalista Jatkosodan PM Linkomiehen maininnan, joka kertoo sosiaalidemokraatti Väinö Tannerinkin ihailleen IKL:ää lähellä ollutta kokoomuksen Edwin Linkomiestä ateismista. I. e. siitä, että tällä oli ateistinen vakaumus niin nuoresta, että pääministeri kieltäytyi ehtoollisesta koko elinaikansa - kun Tanner taas oli joskus nuoruudessaaan haksahtanut ehtoolliselle ihmisten painostuksesta. Natsi-Saksaa lähestynyt hallitus oli ateistivetoinen. Tätä ei ole koskaan tunnustettu.
http://www.helsinki.fi/~pjojala/Gasman.htm

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat