Seuraa 
Viestejä8692

Yksi tällainen tapaus. Kuinka monta on piilossa? Vitsit vähissä.

- Hän oli liki 90-vuotias vanhus, mutta joutui silti usein hoitamaan vaikeasti kehitysvammaisia tyttäriään yksin kotona.http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008061 ... 0_uu.shtml

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

sigfrid
Yksi tällainen tapaus. Kuinka monta on piilossa? Vitsit vähissä.

- Hän oli liki 90-vuotias vanhus, mutta joutui silti usein hoitamaan vaikeasti kehitysvammaisia tyttäriään yksin kotona.http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008061 ... 0_uu.shtmlTällaiset tapaukset osoittavat ikävimmällä mahdollisella tavalla kuntien resurssipulan kehitysvammaisten hoidossa. Laki velvoittaa kuntia järjestämään huollon asianmukaisella tavalla, ja tässäkin tapauksessa lienee ollut päivänselvää että vanha pariskunta ei enää kunnolla kykene huolehtimaan tyttäristään, varsinkin kun äiti oli loppuaikanaan viettänyt paljon aikaa sairaalassa. Ylitornio on alle 5000 asukkaan kunta joten resurssipula on ymmärrettävää. Silti mielestäni vaikkapa isommista kunnista/kaupungeista kuten Torniosta, Kemistä tai Oulusta olisi pitänyt pystyä järjestämään apua tilanteeseen, ennen kuin se ajautui traagiseen loppuun. En sitten tiedä tarkemmin miten moinen kuntien yhteistyö käytännössä toimii/toimisi.

Kyllä lähihoitajien palkkaa pitäisi saada ylöspäin, ja alalle enemmän työpaikkoja täten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hoitohenkilökunnasta on pulaa myös suurilla paikkakunnilla, mutta minulla ei ole käsitystä kuinka paha on tilanne pienissä kunnissa. Jos tämä uutinen pitää paikkansa ja teko johtuu näistä olosuhteista, on ihmeteltävä millainen protesti saisi asiasta vastaavat tekemään jotakin. Itsemurha bensalla eduskuntatalon portailla?

Ollaan hiljaa, koska ihmisiä ilmeisesti hävettää tuoda julki julkisen terveydenhuollon tilaa, jossa pako yksityiselle puolelle palvelujen ja lääkärien perässä jatkuu. Vammaishoito yksityisellä on kuitenkin kallista, eikä siihen ole eläkeläisellä vara.

dot4
On se niin väärin. Jos ei niillä sitten ollut varaa mihinkään hoitolaitokseen.

Tai sitten tyttärien kohtalona olisi ollut kituuttaminen hoitolaitoksissa karmeissa olosuhteissa, jolloin pappa päätti toteuttaa nopean eutanasian estääkseen jälkikasvun hitaan ja tuskaisen kuoleman.

Niin minäkin arvelen! Ei itse enää jaksanut ja oli surun murtama jo aavistellessaan vaimonsa saaman kohtelun ja lähdön läheisyyden!

(Kaikkihan me olemme lukeneet vanhusten saamasta kohtelusta laitoksissa. Sieltä ei tullut ulos muuten kuin jalat edellä.)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat