Seuraa 
Viestejä45973

Miksi juutalaisen kalenterin kuukaudet ovat suoraan eläinradan kuvioita?

Miksi sekä Jaakobin (Israelin) että Mooseksen kuolinvuoteiltaan lausumat testamentit tai siunaukset pojilleen ja sukukunnille viittaavat seikkaperäisesti tähtikuvioihin ja jopa jokaista tukeviin 3x12 dekaaniin eli apukuvioon:
http://www.helsinki.fi/~pjojala/horoskoopit.htm
?

Alkuajan katastrofeissa taivaankappaleiden liikkeet olisivat mahdollisesti muuttuneet. Raamatussa uskonnollinen kalenteri noudattaa jostakin syystä 360-vuorokautista kalenteria aina Ilmestyskirjaan asti, kun siviilikalenteri on järkevä kolmekuusviitonen. Esimerkiksi Ilmestyskirjan 1260 päivää, 42 kuukautta sekä "aika, ajat ja puoli aikaa", eli kolme ja puoli vuotta esitetään synonyymeinä (muun muassa jakeissa 11:2,3 ja 12:6,14. Vastaava profetia kolmessa idän valtakunnassa koulutetun, eunukki-maagi Danielin kirjassa hyväksyy saman periaatteen. Erityisen luomisen ajatukseen sopisi täsmällisempi vuoden pituus ja tarkka kuunkierto, siten että kuu-kausi todellakin olisi kuukausi. Nythän aurinkokalenterin vuosi ja kuukalenterin vuosi ovat eripituiset. Juutalainen kalenteri noudattaa edelleenkin kuun kiertoa, vaikka aurinkokalenteri on suistunut poikkeamaan tästä. Nykyisinkin asteen merkkinä käytetty pieni ympyrä oli alun perin Aurinkoa tarkoittava kirjoitusmerkki, mikä on voimakas aihetodiste aurinkokuntamme kellontarkasta menneisyydestä:
http://www.helsinki.fi/~pjojala/veden_viemaa.htm

On yllättävää, että Messias-odotus ja Neitsyen kuviossa syntyvä Lunastaja on ollut aivan ylikansallinen profeetallinen teema pelastushistoriasta - juutalaiset ovat ainoastaan säilyttäneet maailmanhistorian vanhimman uskonnollisen liturgian eli Eläinradan tähtikuvioiden pedagogiikan pidempään kuin mikään muu kansa. Juutalaisethan valittiin nimenomaan tiedon säilyttäjiksi ja todistajiksi, eivät generoijiksi tai Jumalan lemmikeiksi.

Danielin kirja on keskeinen aiheessa. Se ennustaa erityisesti Aleksanteri Suuren, "sankarikuninkaan", valloituksia niin vakuuttavasti, että räkänokkateologiassa on jankutettu sen olleen jälkikäteen tehty väärennös. Ainoa ongelma on, että Danielissa esiintyy terminologiaa jota käytettiin ainoastaan varhaisempana aikana, mikä viittaa vahvasti autenttisuuteen.

Jos tahdot ymmärtää Danielia ja erityisesti hänen vuoden tarkkuudella oikeaan osunutta ennustustansa Messiaaan tulosta ja Palmusunnuntaista, niin sinun pitäisi tutustua teemaan "maagit" eli itämaan "tietäjät", joista mainitaan Jeesuksen syntymän yhteydessä:
http://www.helsinki.fi/~pjojala/Daniel_ ... feetta.htm

Pauli Ojala
biokemisti

Kommentit (3)

Eläinrata on arkeoastronomian kannalta hyvin mielenkiintoinen aihe. Aihe on ollut esillä ennenkin. Pitkän akateemisen uransa huipennukseksi isoisäni keskittyi eläinradan tutkimiseen aina sumereista alkaen.

K.T. väittää mm kirjassaan että tunnettu ranskalainen astronomi Jean Sylvain Bailly kertoi että eläinrata alunperin saatiin "viisaalta Atlantidien kansalta".

http://www.biographybase.com/biography/ ... lvain.html

[1] ELÄINRATA - Historia -Taru -Kuvia, Knut Tallqvist, Werener Söderström oy, Porvoo, 1943.

Oma käsitykseni on, että Phaistoslevy Kreetalta on ilmiselvä eläinradan kuvaus, toinen puoli on "anun" piiri ja toinen "ean" piiri. (viite prof. Simo Parpolan väitöskirja)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat