Seuraa 
Viestejä45973

Onkohan vika DNA:n mokkulassa vai jossain ohjelmassa kun yhteys pätkii vähän väliä.
Mokkulassa palaa normaalisti sininen valo. Kun jotain lähettää tai vastaanottaa, valo muuttuu vihreäksi.
Välillä toimii normaalisti useita tunteja, nyt taas joutuu katkaisemaan yhteyden ja yhdistämään uudestaan 5 minuutin välein, ennen kun suostuu toimimaan. Vihreä valo ei syty lähettäessä viestiä tai syttyy vain joiksikin sekunneiksi ja tulee ilmoitus että sivu vastaa liian hitaasti, eikä yhdistä.
Poistin mokkulan ajurin ja latasin uudestaan, siitä ei ollut apua.
Puoli vuotta toimi hyvin, pätkimistä on jatkunut n. viikon.
Kännykästä katsottaessa DNA:n signaali on tässä paras mahdollinen.
Onko kellään toiminut mokkula yhtä huonosti?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (28)

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639

Kyllä on, ja vielä huonomminkin. Muuton yhteydessä piti ottaa mokkula pariksi viikoksi. Nopeuden piti olla kaksi megaa, mutta todellinen nopeus ylsi vain korkeintaan 50kb/s ja katkesi vähän väliä. Valo muuttui vodafonen laitteessa siniseksi tasan kerran, sekin kesti noin minuutin. Tästä nyt on ollut paljonkin juttua ettei nämä mokkulat usein toimi niin kuin luvataan.
Pyydä rahat takas.

Sama juttu täällä. Minulla oli jonkin aikaa espanjalainen Vodafonen sama mokkula. Samat oireet. Toimii silloin kun muistaa.

Sanoin liittymän irti yllämainituin perustein. Ei vaivaa enää

Olen kuullut vastaavia tarinoita tuttaviltani. Käytännössä nopeudet eivät ole läheskään sitä mitä luvataan. Ikävä kyllä. Mokkulaa en voi suositella kenellekään jos ei ihan pakko ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alveron
Seuraa 
Viestejä3639
fenomenologi
Tämä on huawei, made in kiina.Sama kuin minulla, muistaakseni siinä luki myös vodafone. Sellainen valkoinen kökkylä.

Toope
Seuraa 
Viestejä30661

Jaa, itselläni on kotona kiinteä yhteys, mutta ajattelin ottaa tuohon kannettavaan jonkun edullisen mokkulan. On kai jollakin niistä hyviäkin kokemuksia?

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Samat oireet Elisan Vodafonen kanssa. Harmi vain, että mokkula on ainoa vaihtoehto asunnossani. Tässä oppii kuitenkin kärsivällisyyttä (20 kt/s). Yhteys katkee noin parin tunnin välein, ja yhdistämistä joutuu tekemään useamman kerran ennen kuin onnistuu.

En suosittele mokkulaa.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Ei oo mokkulaa. On Ihan oikea Nokian 6151. Toimii laakista. Hiukan arvokas, noin 15 e/kk. Väittää välillä nopeudeksi 460 kB/s, välillä jotain ihan muuta. Mutta toimii vaikkapa Lahdessa tai Turussa tai nojoo.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Näköjään vika on mokkulassa tai yhteydessä, kasasin romuista toisen koneen ja siinä toimi yhtä huonosti. Ihan hyvä vekotin oli ennen kun hajosi, ei ollut mitään ongelmia.

Joo samat on kokemukset. Mulla on ollut pari vuotta käytössä mokkulan edeltäjä eli läppärin PCMCIA/3G kortti (Vodafone). Kortti ei löydä nopeaa 3G verkkoa kuin kaupunkialuella, ja siellä taas löytyy yleensä WLAN jostakin. Mökillä, missä sillä olisi oikeasti hyötyä, se toimii vain 2G nopeudella ja se taas ei ole perinteistä modemiyhteyttä nopeampi.
Lisäksi yhteys pätkii usein. Veikkaan että yhteys on niin heikkolaatuinen että TCP/IP kärsii timeouteista noita kännykkäyhteyksiä käytettäessä.

onenörde
Veikkaan että yhteys on niin heikkolaatuinen että TCP/IP kärsii timeouteista noita kännykkäyhteyksiä käytettäessä.

Näinhän se on. Ei systeemi sääli mokkulaa. Paketit kuolee ja homma lurahtaa.

Toope
Seuraa 
Viestejä30661

Mikäs sitten olisi järkevin ratkaisu? Pääosan hommista voi aina hoitaa kotona, mutta silloin tällöin tarvitsisi toimivaa yhteyttä liikenteessä. Yleensä tosin tulee liikuttua Helsingin alueella.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Tuttua myös täälä. Vodafonen usb-modeemi elisalta ja noin 30min-2h välein yhteys katoaa ja joutuu käynnistämään koneen uudestaan että alkais taas pelittämään.
Hiemanhan toi syö miestä....

Jos nyt, tosin Veikko tietää asiat paremmin, niin totean, että koko mokkulahomma on suurta huijausta.
Kattavuusalue näytetään tasokartalla, mutta käytäpä mokkulaasi jonkun nyppylän takana tukiasemaan nähden.
Maksakaa itsenne kipeäksi. DNA on osoittautunut erittäin epävarmaksi noissa "palveluissaan"

Toope
Mikäs sitten olisi järkevin ratkaisu? Pääosan hommista voi aina hoitaa kotona, mutta silloin tällöin tarvitsisi toimivaa yhteyttä liikenteessä. Yleensä tosin tulee liikuttua Helsingin alueella.Puhelin. kaapelilla tai bluetootilla vaan läppäriin kiinni niin homma toimii. Sitä en tiedä kuin suuriin nopeuksiin puhelimet yleensä pystyy, mut mulla toimii 384kbps yhteys ainakin N70:llä täysillä.

Joo. Mulla on ollut mokkula, ja pomolla on ollut mokkula. Kummatkin erittäin epätyytyväisiä ko. laitteeseen, ei lainkaan toiminut niinkuin pitäisi. Nopeus äärimmäisessä korkeudessaan on ollut n. 400kt/s ja normaalisti jotain 200 luokkaa. Ei siis lähelläkään sitä 1mb jollaisena mokkulaa myydään. Suosittelen pysymään mahdollisimman kaukana mokkuloista.

Olisiko tässäkin niin ettei halvalla saa hyvää? Itselläni on kannettavan PC-Express korttipaikassa Optionin Expres 7,2 HSDPA/UMTS kortti ja kunhan vain kenttää on, niin aina se toimii ja kutakuinkin liittymän mukaisella nopeudella. Mitään jumeja tai kaatumisia ei ole esiintynyt. Tämän operattoririippumattoman kortin ainoa huono puoli on hinta, luokkaa 250 euroa.

No tulihan se sieltä! Mulla on nimittäin samanlainen, joka tungetaan sinne kapeampaan Expres-väylään (GlobeTrotter Connect/sonera). Jos vain on 3G ilmassa, kalikka keittää raa’asti HSDPA:lla. Hyvää kalikassa on se, ettei ainakaan vielä ole eksynyt sellaiseen loimutuspaikkaan olutsäkkeineen, jossa kalikka sanoisi ei oota.

Maksoihan tuo paska suunnilleen 300 paskaeuroa, mutta kerran se vain kirpaisi. Sinällään tuossa paskassa on ihmetyttänyt yksi ominaisuus. Miten helvetissä se toimii ainakin soneran pränteillä paikoissa, joissa kännykkä on auttamattomasti ulalla? Käyttääkö se/tämä kalikka jotain ihme herkkyystaajuuksia, vai onko se vain vahinko, että se toimii tarvittaessa edes aavistuksella pyhää GSM verkkoa?

Edit: Ja esimerkiksi Koh Lanta Yai:lla on tullut muutama kaveri, jotka ovat antaneet baarinsa salasanan minulle. Voi sitten mennä vaikka keskellä yötä patiolle, jossa on vaatimattomat 28-30 astetta lämpöä, tähtikirkas taivas, Seven-Elevenin kautta hakea säkki olutta, kuunnella viereisen viidakon meteliä ja nousuveden jylinää vieressä tippuvaan pystysuoraan kallionseinään, ja ottaa osaa tähän ihmeelliseen tiede.fi -keskustelufoorumiin.

Huoh. Vastenmielistä jatkaa pyöräilykautta taas ensi talvena jossain muualla. Pöräytän Etelä-Eurooppaan, hyppään johonkin hiili- tai banaanilaivaan ja kuuraan vaikka kansia pari viikkoa, jos kapteenilla ei satu olemaan tarvetta paineastialuokkahitsarille. Mutta elämä on.

Kävin DNA:n liikkeessä kysymässä asiasta, mokkula pitäisi viedä sinne, josta se lähetetään huoltoon, jossa menee ainakin viikko.
Toista mokkulaa ei saa tilalle, pitää ostaa uusi mokkula (150 euroa) tai olla ilman nettiä.
Yhteistyö DNA:n kanssa päättyi tähän.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat