Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Dokumentin tekijä antautui 30 päiväksi Mc Donalds kuurille, jonka aikana hän söi päivittäin kolme ateriaa mäkissä. Hänen terveytensä ja kuntonsa testattiin ennen mäkkikuuria ja hänet todettiin hyvä kuntoiseksi ja ihanteellisen painoindeksin omaavaksi. Lopputulos oli järkyttävä, dokumentin tekijälle oli kehittynyt rasvamaksa ja hän oli lihonnut 11 kiloa, eli hänestä oli tullut sairas.
Toki asiaa voi tietenkin järjelläkin ajatella 2 litran tai litran limu ja jätti ranskalaiset varmasti lihottavat ihmistä valaan mittoihin, mutta ei se hampurilainen itsessään ole epäterveellistä. 6 litraa limsaa joka päivä on varmasti erittäin epäterveellistä sinänsä ja kolmet jätti ranskalaiset päivässä ovat sinänsä jo terveysriski.
En usko yhden mäkki aterian päivässä olevan ollenkaan terveydelle haitallista, jos ranskalaiset ja limsa ovat keskikokoisia: mitä te luulette?

Sivut

Kommentit (30)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8626
Liittynyt16.3.2005

Ei kukaan liho 11 kiloa 30 päivässä. Tuo on pelkkää nestettä.

Ei sen puoleen. Kunnon tuplapihivihampurilaisesta saa 60-70% päivän energian tarpeesta. Iso kokis heilauttaa aterian jo ylimäärän puolelle.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

IsoJussi
Seuraa 
Viestejä987
Liittynyt16.3.2005

Olisin vastannut mielelläni kysymykseesi jos olisin löytänyt sieltä sen toisen välimerkin mutta kun en löytänyt ja rupesin niitä etsimään omalta näppäimistöltäni en voinut vastata paitsi että kyllä mäkki ateria on joskus ihan hyvä muttei ihan joka päivä.

No niin, nyt ne välimerkit löytyivät. Olivat tippuneet näppäimistön alle.

Same shit, different day...

No joo, tämä ukkohan yritti oikein tarkoitushakuisesti leimata McDonald'sia saatanalliseksi terveysriskiksi. Ei kai kukaan normaalisti syö kolmea jättiateriaa päivässä. Päivänselväähän se on, että kun juo päivittäin litratolkulla sokerilientä, syö valtavia, rasvaisia annoksia eikä juuri liiku vastapainoksi, alkaa läskiä kertyä. Se, että yksi huijari tahallisesti lihotti itseään, ei vielä kerro mitään mäkkärin ruokien terveellisyydestä. Enkä sitä paitsi usko, että kotimaisen Hesen ruoatkaan olisivat mitenkään "terveellisempiä".

Roskaruokaa tulee nyt opiskellessa pakostakin syötyä, kun kouluruokalan jonot ovat tajuttoman pitkiä (aikaa syödä 30 min) ja sen ruoat vaikuttavat kompostin pohjalta tongituilta. Niinpä ainoaksi vaihtoehdoksi jää samassa rakennuksessa oleva pienempi ravintola, josta saa mm. kebabia, pizzaa, lihapiirakoita, hampurilaisia, ranskalaisia, nakkeja ja kinkkusämpylöitä. Ne ainakin saa kurkustaan alas satavarmasti, toisin kuin varsinaisen kouluruokalan yllätysateriat; jo niiden haju saa yleensä vatsani vellomaan, ja ruoka maksaa molemmissa paikoissa. Tietenkin kolmas vaihtoehto olisi omien eväiden tuominen, mutta juomat ehtisivät lämmetä, sämpylöiden voi eltaantua ja kinkkusuikaleet juosta karkuun siihen mennessä, kun niitä lopulta pääsee mutustelemaan.

Maksanko siis 2,35€ jostakin epämääräisestä moskasta, jota en edes saa nähdä ennen kuin ladon rahat tiskiin, vai maksanko sen esim. herkullisesta lihiksestä, jonka saan itse valita vitriinistä ja tarkistaa, ettei väliin ole tungettu mitään epämääräisiä "terveellisiä" ällötyksiä, kuten inhottavia suolakurkkuja (tavallinen salaatti ja kurkut ovat ihan ok)? Palanpainikkeeksi, joka sisältyy samaan hintaan, otan yleensä 0,3-0,4 litraa kokista. Epäterveellistäkö? Kenties, mutta jotenkin sitä täytyy jaksaa 8-tuntisia päiviä. Ja hyvältä maistuvaa ruokaa syödessä mielikin on hyvä ja on taas yksi murhe vähemmän. Sitä paitsi harrastan liikuntaa sen lisäksi, että kuljen aina pyörällä kouluun, joten painoni ja kuntoni pysyvät kohdillaan.

Ja vielä kun ne amerikkalaiset, ja mikseivät muutkin ruuan väärinkäyttäjät, joille dokkari on suunnattu ja joiden elämäntyylistä se kertoo, oppisivat elämään kuten sinä.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005
Andúril
No joo, tämä ukkohan yritti oikein tarkoitushakuisesti leimata McDonald'sia saatanalliseksi terveysriskiksi. Ei kai kukaan normaalisti syö kolmea jättiateriaa päivässä. Päivänselväähän se on, että kun juo päivittäin litratolkulla sokerilientä, syö valtavia, rasvaisia annoksia eikä juuri liiku vastapainoksi, alkaa läskiä kertyä. Se, että yksi huijari tahallisesti lihotti itseään, ei vielä kerro mitään mäkkärin ruokien terveellisyydestä. Enkä sitä paitsi usko, että kotimaisen Hesen ruoatkaan olisivat mitenkään "terveellisempiä".

Niin, eivät varmasti olekaan, jos laitetaan viivalle samanlaiset seiti hamppurilaisia, ranskiksi aj alimsaa. Tuskin tuossa pointtina olikaan nimenomaan McDonaldsia vastaan hyökätä, vaan ylipäänsä roskaruokakulttuuria. Identtisiä pikaruokaketjujahan on varsinkin USA:ssa paljon muitakin. Ja tosiaankin, monissa länsimaissa ja eritoten Yhdysvalloissa on ihan oiekasti paljon ihmisiä jotka nimenomaan syövät pelkkää tuollaista mäkkäriruokaa, monta ateriaa päivässä. Dokkari oli käsittääkseni pikemminkin terveysvalistusta juuri sen alleviivaamiseksi kuinka epäterveellinen moinen elämäntapa on. Ei itse pikaruoan tai minkään yrityksen demonisoiminen. Kyllä, se on päivänselvää järkeville ihmisille jotka eivät sitä tee. Mutta se ei ole päivänselvää kaikille, tai sitten he eivät siitä piittaa.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Andúril
Se, että yksi huijari tahallisesti lihotti itseään, ei vielä kerro mitään mäkkärin ruokien terveellisyydestä.Mäkkärin ruokien tason kertoo parhaiten niiden koostumus. Roskahiilareita ja lihakin sitä sun tätä. Ainoastaan salaatit kelpaavat ihmisravinnoksi.

Palanpainikkeeksi, joka sisältyy samaan hintaan, otan yleensä 0,3-0,4 litraa kokista. Epäterveellistäkö? Kenties, mutta jotenkin sitä täytyy jaksaa 8-tuntisia päiviä. Ja hyvältä maistuvaa ruokaa syödessä mielikin on hyvä ja on taas yksi murhe vähemmän. Sitä paitsi harrastan liikuntaa sen lisäksi, että kuljen aina pyörällä kouluun, joten painoni ja kuntoni pysyvät kohdillaan.

Kuntosi ei liikunnasta huolimatta valitettavasti - mitä todennäköisemmin tule pysymään kohdallaan kovin pitkään jos jatkat tuonlaatuisen "ruoan" popsimista.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Andúril kirjoitti:
No joo, tämä ukkohan yritti oikein tarkoitushakuisesti leimata McDonald'sia saatanalliseksi terveysriskiksi. Ei kai kukaan normaalisti syö kolmea jättiateriaa päivässä. Päivänselväähän se on, että kun juo päivittäin litratolkulla sokerilientä, syö valtavia, rasvaisia annoksia eikä juuri liiku vastapainoksi, alkaa läskiä kertyä. Se, että yksi huijari tahallisesti lihotti itseään, ei vielä kerro mitään mäkkärin ruokien terveellisyydestä.

McDonald's mainostaa aamiaisia, lounaita ja illallisia, ja että näitä syömällä pärjää. Juuri tätä väittämäähän se ukko testasi. Hän ei syönyt kolmea jättiateriaa päivässä, vaan kuukauden aikana yhteensä 9 jättiateriaa. Idea oli, että hän tilaa jättiaterian aina kun sitä tyrkytetään hänelle, ja sitä tyrkytettiin 9 kertaa.

Kilojen pudottamiseen häheltä meni kuukausia, joten tuskin se kertymä pelkkää nestettä oli. Kuurinsa aikana söi 15 kiloa sokeria ja 5,5 kiloa rasvaa.

Huijari? Mitenkä niin?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Roskahiilareita ja lihakin sitä sun tätä. Ainoastaan salaatit kelpaavat ihmisravinnoksi.

Dickiä mukaillen, pihvit = lehmien perseenreikiä.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Armitage
Roskahiilareita ja lihakin sitä sun tätä. Ainoastaan salaatit kelpaavat ihmisravinnoksi.Dickiä mukaillen, pihvit = lehmien perseenreikiä.

Kenen viestistä tuo lainaus oli? Supersize me -leffassa todettiin, että mäkkärin salaatissa on enemmän kaloreita kuin Big Macissä.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14208
Liittynyt23.6.2005

Kaverin stuntin paras pointti oli siinä, miten kokonaisvaltainen muutos näkyi ja tuntui: väsytti, oli huono olo, paskaruokaan jäi koukkuun, liikunta ei innostanut testin jälkeenkään, lerssi ei toiminut entiseen malliin ja painoa oli todella hankalaa pudottaa entisiin lukemiin.

Jokainen roskaruokaan hurahtanut(kuten minä) tietää vasta siitä irti päästyään, miten pierettää vähemmän, jaksaa tehdä enemmän, voi keskittyä paremmin ja tekee mieli liikkua kun syö terveellisemmin. EI todellakaan ole yksi lysti, mistä kalorimme saamme. Pikaruoka kerran viikossa ei tapa ketään, etenkin jos siellä käydessä tapaa mielenkiintoisia ihmisiä. Eikä meidän mäkkäriämme voida syyttää annoskokojen(etenkään hampurilaisten) ylilyönneistä. Monet Super Size Me:ssä esitetyistä ydinongelmista liittyivät klassiseen teesiin: "Amerikassa kaikki on suurta". Meillä ei onneksi ole aivan samoin, mutta suunta ja kehityksen vaikutukset tulisi silti kaikkien tiedostaa.

Myös käväisyt kouluruokalassa, jossa opettaja perusteli ranskis-nugetti-pizza- ruokavaliota kommenteilla "yritämme ohjata lapsia tekemään elämässään oikeita päätöksiä" oli juuri sitä itseään. Jamie Oliver taisi ottaa tuosta mallia, loppu on historiaa ja hyvää sellaista.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Tärkeimmäthän tuossa vissiin tulikin.

Itse kyseisen ohjelman katsastin tässä pari kuukautta takaperin kun se sattui makuunin hyllystä syliin hyppäämään.

Semi-vegaanista mäkkärin vakioasiakkaaksi :0

Rajuimpia kohtia mielestäni dokumentissa olivat a) katuhaastattelut ja b) lääkäreiden ilmeet ja kommentit hepun tilasta.

"Eihän tässä näin pitänyt käydä - piti vähän lihoa, mutta ei sentään rasvamaksaa tulla..."

En tiedä miten näkyy, mutta laskin teoreettisen päiväaterian mäkkärin laskurilla. Eli aamiainen, päivällinen, illallinen, iltapala + juomat. Hyvää settiä : ) Listan järjestys ei ole aterian mukainen.

Aamiainen - mc muffin
Päivällien: Big mac ateria
Illallinen: Salaatti
Iltapala: hedelmäpussi

[list:1kqbs17a] |Tuotteen koko (g/ml)| Energia-sisältö (kJ) |Kaloreita(kcal) | Proteiinia(g) | Hiilihydraatteja (g)| Rasvaa(g)|
|Big Mac™ |220 |2210| 530| 28 | 44 | 27|
|Ranskalaiset, norm. (M) |110 | 1300 |310 | 4.3 | 41 | 15 |
|Coca-Cola 0,5 l | 500 | 900 | 210 | < 0.1 | 55 | < 0.1 |
|Crispy Chicken Caesar | 290 | 1320 | 320 | 25 | 20| 15 |
|Coca-Cola 0,5 l 500 | 900 | 210 | < 0.1 | 55 | < 0.1 |
|Hedelmäpussi | 80 | 200 | 47 | 0.3 | 11 | 0 |
|Fresh McMuffinä | 180 | 1815 | 435 | 22 | 29 | 26|
|Yhteensä: | 1880 | 8645 | 2062 | 79.6 | 255 | 83 |[/list:u:1kqbs17a]

-ADW-

Anders
Mäkkärin ruokien tason kertoo parhaiten niiden koostumus. Roskahiilareita ja lihakin sitä sun tätä. Ainoastaan salaatit kelpaavat ihmisravinnoksi.

En ole koskaan huomannut mäkkärin ja Hesen tuotteissa juuri mitään eroa -paitsi että Hesessä kaikki on kalliimpaa.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Andúril
Anders
Mäkkärin ruokien tason kertoo parhaiten niiden koostumus. Roskahiilareita ja lihakin sitä sun tätä. Ainoastaan salaatit kelpaavat ihmisravinnoksi.

En ole koskaan huomannut mäkkärin ja Hesen tuotteissa juuri mitään eroa -paitsi että Hesessä kaikki on kalliimpaa.

Ja enemmän majoneesia. Kaikki ui siinä.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Ei kait tämän ketjun tarkoitus ollutkaan perustella, että Hesburgerin ruoat ovat terveellisiä, koska McDonaldsin ruuat eivät ole. Kumma juttu, että ihmiset huomaavat asiat vasta sen jälkeen kun ne näytetään telkkarissa tai elokuvissa. Kuitenkin tarvitsee vain kävellä mihin tahansa pikaruokaravintolaan, katsoa ympärilleen ja voi havaita että asiakaskunnasta valtaosa on pönäkämmänpuoleista väkeä. Voisin kuvitella, että yhden jos toisenkin kohdalla toteutuu yhtälö liikaa roskaruokaa ja liian vähän liikuntaa.
On oikeastaan kummallista, että ihmiset eivät kaikesta valistuksesta huolimatta tunnu ymmärtävän, että ruualla on muitakin ominaisuuksia kuin maku.
Onhan se tietysti jokaisen oma valinta millä vatsansa täyttää. Ei pidä sortua terveysfasismiin, vaikka jokin asiaintila ei omaa maailmankuvaa välttämättä kohtaisikaan. Se on vähän harmillista, kun näkee vanhempien siirtävän roskaruoalla mässäilyä jälkikasvulleen. Lihavat lapset pikaruokalassa, tulevia olympiavoittajiako? Onhan se toisaalta jokaisen oma asia miten lapsensa kasvattaa, mutta jotain harkintaa voisi siinäkin tietty käyttää, vaikka aika ei aina riittäisikään kotiruoan valmistamiseen. En minä ainakaan tahtoisi, että omien lapsieni suurin saavutus olisi päätyä guinnesin ennätysten kirjaan maailman nuorimpana pallolaajennuspotilaana. ...joo, se ettei sorruta terveysfasismiin.
Tämä debaatti on hiukan samantyylinen, kuin se mitä käydään miedoista huumeista. Toiset ovat kohtuukäytön kannalla, jotkut eivät tahdo mitään rajoituksia ja joku vaatii haittaveroa sekä valtiollista kontrollia ynnä muuta sellaista. Roskaruoalla on toki haittavaikutuksensa, mutta ovatko ne tosiaan niin suuret, että asiasta kannattaisi nostaa meteliä. Vai voisiko olla niin, että roskaruokateollisuus ja siihen liittyvä kerskakulutus ja kertakäyttökulttuuri ovat ongelmia, eikä niinkään se että ihmiset syövät mielellään roskaruokaa? Onhan tämä nykyinen pikaruokakulttuuri suurinpiirtein antiteesi 1960-70-luvuilla virinneelle ruokailutottumusten reformille, jossa ruoan tuotanto oli tarkoitus saattaa samalle tasolle väestönkasvun kanssa. Ja samalla oli kai tarkoitus, että ihmiset minimoisivat ravinnnontarpeensa syömällä täysipainoista ruokaa, joka ei juurikaan sisällä tyhjiä ravintoaineita, kuten pikaruoka.

Anteeksi hutiloitu rakenne ja keskeneräiset ajatuskulut, kirjoitin kiireessä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat