Seuraa 
Viestejä45973
  • ylös 1
  • alas 2

Sivut

Kommentit (197)

"Tutkijat eivät väheksy sitä, ettei suola voisi olla huonoksi joillekin ihmisille. Heidän mukaan suurin syy suolan vähentämisessä sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä on se, että korkealla natriumpitoisuudella ja korkealla verenpaineella on todettu yhteys, mutta tarkemmin lukuja katsoessa erot ovat vaatimattomia."

No ainahan löytyy joitakin, joille ei maitokaan sovi...
Hieno juttu, että lopultakin kerrotaan suolan tärkeydestä tuollakin. Tuohan on tiedetty jo pitkään, mutta tietoa on vain pimitetty jotta olisi sairaita enemmän...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
parantunut
"Tutkijat eivät väheksy sitä, ettei suola voisi olla huonoksi joillekin ihmisille. Heidän mukaan suurin syy suolan vähentämisessä sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä on se, että korkealla natriumpitoisuudella ja korkealla verenpaineella on todettu yhteys, mutta tarkemmin lukuja katsoessa erot ovat vaatimattomia."

No ainahan löytyy joitakin, joille ei maitokaan sovi...
Hieno juttu, että lopultakin kerrotaan suolan tärkeydestä tuollakin. Tuohan on tiedetty jo pitkään, mutta tietoa on vain pimitetty jotta olisi sairaita enemmän...
Älä nyt kiihkoo taas. Ota vähän relammin.

CE-hyväksytty

Älä nyt kiihkoo taas. Ota vähän relammin.

Tää on vaan niin kivaa nähdä vaihteeksi tutkimuksia jotka kertoo totuuden. Vai kertooko? (haaste)
Tämähän on eri mieltä kuin useat kymmenet aiemmat tutkimukset. Tämä on varmasti helppo kaataa virheelliseksi?

LK
Seuraa 
Viestejä138
parantunut
CE-hyväksytty

Älä nyt kiihkoo taas. Ota vähän relammin.

Tää on vaan niin kivaa nähdä vaihteeksi tutkimuksia jotka kertoo totuuden. Vai kertooko? (haaste)
Tämähän on eri mieltä kuin useat kymmenet aiemmat tutkimukset. Tämä on varmasti helppo kaataa virheelliseksi?Tutustuppas tarkemmin alkuperäiseen tutkimukseen. Aina joka asiasta vetelet liian hätäisiä johtopäätöksiä.

LK

Tutustuppas tarkemmin alkuperäiseen tutkimukseen. Aina joka asiasta vetelet liian hätäisiä johtopäätöksiä.

Jälleen kerran ei siis kannata luottaa Tohtori.fi:n asiantuntijoiden kirjoituksiin ja tulkintoihin?

No vilkaistaanpa Tohtori.fi artikkelin lähdettä

Low-Salt Diet May Not Be Best for Heart
"..the 25 percent of the population who ate the least salt were 80 percent more likely to die of cardiac disease than the 25 percent who ate the most salt."

Tuon perusteella vähäinen suolankäyttö aiheuttaa suuria ongelmia?

"Cohen doesn't discount that salt could be bad for some people. However, "the main argument for reducing salt in prevention of heart disease has been that there's a relationship between higher sodium and higher blood pressure," he said. "There have been many studies of this relationship, but when one actually looks at the numbers, the average blood pressure difference associated with quite a bit of sodium intake is very modest.""

Eli tutkijat eivät ole osanneet lukea numeroita kun väittävät, että suolan käyttöä kannattaa vähentää?

"For most people, especially those whose blood pressure is normal, why are you telling them they shouldn't have salt?"

Koska lääketiede haluaa myydä pillereitä niin se tarvitsee sairaita. Niitä saadaan paljon lisää, kun vähennetään suolan käyttöä mutta ei kerrota sen seurauksista...

Yleisestikin suolan käytön vähentäminen on siis vaarallisempaa kuin sen lisääminen. Milloinkahan muuttuu suositukset?

Omakohtainen kokemus suolan käytöstä:
vähensin myös aikoinaan suolan käyttöä kun siitä niin vaahdottiin,seuraus tuli hyponatremia ja verenpaine nousi hälyyttäviin lukemiin tuli vatsavaivoja ja voin huonosti.
Otin runsaamman suolankäytön taas ravintoon ja kus kummaa verenpaine meni normaaliksi ja hyponatremia hävisi ym. muut vaivat. Tosin muutin suolan puhdistamattomaksi merisuolaksi.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3820
parantunut
Koska lääketiede haluaa myydä pillereitä niin se tarvitsee sairaita. Niitä saadaan paljon lisää, kun vähennetään suolan käyttöä mutta ei kerrota sen seurauksista...Melkein voisin olla eri mieltä.
Mitä Lääketieteeseen tulee, niin näin maallikkona voisi luulla että sitä tehdään aika pitkälle samoilla tieteen ehdoilla kuin muitakin tieteenaloja. Uusimmassa Tiede -lehdessä oli tästä syöpätutkimuksesta, jossa mainitaan että "virheellisten käsitysten pohjalle on ehditty rakentaa kokonaisia oppirakennelmia ja tutkimusaloja", eli syöpätutkimuksessa on jouduttu tekemään melkoisia "häränpyllyjä". Pitkässä juoksussa tämä on nimen omaan tieteen etu, uskomuksiin perustuvat opit(jokainen valitkoon tässä kohtaa omansa) eivät koskaan voisi myöntää olleensa missään asiassa näin totaalisen väärässä, vaan alkuperäisestä "teoriasta" pidetään kiinni maailman tappiin asti.
Lääketieteen ollessa kyseessä moni toki kokee asian hyvin henkilökohtaisella tasolla mennessään apteekkiin, kuunnellessaan lääkärinsä neuvoja tai jopa jonkin vakavemman sairauden edessä ja tällöin on luonnollisestikin lääketieteen "armoilla" toivoen parasta. Muistuttaisin tässä vaiheessa, että tämän päivän lääketiede, näistä harhapoluistaan huolimatta, parantaa jopa kuolemansairaita ihmisiä aika liudan vuodessa. Siihen harva muu oppi pystyy.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3820
omega6
Omakohtainen kokemus suolan käytöstä:
vähensin myös aikoinaan suolan käyttöä kun siitä niin vaahdottiin,seuraus tuli hyponatremia ja verenpaine nousi hälyyttäviin lukemiin tuli vatsavaivoja ja voin huonosti.Teitkö ihan itse diagnoosin ja hoitosuunnitelmankin?

Jäärä
Muistuttaisin tässä vaiheessa, että tämän päivän lääketiede, näistä harhapoluistaan huolimatta, parantaa jopa kuolemansairaita ihmisiä aika liudan vuodessa.

Kyllä siinä on paljon hyvääkin, erittäin paljon.
[size=50:97tu2cbx](Pakko tämä oli taas mainita ettei eräät vedä hernettä nenään...)[/size:97tu2cbx]

Jäärä
omega6
Omakohtainen kokemus suolan käytöstä:
vähensin myös aikoinaan suolan käyttöä kun siitä niin vaahdottiin,seuraus tuli hyponatremia ja verenpaine nousi hälyyttäviin lukemiin tuli vatsavaivoja ja voin huonosti.Teitkö ihan itse diagnoosin ja hoitosuunnitelmankin?En tehnyt itse ,lääkäri totesi nämä ja käski lisätä suolaa.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3820
omega6

En tehnyt itse ,lääkäri totesi nämä ja käski lisätä suolaa.

Joku tässä nyt ei mielestäni kuulosta kovin uskottavalta....
verenpaine nousi hälyttävän korkeaksi, lääkäri diagnosoi sinulla hyponatremian ja määräsi itsehoidoksi "lisätä suolaa".

Salt Deficiency: the cause of many serious diseases
An eight-year study of a New York City hypertensive population stratified for sodium intake levels found those on low-salt diets had more than four times as many heart attacks as those on normal-sodium diets – the exact opposite of what the “salt hypothesis” would have predicted.

(1995). Dr. Jeffrey R. Cutler documented no health outcomes benefits of lower-sodium diets. Both sea salt and rock salt were well known to the ancient Greeks who noted that eating salty food affected basic body functions such as digestion and excretion (urine and stools). This led to salt being used medically.

The healing methods of Hippocrates (460 BC) especially made frequent use of salt. Hippocrates mentions inhalation of steam from salt-water. We know today that the antiinflammatory effects of inhaled salt provide relief from respiratory symptoms (c). Thus, 2000 years ago, Greek medicine had already discovered topical use of salt for skin lesions, drinking salty or mineralized waters for digestive troubles and inhaling salt for respiratory diseases!

...
In July 2004, the first "outcomes" study identifying a population risk appeared in Stroke magazine. Researchers found that in a Japanese population, "low" sodium intakes (about 20% above Americans' average intake) had one-third the incidence of fatal strokes of those consuming twice as much sodium as Americans. (2004)

A March 2006 analysis of the federal NHANES II database in The American Journal of Medicine found a 37% higher cardiovascular mortality rate for low-sodium dieters (2006).
http://healthorbit.ca/NewsDetail.asp?op ... =076270206

A February 2007 reported in the International Journal of Epidemiology studied 40,547 Japanese over seven years and found "the Japanese dietary pattern was associated with a decreased risk of CVD mortality, despite its relation to sodium intake and hypertension." (2007)

An April 2007 article in the British Medical Journal found a 25% lower risk of CV events in a group which years earlier had achieved significant sodium reduction during two clinical trials (TOHP I and TOHP II). (2007)

An October 2007 analysis of a large Dutch database published in the European Journal of Epidemiology documented no benefit of low-salt diets in reducing stroke or heart attack incidence nor lowering death rates. (2007)
http://www.springerlink.com/content/103 ... lltext.pdf

A May 2008 examination of NHANES II (the largest US federal database of nutrition and health) published in the Journal of General Internal Medicine confirmed two earlier studies of earlier NHANES surveys that there is no health benefit (CVD or all-cause mortality) for those on low-sodium diets.

On se pe*****le,että yleinen ravitsemusneuvonta tappaa ihmiset hyponatremiaan.
Minusta suolaa pitää syödä niin paljon kuin elimistö käskee eikä yhtaan vähempää.

Minusta suolaa pitää syödä niin paljon kuin elimistö käskee eikä yhtaan vähempää.En ole kieltämässä suolan tärkeyttä tai käskemässä ketään vähentämään, mutta muistuttaisin siitä että suolan makuun tottuu jolloin sitä helposti tulee käyttäneeksi aina vain enemmän.

Itse en lisää mihinkään suolaa, kun kaikki valmismausteseokset, kastikkeet ja ylipäätään vähääkään prosessoitu ruoka maistuu jo nyt liian suolaiselta. Elintarvikeprosessiteollisuus huolehtii minun suolansaannistani aivan tarpeeksi.

Olen jo varsinaisen nuoruusiän ohittanut mies. Minulla tämä ruoan suolaisuus tai suolattomuus toimii niin, että elimistö itse "kertoo", milloin pitää laittaa vaikkapa suolakurkkuviipaletta aamuleivän päälle. Kokemuksesta elimistölle on syntynyt "tieto" siitä, milloin suolaa tarvitaan tai ei tarvita.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3820
Hans Lankar
Olen jo varsinaisen nuoruusiän ohittanut mies. Minulla tämä ruoan suolaisuus tai suolattomuus toimii niin, että elimistö itse "kertoo", milloin pitää laittaa vaikkapa suolakurkkuviipaletta aamuleivän päälle. Kokemuksesta elimistölle on syntynyt "tieto" siitä, milloin suolaa tarvitaan tai ei tarvita.

Niin kenelle kertoo kenelle ei. Myöskin ihmisten taito kuunnella omaa kroppaansa on kovin yksilöllistä. Itselläni käy helposti niin, että jos muutamana peräkkäisinä päivinä syön karkkia ja suklaata, meinaan addiktoitua heti, eli "päkyä" tekee mieli sen jälkeen päivittäin. En kuitenkaan usko että elimistöni yhtäkkiä huomaakin tarvitsevansa sokeria yllin kyllin.

Voisko siis olla niin, että aivan kuten minullakin, ei sitä suolakurkkua tai silliä vaan tee mieli joka päivä laittaa leivälle? Tulista ruokaa tekee toisinaan mieli vallan vietävästi, toisinaan taas ei, onko se kapsaisiinin puutetta elimistössä?

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Jäärä
Hans Lankar
Olen jo varsinaisen nuoruusiän ohittanut mies. Minulla tämä ruoan suolaisuus tai suolattomuus toimii niin, että elimistö itse "kertoo", milloin pitää laittaa vaikkapa suolakurkkuviipaletta aamuleivän päälle. Kokemuksesta elimistölle on syntynyt "tieto" siitä, milloin suolaa tarvitaan tai ei tarvita.

Niin kenelle kertoo kenelle ei. Myöskin ihmisten taito kuunnella omaa kroppaansa on kovin yksilöllistä. Itselläni käy helposti niin, että jos muutamana peräkkäisinä päivinä syön karkkia ja suklaata, meinaan addiktoitua heti, eli "päkyä" tekee mieli sen jälkeen päivittäin. En kuitenkaan usko että elimistöni yhtäkkiä huomaakin tarvitsevansa sokeria yllin kyllin.

Voisko siis olla niin, että aivan kuten minullakin, ei sitä suolakurkkua tai silliä vaan tee mieli joka päivä laittaa leivälle? Tulista ruokaa tekee toisinaan mieli vallan vietävästi, toisinaan taas ei, onko se kapsaisiinin puutetta elimistössä?
Onko suolakurkussa edes suolaa, eikös se ole etikkaa? No sama se..

Mutta ei minun ainakaan tee koskaan mieli tulista ruokaa. Tulinen ruoka on hyvää ja pidän kapsaisiinin poltteesta, joskus tykkään syödä raakoja omia maustechilejäni. Ne polttaa miljoona kertaa enemmän kuin joku tabasco. Mutta tuo on vain tuollaista pinnallista, vähän sama kuin jos saan käsiini sähköiskulaitteen niin lataan itseeni sähköiskuja melko varmasti, vaikkei siitä mitään hyötyä ole. Tulinen ruoka tuntuu mukavalta syödessä kun se polttelee, kapsaisiini voi aiheuttaa riippuvuutta kuulemma. Viilentää kehoa lisätessään hikoilua ja muuta tämmöistä. Onhan se kivaa. Mutta ei minun koskaan tee tulista ruokaa mieli samalla tavalla kuin esimerkiksi tomaattia tai suolaa. Joskus on pakko mennä ja ottaa iso merisuolakide suuhun liukenemaan. Se muuten maistuukin ihan erilaiselta silloin kun tuntuu että sitä tarvitsee, verrattuna siihen että ottaisi ihan muuten vaan. Jälkimmäisessä se maistuu jotenkin liian suolaiselta, pitää sylkeä pois suusta sellainen.

くそっ!

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
omega6
On se pe*****le,että yleinen ravitsemusneuvonta tappaa ihmiset hyponatremiaan.
Minusta suolaa pitää syödä niin paljon kuin elimistö käskee eikä yhtaan vähempää.

Olen elänyt about aina siinä uskossa, että saamme suolaa 10 kertaa liikaa joka tapauksessa ravinnostamme.

Lähinnä tarvitsemme elektrolyyttejä mm. kaliumista, suolatasapaino on ihan toinen juttu.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat